Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20379
De la 07 Ianuarie 2003
122880446
Deficienţele constatate sunt grave,

Dar ITM a mângâiat CEC-ul doar cu un avertisment

  • 21 June 2007, 23:00
Sucursala CEC Botoşani a fost sancţionată cu avertisment după ce în urma unui control efectuat de inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă au fost descoperite mai multe deficienţe. La nivelul judeţului Botoşani structura de personal cuprinde 120 de salariaţi, care îşi desfăşoară activitatea în 33 de localităţi. Dacă la capitolul relaţii în muncă sucursala CEC Botoşani a fost găsită în ordine, nu la fel de bine a fost şi la capitolul sănătate şi securitate în muncă. În urma controlului efectuat de Serviciul Sănătate şi Securitate s-a constatat că programul de lucru este diferit, în funcţie de mărimea agenţilor arondaţi. Planul de prevenire şi protecţie pe linie de securitate şi sănătate în muncă nu a fost întocmit pe baza evaluării tuturor riscurilor şi în conformitate cu prevederile legale. „Sucursala Botoşani CEC SA nu era în posesia unei evaluări a riscurilor pentru securitatea şi sănătatea în muncă a angajaţilor, inclusiv pentru acele grupuri sensibile la riscuri specifice”, a precizat Roxana Gavril (foto), purtător de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă Botoşani.
Supravegherea stării de sănătate a lucrătorilor în funcţie de condiţiile de muncă este realizată anual cu un medic de medicina muncii. Regulamentul de funcţionare nu cuprinde toate obligaţiile angajatorului aşa cum sunt prevăzute în Legea Securităţii şi Sănătăţii în Muncă. De asemenea regulamentul privind securitatea şi sănătatea în muncă întocmit la nivelul centralei CEC cuprinde doar şase din cele 30 de activităţi prevăzute. Mai mult, lucrătorul desemnat cu sarcini de prevenire şi protecţie pe linie de securitate şi sănătate în muncă, are repartizate în fişa postului numeroase sarcini care nu sunt complementare. Totodată, lipsesc instrucţiunile proprii de securitate şi sănătate în muncă pentru instalaţiile de securitate electronică, maşini de numărat bancnote, maşină de bandat, sobe şi calorifere electrice. În ceea ce priveşte agenţiile din mediul rural, majoritatea nu au grupuri sanitare proprii, iar instalaţiile de încălzire nu sunt capabile să asigure temperatura corespunzătoare desfăşurării activităţii. Având în vedere deficienţele constatate, sucursala CEC a fost sancţionată contravenţional cu avertisment. Potrivit Roxanei Gavril au fost trasate măsuri pentru eliminarea deficienţelor constatate în timpul controlului. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Sfârşit de săptămână încărcat pentru filarmoniştii botoşăneni
Ciuştea îşi ameninţă preşedinţii din teritoriu
Buhăianu denunţă imoralitatea din învăţământ
Actorii botoşăneni interesaţi de colaborări culturale cu omologii moldoveni
Conţac se arată nemulţumit de atitudinea Guvernului
UPU va fi inaugurat oficial
Costic face apel la parlamentari să sprijine anveloparea blocurilor
Peste 3.000.000 lei despăgubiri pentru culturile botoşănene calamitate
Comentariu la comentarii (CXXVII)
(Ioan Rotundu)
De ce se machiază femeia
Horoscop
Comunicat de presă E.ON
Cugetări şi citate SUA
Punct final al testelor naţionale
Munca sezonieră plătită bine în Danemarca
Discriminare între categoriile de bugetari
Doi minori care au dat marea lovitură
Găsit înecat în Siret
Poliţiştii încearcă să combată faptele antisociale
Casa sindicatelor vă oferă o afacere bună
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog