Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10772
De la 07 Ianuarie 2003
122870839

Deputatul Ioan Munteanu (PSD): Legea privind votul obligatoriu, prioritate in actuala sesiune parlamentara

  • 1 September 2014, 23:00
Deputatul PSD de Neamt Ioan Munteanu a declarat luni, pentru Agerpres, ca initiativa legislativa privind votul obligatoriu este prioritara si va fi analizata si supusa aprobarii in actuala sesiune parlamentara.
Ioan Munteanu a precizat ca initiativa este depusa la birourile Camerei Deputatilor si Senatului inca din luna iunie si ca va intra in curand in dezbaterea comisiilor de specialitate.
"Pe langa priotatile Guvernului, care inseamna amnistia fiscala si ordonanta privind alesii locali, am drept tinta in aceasta perioada aceasta propunere legislativa de introducere a votului obligatoriu. Este important sa le vad in dezbatere si m-as bucura enorm sa le vad trecute prin votul Parlamentului si ajunse la promulgare. Asta cu atat mai mult cu cat cei de la Alianta Crestin Liberala vor sa depuna o initiativa legislativa cu privire la votul prin corespondenta, iar cele doua legi s-ar completa", a declarat deputatul PSD Ioan Munteanu.
Potrivit initiativei parlamentarului social-democrat, votul ar urma sa devina obligatoriu, iar cei care nu vor participa la scrutinuri vor fi amendati. Potrivit acestuia, pe buletinele de vot ar putea fi introdus si un patrulater gol in care cei nemultumiti de toti candidatii sa poata puna stampila, iar votul sa nu mai fie anulat.
Munteanu a adaugat ca ia in considerare repetarea alegerilor in cazul in care procentul celor care stampileaza patrulaterul gol depaseste 50 la suta plus unu dintre voturile valabil exprimate. "Trebuie insa sa tinem cont ca, intr-o astfel de situatie, vor ramane in mandat tot alesii vechi, care pot fi mai rai decat cei aflati in noul mandat", a precizat deputatul PSD.
Pentru a deveni lege, initiativa parlamentarului nemtean are nevoie de votul a minim doua treimi din deputati si senatori.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Dezamăgirea soţiei
Horoscopul zilei
Victor Ponta se va intalni cu premierul si cu presedintele Chinei
Iohannis, despre propunerea Elenei Udrea privind sustinerea candidaturii ei
Alte bancuri, daca stiti, sa mi le scrieti
Ucraina: Mai multi intelectuali polonezi fac apel la europeni sa evite repetarea scenariului din 1939
Dan Voiculescu va executa pedeapsa in regim inchis
Victor Ponta invita oamenii de afaceri chinezi sa investeasca in agricultura, energia si infrastructura din Romania
Botoşani/Ungureni: Ruina şcolară ale lui Tăriceanu de la Epureni
Amnistia fiscală, ordinară infracţiune penală
Ioan Rotundu
Senatul a adoptat proiectele de lege privind amnistierea pensionarilor si a mamelor
Amanetarea viitorului
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog