Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
23145
De la 07 Ianuarie 2003
122883212

Decizie-şoc a Curţii Constituţionale :

  • 11 December 2008, 23:00
Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR), citata de Ziua a decis, miercuri, ca modificarile adoptate pe 8 octombrie de deputati la Legea caselor nationalizate, prin care casele nationalizate cumparate cu buna-credinta nu mai pot fi restituite in natura proprietarilor de drept, nu incalca legea fundamentala, relateaza NewsIn. In sedinta din data de 10 decembrie 2008, Curtea Constitutionala a solutionat sesizarile asupra neconstitutionalitatii Legii pentru modificarea si completarea Legii nr.10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate in mod abuziv in perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989, sesizari formulate de un numar de 55 de deputati, respectiv 63 de deputati.
Cu majoritate de voturi, Curtea a decis ca legea este constitutionala, se arata in comunicatul Biroului de presa al CCR. PD-L si PNL au contestat, in octombrie, la Curtea Constitutionala a Romaniei modificarea legii caselor nationalizate. "PD-L a sesizat pe 13 octombrie Curtea Constitutionala cu privire la legea caselor nationalizate. Este o lege care realizeaza o noua nationalizare, este contrara textului Constitutiei, principiilor fundamentale ale statului de drept si contrara pozitiei PD-L ca partid de centru-dreapta. Proprietatea e garantata de lege. Este interzisa nationalizarea unor bunuri", a declarat liderul PD-L Emil Boc, la finalul sedintei conducerii partidului.
Casele nationalizate care au fost cumparate cu buna-credinta nu mai pot fi restituite in natura catre proprietarii de drept, a decis, pe 8 octombrie, Camera Deputatilor, for decizional, care a respins solicitarea de reexaminare a presedintelui referitoare la modificarea Legii 10/2001, demersul fiind considerat de seful statului o alta nationalizare. Urmare a acestei modificari, proprietarii deposedati de imobilele lor de catre regimul comunist nu vor mai beneficia de acum inainte de restituirea lor in natura, ci doar in echivalent la pretul pietei, daca respectiva proprietate a fost cumparata cu buna-credinta. Presedintele Asociatiei Magistratilor din Romania, Mona Pivniceru, a criticat modificarea legii privind casele nationalizate, sustinand ca acesta este un lucru grav si ca statul roman trebuie condamnat la CEDO de mii de ori ca sa se invete sa faca legi bune. "Aceasta modificare redeschide cutia Pandorei pentru Legea 18. Statul roman trebuie condamnat la CEDO de mii de ori ca sa se invete sa faca legi bune. Puterea judecatoreasca a devenit tapul ispasitor al unor aventurieri politici. Aceasta modificare este un lucru extraordinar de grav", a declarat Mona Pivniceru.
Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica presedintelui Romaniei, in vederea promulgarii legii. Si liberalii si-au anuntat, pe 12 octombrie, intentia de a contesta modificarile aduse legii caselor nationalizate la Curtea Constitutionala.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Program de eficienţă energetică pentru 2009-2010
Despăgubiri acordate în mod direct proprietarilor de terenuri
Produsele lactate pentru elevi, pot fi finanţate din fonduri comunitare
Noi reglementări privind taxa pe poluare
Majorări ale cuantumurilor unor drepturi sociale
Norme de aplicare pentru indemnizaţia de creşte a copilului
Comunicat de presă
Comentariul comentariilor (CCLXII)
(Ioan Rotundu)
Horoscop
Şi urâtă, şi cu tupeu…
Prima zi din activitatea premierului Stolojan
"Sunati-ma si pe mine o data, macar de mila !!! "
Omul lui Putin, fost KGB-FSB, şi şef al rezervelor de stat ruse, a murit subit
DNA-ul cercetează activităţile fundaţiilor maghiare
Voronin mârâie la Smirnov ţinut în lesă de Moscova
WC-ul Uniunii Europene
Ioan Rotundu
Ţurcanu şi-a tocmit o gaşcă de consilieri
Banii pentru drumul voronenilor s-au dus la drumuri comunale
Recepţie la rampa de gunoi
Fenechiu, fabulaţia liberală a lui Ţurcanu
S-au limpezit apele la Protecţia Copilului Botoşani
Udemeriştii trimişi la culcare
Social democraţii se laudă cu zgârcenia
Agenţii de pază ai spitalului au fost salvaţi de către poliţişti
ei n-au putut face faţă unui grup de scandalagii
E.ON despăgubeşte
Jucăriile chinezeşti sunt considerate periculoase
Probleme la teza de română
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog