Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Economic
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Important
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9746
De la 07 Ianuarie 2003
85169786

Declaraţia unică privind contribuţiile la bugetul de stat in 201

  • pentru firme si persoane fizice, publicata in Monitorul Oficial
  • 2 January 2011, 23:00
Hotararea "privind modelul, continutul, modalitatea de depunere si de gestionate a Declaratiei privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate" a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 897 din data de 31 decembrie 2010 (vezi documentul atasat). Actul normativ contine formularele necesare firmelor si persoanelor fizice pentru declararea obligatiilor de plata la bugetul de stat. Declaratia se va depune incepand cu luna februerie, pentru obligatiile aferente lunii ianuarie 2011.
Declaratia unica privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate se utilizeaza pentru declararea contributiilor sociale datorate, incepand cu obligatiile aferente lunii ianuarie 2011, cu termen de depunere pana la data de 25 februarie 2011, arata Actul normativ.
Persoanele fizice si juridice vor depune declaraţia lunar, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei pentru care se datoreaza impozitul pe venit si contributiile sociale. Declaratia se va depune in format electronic sub forma unui fisier .PDF (conform anexei 1 la Hotarare) care are atasat un fisier .XML (descris in anexa 8 la Hotarare) prin intermediul portalului "e-Romania".
Pentru depunerea declaratiei, mai arata actul normativ, platitorul trebuie sa detina un certificat calificat, eliberat in conditiile Legii 455/2001 privind semnatura electronica.
Pana la data de iulie 2011, declaratia se poate depune si in format electronic, pe suport electronic insotit de formularul prevazut in Anexa 1 la Hotarare - in format hartie.
Potrivit consultantului fiscal Adrian Benta, in perioada 30-31 Decembrie 2010, au fost publicate un numar de aproximativ 20 de acte normative ce modifica legislatia finaciar-contabila sau fiscala si introduc noi obligatii pentru operatorii economici.
Potrivit specialistilor, in 2010 au fost emise circa 120 acte normative cu caracter fiscal, adica aproximativ unul la 3 zile.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Meteorologii anunţă ninsoare şi viscol pentru 3 ianuarie
Legea educaţiei, tergiversată de cei care se tem că pierd privilegii Ministrul
Ungaria a preluat presedinţia UE
Israelul se pregătea în 2009 pentru un "război la scară largă" - Wikileaks
Horoscop
Banvul zilei: Dorinţa lui Pişta şi cea a lui Gheorghe
Caricatura zilei: Necazul lui Boc
Noua coalitie democratica se instaleaza la Chisinau
O eclipsă parţială de Soare, vizibilă şiîin România, va avea loc marţi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă