Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Administraţie
Alune americane
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7556 lei
1 USD = 4.2732 lei


Număr accesări
Astăzi:
6743
De la 07 Ianuarie 2003
71421234

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu, pus sub control judiciar şi acuzat oficial de dare de mită

  • 3 March 2014, 23:00
Procurorii DNA au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar fata de deputatul PSD Catalin Radulescu, acesta fiind suspectat de efectuarea de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia si dare de mita in forma continuata.
Care sunt acuzatiile procurorilor DNA, potrivit unui comunicat al institutiei: In perioada ianuarie 2013 - februarie 2014, Radulescu Catalin Marian, concomitent cu ocuparea functiei de deputat in Parlamentul Romaniei - Camera Deputatilor, s-a ocupat de administrarea si controlul societatii S.C. CONCORDIA CON. STRADE S.R.L., efectuand in acest sens operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia.
Concret, acesta s-a subrogat in drepturile si obligatiile administratorului de drept, manifestandu-se totodata si ca director general al societatii.
Astfel, acesta a efectuat nemijlocit urmatoarele tipuri de operatiuni, care intrau in sfera de competenta a administratorului de drept/directorului general:
- a semnat personal documente financiar - contabile si juridice ale societatii - a efectuat interviuri pentru angajarea personalului
- a reprezentat societatea in relatiile cu tertii, negociind in mod direct contracte de executie, de prestari servicii, contracte de executie lucrari in subantrepriza, acorduri de asociere, contracte de cesiune creanta, respectiv lucrari de constructii a drumurilor si autostrazilor;
- a supravegheat si controlat in mod direct si nemijlocit activitatile legate de procedurile de participare a societatii la licitatiile publice, precum si activitatea lucratorilor din cadrul serviciului financiar ¬ contabil al societatii, stabilind detalii legate de facturare, plati, garantii bancare s.a.;
- a depus diligente de identificare a unor potentiali clienti sau oportunitati de afaceri pentru societatea S.C. CONCORDIA CON. STRADE S.R.L. si de recuperare a unor creante ale societatii,
- s-a deplasat la fata locului, in cadrul procedurilor de executie a unor lucrari, pentru supravegherea acestora, negociind si receptia lor;
Spre exemplu, in exercitarea functiei de administrator de fapt si director general de fapt al societatii, Radulescu Catalin Marian a negociat si a obtinut adjudecarea lucrarii de asfaltare a unui centru comercial din Pitesti, semnand in acest sens un contract de executie din partea S.C. CONCORDIA CON. STRADE S.R.L.
In cadrul negocierilor respectivului contract, in luna iulie 2013, deputatul Radulescu Catalin Marian i-a promis 10.000 de lei unei persoane, manager de proiect, pentru ca aceasta sa nu ridice obiectii privind executia lucrarilor de asfaltare, spun procurorii DNA.
Promisiunea respinsa a fost reluata ulterior, la momentul semnarii procesului verbal de receptie, respectiv la 27 august 2013. La acel moment, persoana insarcinata cu avizarea calitatii lucrarii a ridicat obiectiuni cu privire la calitatea lucrarii si, pe cale de consecinta, a conditionat semnarea procesului verbal de receptie de reducerea devizului.
In aceasta imprejurare, deputatul Radulescu Catalin Marian a reluat promisiunea initiala privind oferirea sumei de 10.000 lei, pentru ca functionarul sa semneze procesul verbal de receptie fara obiectiuni (si fara reducerea devizului). Functionarul a refuzat din nou, motiv pentru care procesul verbal de receptie la terminarea lucrarilor a fost semnat cu reducerea devizului.
Pe timpul cat se afla sub control judiciar, respectiv 3 martie 2014 pana la terminarea urmaririi penale, inculpatul Radulescu Catalin Marian trebuie sa respecte urmatoarele obligatii:- sa se prezinte la organul de urmarire penala, la judecatorul de camera preliminara sau la instanta de judecata ori de cate ori este chemat;
- sa informeze de indata organul judiciar cu privire la schimbarea locuintei;
- sa se prezinte la organul de politie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori este chemat.
- sa nu paraseasca tara altfel decat cu incuviintarea prealabila a procurorului
- sa nu se apropie de denuntator, de martori si sa nu comunice cu aceste persoane direct sau indirect pe nicio cale;
- sa nu exercite in continuare activitati de administrator / director general / director al S.C. CONCORDIA CON. STRADE S.R.L.;
- sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte arme.
La data de 3 martie 2014, procurorii i-au adus la cunostinta lui Radulescu Catalin Marian calitatea sa procesuala de inculpat si luarea masurii controlului judiciar, in conformitate cu art. 309 si 212 din Codul de Procedura Penala.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


Bancul zilei: Contrabandă
Horoscopul zilei
Reţeta zilei: Borş călugăresc (de post)
La presiunea FMI si a Băncii Mondiale, Guvernul va "prioritiza" banii publici alocaţi baronilor locali
Fiscul va putea folosi ca mijloace de probă date stocate pe orice fel de servere şi înregistrări audio-video
Şeful Comitetului pentru Informaţii din cadrul Casei Albe, Mike Rogers confirmă temerile lui Traian Băsescu
următoarea victimă a agresiunii ruse va fi R.Moldova
Harghita ar putea deveni primul judeţ din România fără presă în limba română
Meteorologi: Prognoza meteo în perioada 3-16 martie
Procurorul de şedinţă cere ICCJ sa respingă cererea de redeschidere a dosarului în care Ponta este acuzat de plagiat
Alune americane
Cine este Florin Jianu, propunerea pentru funcţia de ministru delegat pentru IMM-uri şi turism
Cine este Răzvan Coţovelea, ministrul propus al Societăţii Informaţionale
Cine este Gabriela Szabo, propunerea lui Victor Ponta pentru Ministerul Tineretului şi Sportului
Cine este Răzvan Nicolescu, propunerea pentru funcţia de ministru al energiei
Cine este Aurelia Cristea, propusă pentru la ministerul pentru Dialog Social si relaţia cu societatea civilă
Fostul membru CSA a reuşit să vândă un imobil în 2013 cu jumătate de milion de euro
Cine este Ioana Petrescu, ministrul propus al Finanţelor
Componenţa Guvernului Ponta 3
Botoşani: Electroalfa vrea să vândă produse cu un înalt nivel tehnologic
produse care să înglobeze inteligenţă multă
Un politician de carieră propus la ministerul Sănătăţii: Nicolae Bănicioiu
Să nu uitaţi botoşăneni, nimic să nu uitaţi!
Ioan Rotundu
Botoşani: Reacţia „eroului” Apaţiei şi in memoriam Huţu
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă