Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Social
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6841
De la 07 Ianuarie 2003
122892490

Demiterea dă tot mai insistent târcoale directorilor Rizac şi Pavel

  • 6 March 2007, 23:00
Scaunul directorului Direcţiei Sanitar Veterinare Vladimir Rizac se clatină din nou. Prefectul Cristian Roman a mai făcut o solicitare Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare pentru a trimite un nou control la DSV Botoşani. Asociaţia crescătorilor de porcine din Botoşani a înaintat o adresă prefectului Cristian Roman, prin care arată că, la Botoşani, DSV nu este interesată să îi sprijine în rezolvarea problemelor. Asociaţia a făcut cunoscut faptul că nu pot sacrifica porcinele din cauza condiţiilor impuse de ANSV. Prefectul a făcut o adresă preşedintelui ANSV, pentru că nu mai are nici o încredere în DSV Botoşani. Cei de la Bucureşti au confirmat verbal că se pot sacrifica porcii în anumite condiţii, urmând a veni şi răspunsul scris. „Au apărut mai multe probleme legate de modul de acordare al unor autorizaţii preferenţial. Am sesizat toate acestea preşedintelui ANSV, care va trimite din nou săptămâna aceasta corpul de control la Botoşani. Am deja confirmarea şi cred că joi va începe controlul”, a precizat prefectul Cristian Roman. Acesta susţine că cei care au venit ultima dată au trasat nişte sarcini care nu au fost însă duse la îndeplinire de conducerea DSV Botoşani. „Era vorba de convocarea comisiei de disciplină, dar probabil că există nişte legături acolo care vor trebui distruse”, a precizat Cristian Roman.
Primul reprezentant al Guvernului în teritoriu susţine că se pune din ce în ce mai serios schimbarea directorului Vladimir Rizac din fruntea DSV Botoşani. Acesta susţine că şi la agricultură situaţia poate sta la fel, în ceea ce îl priveşte pe directorul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Botoşani Mihai Pavel. „A fost anunţat ministrul de resort, pentru a-şi aprofunda cercetările din punct de vedere profesional şi va lua deciziile care se impun, ce pot merge până la destituire”, a precizat primul reprezentant al Guvernului în teritoriu. Deputatul Radu Drăguş consideră că cine greşeşte plăteşte, în timp ce prefectul consideră că mai degrabă menţinerea în funcţie a lui Pavel ar aduce prejudicii de imagine democraţilor decât demiterea sa. Prefectul consideră că şi-a făcut datoria şi în continuare eventuala schimbare a celor doi directori nu mai depinde de el. (Bianca ALBU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariu la comentarii (XLVII)
(Ioan Rotundu)
Japonia II
Ruşinica rabinului
Tocană ţărănească cu carne
Horoscop
Transpunând femeia în cartofilie şi filatelie
Deţinuţii urcă pe scena Teatrului „Mihai Eminescu”
Peste 4000 autovehicule vor fi radiate
Sprijin pentru Fundaţia pentru SMURD
Selecţie la Mărţişor Dorohoian
Mărţişoare Guvernamentale pentru nevoiaşi
Surprize pentru femeile din PSD
Conţac acuză afaceri cu maşini la APIA
Subiectele pentru examenele naţionale ajung în şcoli
Elevii din două licee sunt educaţi pentru viaţa de familie
Analizele pentru apa potabilă se fac numai pe bani
Femeile deţinute vor avea parte de un program special
Pacienţii vor avea un telefon la care să-i reclame pe medici şi asistente
Ambulatorul Spitalului Judeţean poate beneficia de un program european
O nouă şansă pentru deţinătorii de baraje
Dispărut de la domiciliu
Românul şi ploconul
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog