Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8689
De la 07 Ianuarie 2003
122894338

Deputatul PSD Vlad Cosma, urmărit penal pentru fapte de corupţie, pus sub control judiciar

  • 19 February 2014, 23:00
Procurorii DNA au dispus masura controlului judiciar in cazul deputatului PSD Vlad Cosma pe intreaga perioada a urmaririi penale pentru infractiunea de trafic de influenta, parlamentarul prezentandu-se miercuri la sediul DNA Ploiesti, unde i-a fost adusa la cunostinta aceasta masura.
Intr-un comunicat transmis miercuri de DNA, citat de Mediafax, se precizeaza ca procurorii Serviciului Teritorial Ploiesti au dispus, marti, luarea masurii controlului judiciar in cazul lui Vlad Alexandru Cosma, pe intreaga durata a urmaririi penale. In perioada in care se afla sub control judiciar, deputatul Vlad Cosma are mai multe obligatii, intre care aceea de a se prezenta la Directia Nationala Anticoruptie - Serviciul Teritorial Ploiesti ori de cate ori este chemat, de a-i informa pe anchetatori cu privire la schimbarea locuintei, de a se prezenta la organul desemnat cu supravegherea, conform programului sau ori de cate ori este chemat.
De asemenea, deputatul nu are voie sa paraseasca teritoriul Romaniei fara incuviintarea prealabila a procurorilor de caz si nu are voie sa se apropie si nici sa comunice direct sau indirect cu inculpatii Razvan Alexe, Mircea Cosma, Daniel Adrian Alixandrescu si de cei trei oameni de afaceri denuntatori in acest dosar de coruptie.
Controlul judiciar este o masura preventiva prevazuta de noul Cod de procedura penala, necesara pentru impiedicarea sustragerii inculpatului de la urmarirea penala. Deputatul PSD Vlad Cosma a mers, miercuri, la sediul DNA Ploiesti, unde i s-a adus la cunostinta masura dispusa de anchetatori. La iesirea din sediul DNA Ploiesti el nu a facut nicio declaratie.
Tot miercuri, in timp ce Vlad Cosma se afla la DNA Ploiesti, la sediul Directiei a fost adus, din arest, si Razvan Alexe, de la care a pornit dosarul de coruptie al lui Cosma si al tatalui acestuia.
Alexe este urmarit penal pentru trafic de influenta, dupa ce in noiembrie anul trecut a fost reclamat la DNA de un om de afaceri a carui firma are contracte cu Consiliul Judetean Prahova. Alexe a fost arestat preventiv in 13 noiembrie 2013, iar in prezent el se afla in arestul Inspectoratului de Politie Judetean Prahova, in orasul Campina, instantele de judecata respingand cererile acestuia de inlocuire a arestului cu alte masuri preventive, in baza noilor prevederi, mai permisive, in materie penala. Camera Deputatilor a respins, luni, prin vot secret, ridicarea imunitatii deputatului PSD Vlad Cosma. Cererea ministrului Justitiei referitoare la incuviintarea arestarii preventive a deputatului Vlad Cosma a intrunit 105 voturi favorabile. Un numar de 222 deputati au votat impotriva cererii Ministerului Justitiei.
Vlad si Mircea Cosma sunt urmariti penal pentru trafic de influenta, fiind acuzati de DNA ca ar fi cerut si primit peste 4,4 milioane de lei de la trei oameni de afaceri prahoveni ale caror firme au contracte cu CJ Prahova, denuntatori in cauza. Firmele controlate de toti cei trei sunt urmarite penal in dosarul de evaziune fiscala si spalare de bani cu un prejudiciu de 35 de milioane de euro, dosar in care sunt inculpati Razvan Alexe, dar si fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului Marcel Pavaleanu, alaturi de alti oameni de afaceri din Prahova.
"Sumele de bani au fost pretinse in schimbul interventiei la factorii de decizie din cadrul Consiliului Judetean Prahova, pe langa care cei doi aveau influenta, respectiv presedintele CJ Prahova, Cosma Mircea (tatal inculpatului Cosma Vlad Alexandru), astfel incat societatile respective sa obtina de la institutia publica lucrari si servicii curente supraevaluate, de intretinere a drumurilor publice sau a drumurilor judetene pe timp de iarna, dar si decontarea, cu prioritate, a unor lucrari deja efectuate in temeiul unor contracte anterioare. Contractele erau supraevaluate tocmai pentru a se asigura sumele reprezentand "comisioanele" conform intelegerilor cu cei doi inculpati", sustin procurorii DNA.
In 11 februarie, presedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, a fost retinut de procurorii DNA pentru luare de mita si abuz in serviciu. Alaturi de acesta a fost retinut si Daniel Adrian Alixandrescu, director executiv al Directiei Patrimoniu din cadrul CJ Prahova, pentru aceleasi infractiuni.
In 12 februarie, instanta suprema a judecat si respins propunerea DNA de arestare preventiva a lui Mircea Cosma, acesta fiind cercetat in libertate, sub control judiciar. In cazul lui Daniel Adrian Alixandrescu, instanta suprema a decis arestul la domiciliu.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Ungurească
Horoscopul zilei
Ucraina în pragul războiului civil. 5.000 de protestatari au preluat controlul asupra unor depozite de arme la Liov
ce vor face cei jumătate de milion de români din Ucraina?
Victor Ponta: Am vorbit cu Băsescu, mi-a zis că aşteaptă stabilitate
nu demisionez dacă PNL se retrage
Petrom a înregistrat în 2013 un profit net record de 4,82 miliarde de lei
Ce condiţii impune guvernul britanic imigranţilor
pentru accesul la beneficii sociale
Prognoza meteo pentru joi şi vineri
Ştiţi cui aparţine marca USD, la OSIM? Vărului regelui Cioabă!
Blaga îi cere lui Antonescu să susţină o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta
Victor Ponta a preluat interimar ministerul Finanţelor, iar Constantin Niţă - ministerul Economiei
OMV Petrom va plăti in 2014 intre 70 şi 100 milioane dolari pentru "taxa pe stâlp"
Luni seara România va avea fie un guvern USL, fie un guvern USD
Botoşani: Intrigi pe seama postului de manager la Teatrul „Mihai Eminescu”
Ioan Rotundu
Se poate şi fără religie în şcoală. Vezi cazul unei scoli private
Traian Băsescu: Îi propun public premierului să cedeze la solicitarea PNL de a-l avea pe Iohannis vicepremier, ar debloca lucrurile
nu ne mai putem juca de-a Guvernul
Traian Băsescu a cerut public demisia conducerii ASF
demisia ministrului Mariana Campeanu şi demisia secretarului de stat din Ministerul Educaţiei acuzat de plagiat
INVITAŢIE DE PARTICIPARE la licitaţie publică
Invitaţie la Teatrul Vasilache Botoşani
Gastronomie Bulgaria: Musaca de cartofi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog