Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9382
De la 07 Ianuarie 2003
120644011

Demagogia la ea acasă

  • 22 January 2009, 23:00
Dragi cititori, să urăm un bun venit crizei! Întrebarea oarecum normală “de ce?” îşi are un răspuns la fel de normal: până acum o lună-două în urmă, pentru aspecte şi probleme dificile se căutau fel de fel de explicaţii şi paleative.
De la 1 ianuarie 2009, orice se explică prin criza mondială! Dacă pentru noi mai e cum mai e, pentru românii din Basarabia - să nu-i dăm uitării la început de an - situaţia nu e deloc roză, cu toate că cei care conduc la Chişinău încearcă să poleiască în mod caraghios viaţa grea a românilor de peste Prut. E natural să-ţi provoace râsul ce au declarat Iurie Roşca şi Vladimir Voronin în legislativul de la Chişinău. Poanta cea mai tare e că aceşti politicieni pretind că au maniere europene şi că, în definitiv, sunt europeni. Memorie scurtă. Autorităţile de la Chişinău au ridicat calculatoarele unor tineri care “au îndrăznit” să scrie mesaje pe Internet, ba i-au şi reţinut pe unii tineri culpabili de a fi semnat sub pseudonimul “văcuţa”… …Orice manifestare care are legătură cu românismul beneficiază de masive forţe de ordine care, europeneşte, bruschează participanţii, îi agresează “puţin” şi îi arestează pe cei care sunt mai europeni decât purtătorii de epoleţi…
Iurie Roşca afirmă că se observă “menţinerea cursului de orientare europeană” şi că “toate formaţiunile politice şi-au exprimat ataşamentul faţă de valorile democratice europene”. Chiar aşa? Cât de european a fost partidul pe care îl conduce Iurie Roşca, PPCD, când, prin reprezentanţii din parlamentul de la Chişinău, au susţinut închiderea postului de televiziune PRO TV Chişinău, singurul post de televiziune autentic românesc din Basarabia?
Ia să vedeţi ce replica europene a învăţat pe de rost preşedintele Voronin - “trebuie continuată implementarea legislaţiei bazată pe standarde europene” sau ”criza financiară mondială nu trebuie să schimbe cardinal rezultatele dinamice şi pozitive ale dezvoltării ţării”. Dezvoltare şi rezultate dinamice?! Aţi văzut cum e cu criza? Da, dar Voronin poate şi mai mult - “guvernul să nu participe la campania electorală” şi “campania electorală este ocupaţia partidelor politice”.
Adică nu oamenii ajunşi la putere vor să se facă luntre şi punte ca ei şi partidele lor să înhaţe din nou puterea de la Chişinău, poate alţii mai tineri. Surse sigure din anturajul prezidenţial al lui Voronin confirmă că în lunile următoare preşedintele Voronin va descoperi că păsările se înmulţesc prin ouă şi că stelele se află şi pe bolta cerească, nu numai pe epoleţi.
Domnilor Roşca şi Voronin! Sunteţi în criză şi această criză e una personală! Sunteţi ridicoli nu numai prin ceea ce faceţi, ci şi prin ceea ce spuneţi. Chiar credeţi că românii din Basarabia vor fi aşa de naivi să vă creadă aiurelile europeniste şi să vă dea din nou voturile în 2009? Iluzii!
(Sebastian Deleanu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Operatorii de telefonie obligaţi să deblocheze telefoanele clienţilor
Comunicat de presă
Comentariul comentariilor XIII
(Ioan Rotundu)
Horoscop
Noroc… până la capăt!
Interdicţie în PSD
Este autorizat, nu amator!
Aşa se jefuieşte o naţiune!
Nu mai umiliţi copiii!
"...să nu rămânem blocaţi în trecut..”
Înseamnă să uitam de consecinţele Pactului Ribentopp-Molotov?
150 de ani de la unirea Principatelor Române Moldova şi Muntenia
Scarlat V. Vârnav – unionist şi susţinător al lui Cuza Vodă
Un discurs care ne-a umilit istoria
Ioan Rotundu
Cristian Roman va fi iar prefect de Botoşani
Pare împăcat cu soarta de-a împărţi puterea cu Achiţei
Regulamentul de blocare a roţilor a făcut deja 15 victime
Adio Patinoar, ne revedem la anu’!
De va câştiga procesul, Pintilii îl va jumuli rău de tot pe Ţîbuleac
Spitalul judeţean se va autofinanţa făcând afaceri cu papuci de casă
Inspectorii OJPC s-au luat de hainele second-hand
Munteanu nu mai poate face economii la medicamente
Abuzurile în ridicatul maşinilor au început să curgă
Preşedintele Ţâbuleac le-a dat de înţeles transportatorilor cine-i şeful
iar transportatorii au răspuns „Prezent, să trăiţi!” rămâne de văzut dacă vor scoate şi banul
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă