Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Umor
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
29501
De la 07 Ianuarie 2003
111100086
Deputat USR:

Un articol din proiectul de modificare a legii referendumului deschide calea unor abuzuri inimaginabile

  • 4 September 2017, 23:00
Deputatul USR Adrian Prisnel acuza, intr-o postare pe Facebook, faptul ca un articol din proiectul de modificare a legii referendumului, care a primit astazi pe repede inainte un raport la comisia juridica, ar deschide "calea unor abuzuri inimaginabile". Mai exact, Prisnel sa refera la articolul potrivit caruia, daca se constata ca o initiativa legsilativa de modificare a Constitutiei depaseste limitele revizuirii, aceasta se considera nefinalizata si se transmite Parlamentului, si nu duce la respingerea acesteia.
"PSD a venit azi cu un proiect care modifica legea referendumului, impins pe repede inainte pe ordinea de zi a Parlamentului. PSD propune ca o lege de revizuire a Constitutiei, care incalca limitele revizuirii, adica Constitutia, sa nu fie respinsa, ci sa fie considerata nefinalizata si retrimisa Parlamentului. Acest articol deschide calea unor abuzuri inimaginabile. Anuleaza practic articolul din Constitutie care spune ca revizuirea privind caracterul national, independent, unitar si indivizibil al statului roman, forma republicana de guvernamant, integritatea teritoriului, independenta justitiei, pluralismul politic si limba oficiala, in sensul suprimarii drepturilor si a libertatilor fundamentale ale cetatenilor, este interzisa.
Daca 3 milioane de romani cer dictatura militara, legea de revizuire nu va fi respinsa, ci trimisa spre modificarea Parlamentului, ca orice alta lege! Noaptea mintii!" scrie Prisnel pe Facebook.
"De ce face PSD asta? Daca CCR va constata ca revizuirea Constitutiei pentru redefinirea familiei incalca limitele revizuirii, ceea ce este probabil sa se intample, initiativa sa nu fie respinsa definitiv, asa cum ar fi firesc, iar initiatorii sa fie obligati sa ia de la capat intreaga procedura. PSD calca in picioare Constitutia Romaniei pentru ca referendumul de revizuire a Constitutiei, inutil, dar periculos, initiat de CPF (Coalitia pentru Familie - n.r.), sa aiba loc acum, in aceasta toamna. Legea stabileste si termenul de 30 de zile pentru referendum din momentul adoptarii legii in parlament," continua acesta.
"Adoptarea acestei legi care deschide practic calea oricarei initiative de revizuire a Constitutiei, impreuna cu sustinerea agendei CpF, o organizatie reactionationara cu obiectivul de limitare a unor drepturi si libertati, impreuna cu pachetul legilor anti-justitie si nationalizarea pilonului II ne trimit la periferia UE, alaturi de state care au derapat deja de la valorile europene, Ungaria si Polonia, si in sfera de influenta a Rusiei", avertizeaza Prisnel.
Vezi aici modificarile aduse la legea referendumului luni la comisia juridica, proiect prin care se stabilesc reglementari speciale pentru organizarea unui referendum - care pana acum se fac prin lege speciala la fiecare referendum - prin legea cadru a referendumului.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Spuneti cu sinceritate de ce stagneaza investitiile, fara referiri din argoul baltilor Brailei.
Programul economic PSD a fost o gogoasa electorala
Onoare? Aş, doar impostură şi insolenţă!
Ioan Rotundu
Aveti venituri mai mici decat in 2016, cheltuieli mai mari.
Trebuia o rectificare negativa. Credeti ca daca o faceti mai tarziu va fi pozitiva?
Ce explicatii da Liviu Pop
dupa ce in locul inspectorilor scolari demisi au aparut sefi picati de mai multe ori la concurs: E pe perioada determinata, nu numesc eu inspectorii
Cum arata compendiul de clasa a V-a care reuneste toate materiile pentru care nu exista manuale
Modificarea Legii referendumului pe repede înainte
Bancul zilei: Umor negru pe seama soacrei
Pamfletul săptămânii
Cunosc situaţia, dar tac complice. De ce ore?
Ioan Rotundu
Victor Ponta: Suntem foarte multi care stim direct ca Tel Drum e a lui Dragnea
Plus: Ce pact ar fi existat in 2016 intre liderul PSD si Sebastian Ghita
Tutuianu: I-am prezentat premierului demisia din functia de ministru al Apararii
Trăim bucuria perfidă a minciunii
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă