Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4438
De la 07 Ianuarie 2003
122576377

Deputatii USR au protestat parasind sedinta de plen si s-au dus la biroul lui Dragnea

  • Dan Barna: Considera ca avea dreptul sa raspunda SUA in numele Parlamentului, a avut o atitudine neutro-condescendenta
  • 29 November 2017, 23:00
eputatii USR au iesit din sala de plen in semn de protest fata de faptul ca Liviu Dragnea nu a venit la sedinta si au mers, in grup, in biroul de presedinte al lui Dragnea.
UPDATE 11.28 "Ne-a invitat in birou, discutia a fost in acelasi cadru, considera ca avea tot dreptul (sa raspunda Departamentului SUA), ca putea sa vorbeasca in numele parlamentului si ne-a recomandat sa ne indreptam spre 'institutiile prietene', a spus presedintele USR, Dan Barna, dupa ce a iesit din biroul lui Dragnea.
"A avut o atitudine neutro-condescendenta", a spus liderul USR.
"Noi consideram ca este un abuz regulamentar explicit", a adaugat Barna.
Inainte sa intre la Dragnea, deputatii USR asteptasera in antecamera, avand coli cu mesajul "nu in numele meu". Dupa cateva minute Dragnea a deschis usa de la birou si i-a primit inauntru pe acestia.
"Am aflat ca Romania este Consiliul Judetean Teleorman", a declarat presedintele USR, acuzand reactia puterii la criticile fata de modul cum a raspuns Alianta PSD-ALDE la comunicatul Departamentului de Stat american.
"Am exprimat foarte clar ca declaratia nu a fost in numele Parlamentului Romaniei, iar ce a facut domnul Iordache a a fost sa intrerupa aceasta dezbatere pe motive de procedura, (...), s-a folosit de o smecherie", a spus Brna
"O alta cerere, ca domnul Dragnea, ca presedinte al Camerei sa vina in fata plenului si sa isi sustina punctul de vedere a fost respinsa la vot de majoritate. Practic, majoritatea parlamentara a PSD a votat ca presedintele sa nu vina sa conduca sedinta", a acuzat liderul USR.
Presedintii celor doua camere ale Parlamentului Romaniei, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, au reactionat martiintr-un comunicat comun de presa postat pe site-ul Camerei Deputatilor si cel al Senatului, fata de comunicatul de luni in care Departamentul de Stat al SUA indemna Parlamentul sa renunte la modificarea legilor justitiei, care "afecteaza lupta anticoruptie si independenta judiciara".
De remarcat ca, desi comunicatul este semnat doar de presedintii celor doua camere, el este emis in numele Parlamentului, incepand cu formula "Parlamentul Romaniei a luat act cu neplacuta surprindere de comunicatul emis in data de 27 noiembrie 2017 de catre Departamentul de Statal SUA".
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 30.11.2017
Bancul zilei: Reproş nehustificat
Bitcoin a sarit si de pragul de 10.000 dolari
O firma care importa imbracaminte din Turcia a prejudiciat bugetul cu circa 45 de milioane de lei
BERD devine actionar minoritar al Black Sea Oil & Gas, ajungand astfel investitor in Marea Neagra
Reactia Facebook dupa ce unii romani care au postat materiale legate de proteste au avut conturile blocate:
A fost o eroare a sistemelor noastre
PNL a elaborat propria rezolutie a Parlamentului,
dupa scrisoarea lui Dragnea si Tariceanu, si cere discutarea ei in sedinta comuna miercuri: "Parlamentul României reafirmă susținerea pentru parteneriatul strategic România - SUA"
Fotografia de moment. SUA avertizeaza, PSD accelereaza
Primaria Sectorului 1 da 10 milioane lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului.
Ce sume au mai alocat primariile din Bucuresti
La Ipoteşti, preotul Tincu continuă să pângărească memoria titanilor culturii româneşti
Ioan Rotundu
Guvernul a aprobat majorarea salariului minim brut la 1.900 lei lunar
Comisia de buget a Senatului modifica OUG privind Codul Fiscal: Impozitul pe cifra de afaceri, optional
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog