Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Învăţământ
Sport
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7601 lei
1 USD = 4.2726 lei


Număr accesări
Astăzi:
3908
De la 07 Ianuarie 2003
71575167

Deputatul Dorinel Ursarescu, urmarit penal de DNA

  • 21 October 2014, 23:00
Directia Nationala Anticoruptie a inceput urmarirea penala fata de deputatul independent Dorinel Ursarescu, presedintele organizatiei judetene PNL Neamt la data comiterii infractiunii, acuzat ca si-a folosit influenta si autoritatea pentru numirea, in functia de director executiv al Directiei Judetene pentru Accize si Operatiuni Vamale Neamt, a unei persoane agreate de un alt inculpat in dosar, in scopul facilitarii afacerii pe care acesta din urma intentiona sa o deruleze. Mai precis, el este cercetat pentru ca a sprijinit un grup infractional suspectat de evaziune cu produse petroliere achizitionate din Bulgaria, parlamentarul fiind suspectat ca, pentru interventiile sale, ar fi acceptat sa primeasca 100 de euro pentru fiecare tona de motorina vanduta.
Ursarescu a fost deputat PNL pana in septembrie 2014, cand a deveni independent si s-a inscris in grupul parlamentar PC-PLR.
Astfel, potrivit comunicatului DNA, s-a mai dispus urmarirea penala si fata de:
Valentin Grosu, la data faptelor director al Directiei Judetene pentru Accize si Operatiuni Vamale Bacau (DJAOV) si Razvan Andrei, la data faptelor inspector in cadrul Serviciului coordonare echipe mobile si supraveghere produse accizabile - Directia supraveghere accize si operatiuni vamale din Autoritatea Nationala a Vamilor, in sarcina carora s-a retinut infractiunea de trafic de influenta. Marius Craciun, in sarcina caruia s-a retinut savarsirea infractiunilor de: - doua infractiuni de cumparare de influenta; - instigare la folosire a influentei sau autoritatii in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial.
Comunicatul DNA:
In perioada octombrie 2011 - aprilie 2013, inculpatul Craciun Marius a initiat un grup infractional organizat cu scopul de a savarsi infractiuni de evaziune fiscala prin derularea unor ample operatiuni de achizitii intracomunitare de combustibili si comercializarea acestora pe piata interna, fara plata TVA si a accizelor datorate bugetului de stat.
Aceste fapte au avut drept consecinta prejudicierea bugetului de stat cu suma totala de 4.520.880,43 lei (echivalentul a 1.033.495 euro).
Mecanismul viza in esenta achizitia intracomunitara (din Bulgaria) de produse petroliere (motorina) scutite de plata TVA si comercializarea acestora pe piata interna, colectand TVA aferenta livrarilor.
In activitatile desfasurate, inculpatul Craciun Marius a beneficiat de sprijinul si bunavointa unor persoane influente politic sau functionari din cadrul Autoritatii Nationale a Vamilor (ANV), sprijin concretizat in:
- numirea la conducerea Directiei Judetene pentru Accize si Operatiuni Vamale (DJAOV) Neamt, prin influenta inculpatului Ursarescu Dorinel, a unei persoane agreate;
- desigilarea cisternelor de catre angajatii DJAOV Neamt imediat dupa sosirea acestora si asigurarea fluxului de aprovizionare, prin influenta exercitata de inculpatul Grosu Valentin;
- obtinerea rapida a autorizatiei de destinatar inregistrat prin demersurile efectuate atat de Grosu Valentin si o alta persoana;
- consilierea si oferirea de informatii asupra actiunilor autoritatilor vamale, asigurata atat de Grosu Valentin cat si de inculpatul Andrei Razvan;
- atitudinea pasiva a functionarilor vamali, inclusiv cei mentionati anterior, care, desi au realizat caracterul fraudulos, evazionist al operatiunilor comerciale, nu au intreprins niciun demers pentru stoparea acestora.
In schimbul acestei protectii, asigurata pe diferite paliere, de catre inculpatii Ursarescu Dorinel, Grosu Valentin si Andrei Razvan, inculpatul Craciun Marius a promis si/sau a remis direct sau indirect sume de bani.
Astfel, in cauza, exista probe ca in perioada iunie-august 2012, la solicitarea lui Craciun Marius, inculpatul Ursarescu Dorinel si-a folosit influenta si autoritatea decurgand din functia de presedinte al organizatiei judetene Neamt a unui partid politic, pentru numirea, in functia de director executiv al DJAOV Neamt, a unei persoane agreate de Craciun Marius, in scopul facilitarii afacerii pe care acesta din urma intentiona sa o deruleze.
Pentru acest "serviciu", inculpatul Ursarescu Dorinel a acceptat promisiunea formulata de Craciun Marius, constand in remiterea unei sume de 100 euro pentru fiecare tona de motorina vanduta.
In perioada noiembrie 2012 - martie 2013, in calitate de director al DJAOV Bacau, inculpatul Grosu Valentin a solicitat sume de bani neprecizate, iar la data de 7 martie 2013 a primit echivalentul in lei a sumei de 5.000 euro, de la inculpatul Craciun Marius, pentru a-si exercita influenta asupra directorului DJAOV Neamt.
Prin acest demers s-a urmarit obtinerea unei autorizatii de destinatar inregistrat, solicitata de o firma controlata de inculpatul Craciun Marius si facilitarea desfasurarii cu celeritate a operatiunilor comerciale cu produse accizabile desfasurate de societatea respectiva.
De asemenea, exista probe si indicii temeinice ca in perioada februarie -martie 2013, inculpatul Andrei Razvan, inspector, a pretins de la Craciun Marius si de la o alta persoana sume de bani initial necuantificate, iar, ulterior, precizate la suma de 1.000 euro, majorata ulterior la 2.000 euro. In luna martie 2013, acelasi inculpat a primit de la Craciun Marius, printr-un intermediar, suma de 1.000 euro.
In schimbul acestor bani, inspectorul Andrei Razvan a lasat sa se creada ca are influenta asupra colegilor sai din cadrul Autoritatii Nationale a Vamilor - Directia supraveghere accize si operatiuni vamale, promitand ca ii va determina pe acestia sa isi incalce atributiile de serviciu, in sensul de a permite derularea operatiunilor de comercializare produse accizabile prin intermediul aceleiasi firme controlate de inculpatul Craciun Marius.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


Sebastian Ghita: Cer suspendarea domnilor Sova si Hrebenciuc din PSD
Liviu Dragnea despre discutiile Hrebenciuc - Sova pe tema sefiei PSD
Marele noroc pentru unii e ca prostia inca nu e infractiune in Romania
Florin Ghiorghiță o face pe lupul moralist
Liviu Dragnea: Nu o sa ma mai intereseze sefia PSD daca mai continua lucrurile asa
Viorel Hrebenciuc a demisionat din Parlament
Zgonea anunta ca acesta nu vrea sa fie principalul subiect de discutie in campania electorala
Vremea se răceşte accentuat
Lista materiilor la care elevii sustin teze in anul scolar 2014 - 2015
Tezele din semestrul I vor fi date pana pe 19 decembrie
Turneul Campioanelor Simona Halep - Serena Williams 6-0, 6-2
Radoslaw Sikorski: Putin a propus Poloniei sa imparta Ucraina cu Rusia
Horoscopul zilei
Bancul zilei: Odă Prostiei româneşti
Primarul Marian Vanghelie ii injura pe Ponta si Ghita intr-o altercatie cu paparazzi
Marmelada de pere
Curat moral, nu-i aşa Florine?!
Ioan Rotundu
Ponta a alocat din fonduri bugetare inca 6.000.000 lei pentru biserici din Madrid, Barcelona, Gorj si Cluj
Botoşani: Clubul Rotary acordă trei burse şcolare anuale ]n memoria profesorului Manolache
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă