Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Învăţământ
Sport
Administraţie
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Comentarii
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
7748
De la 07 Ianuarie 2003
69908504
Delegaţia CE la Bucureşti:

Economia României se redresează

  • Previziuni amănunţite vor fi publicate pe 13 mai
  • 9 May 2011, 23:00
O misiune comuna a Comisiei Europene, Fondului Monetar International si Bancii Mondiale s-a aflat la Bucuresti in perioada 27 aprilie - 9 mai 2011. Serviciile Comisiei Europene au analizat, la nivel tehnic, daca Romania a indeplinit toate conditiile pentru plata ultimei transe in valoare de 150 milioane de euro. Plata acestei ultime transe ar ridica suma totala acordata Romaniei in cadrul acestui program la 5 miliarde de euro.
O misiune comuna a Comisiei Europene, Fondului Monetar International si Bancii Mondiale s-a aflat la Bucuresti in perioada 27 aprilie - 9 mai 2011. Serviciile Comisiei Europene au analizat, la nivel tehnic, daca Romania a indeplinit toate conditiile pentru plata ultimei transe in valoare de 150 milioane de euro. Plata acestei ultime transe ar ridica suma totala acordata Romaniei in cadrul acestui program la 5 miliarde de euro.
Conform ultimelor evolutii macroeconomice, economia se redreseaza dupa cum era de asteptat, cu o crestere estimata la 1"% in 2011, care se va accelara pana la aproximativ 3ž - 4% in 2012. Totusi, se asteapta ca inflatia sa ramana la un nivel mai ridicat decat cel anticipat, la peste 5% in 2011. Previziunile economice de primavara ale Comisiei, care cuprind previziuni amanuntite pentru Romania, vor fi publicate in data de 13 mai 2011.
Tinta de incasari pentru executia bugetara din primul trimestru a fost atinsa cu usurinta, iar ultimele evolutii arata ca executia bugetului va atinge obiectivul convenit pentru anul 2011 cu privire la deficit (4,4% din PIB calculat pe baza contabilitatii de casa; sub 5% pe baza principiilor contabilitatii de angajamente ESA). Evolutia salariilor din sectorul public continua sa respecte limitele stabilite in bugetul anului 2011 si in strategia fiscala pe termen mediu.
Desi reformele din sistemul sanitar genereaza economii care contribuie la recuperarea diferentei dintre
Cheltuieli si venituri, conform tendintelor actuale este de asteaptat ca o diferenta negativa sa persiste in timpul anului 2011. Membrii delegatiei Comisiei Europene au primit asigurari ca aceasta problema va fi abordata la suplimentarea bugetara de la mijlocul lui 2011 pentru a evita reaparitia arieratelor.
In cele din urma, membrii delegatiei Comisiei Europene s-au putut asigura ca planurile de investitii ale Ministerului Transporturilor, asa cum sunt prevazute in acordul multi-anual de performanta incheiat intre minister si agentiile de implementare, sunt in concordanta cu sumele inscrise in buget in cadrul strategiei fiscale pe termen mediu a guvernului.
Astfel va fi facilitata o executie bugetara ordonata. "Toate conditiile au fost indeplinite si asteptam o decizie pozitiva in privinta transei", au declarat reprezentantii finantatorilor internationali ai Romaniei in deschiderea conferintei de presa privind concluziile misiunii comune de evaluare. "Banii vor fi eliberati doar daca exista conditii externe care ies de sub controlul Guvernului. Romania trebuie sa se finanteze de pe piete", au mai spus acestia.
Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, considera ca Romania nu ar trebui sa traga bani de la institutia financiara in acest an, dar nu exclude in intregime aceasta posibilitate, aratand ca sunt sanse de sub 25%, sau chiar sub 10% pentru un astfel de scenariu.
de Ionut Baias

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


Horoscop
Bancul zilei: Civilizaţia la români
Caricatura zilei
Milionarul german Gunter Sachs s-a sinucis
Anunţă FMI un viitor episod de depreciere a leului?
Final de meci incredibil in Noua Zeelandă
au marcat când adversarii erau la vestiare
Votul pentru alegerea preşedintelui PDL va fi secret şi pe grupe de judeţe
Doamna Vass e Boc în fustă şi pe tocuri, doamna Udrea e Băsescu în fustă
Mai multe bijuterii din aur şi argint, furate dintr-o mănăstire din comuna Putna
Paradă fără precedent la Moscova de 9 mai
de la lansatoare de rachete nucleare, elicoptere la celebrele T 90
FMI deţine un text extrem de dur despre România pe care îl ţine secret
Peste 102 mii de noi contracte de muncă au fost încheiate intr-o săptămână
NATO neagă că ar fi lăsat zeci de emigranţi africani să moară de sete şi de foame pe un vas în Mediterana
Tinerii din PDL Botoşani sar la colegii liberali
Senatorul Marcu se arată interesat der agricultură
Zona Manoleşti Deal nu va avea gaz începând de joi
Manifestări în cadrul zilelor EDU CCD
Sindicatul „Impact” şi-a ales conducerea
La Colegiul Laurian Botoşani continuă împărţirea de posturi
Bădărănia lui Mimor
Doasarele privind clasificarea spitalelor au ajuns la Bucureeşti
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă