Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Sport
Administraţie
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Publicitate
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7786 lei
1 USD = 4.3095 lei


Număr accesări
Astăzi:
6070
De la 07 Ianuarie 2003
73292019

Derută în PNŢCD! Furtună şi Bogdan ies la atac, cu arme tocite!

  • 26 March 2009, 23:00
Nici nu a apărut bine – în Buletinul Informativ "Realitatea" şi în Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi – materialul intitulat „Adio spital! Adio Miluţ! Adio PNŢCD!”, că telefoanele au şi început să zbârnâie. Luat ca din oală, vicepreşedintele ţărăniştilor, doctorul Marius Bogdan, care tocmai lucra la întocmirea unor documente, a fost asaltat cu întrebări de preşedintele PNŢCD Botoşani, Corneliu Furtună, vizavi de conţinutul articolului menţionat, nimic altceva decât o sumară radiografie despre gloria şi decăderea „minusculului Napoleon ţărănist” pe nume Petre Marian Miluţ.
Fără a face mai mult de o retrospectivă a situaţiei, paradoxale, întâlnite la ora actuală în cadrul unui partid care, cu aproape două decenii în urmă, propunea unul dintre cei mai respectabili candidaţi la preşedinţia statului, materialul reamintea succint cititorilor odiseea spitalului promis de Miluţ locuitorilor din Flămânzi, concluzionând, prin vocea secretarei din cadrul Primăriei Flămânzi, că este posibil ca întreaga tevatură să nu fi avut decât un caracter electoral.
În concluzie, mult zgomot – a se vedea telefoane la redacţii, organizarea urgente a unei conferinţe de presă, etc. – pentru nimic, în contextul în care nu îl ştiam pe Corneliu Furtună admirator „fanatic” al lui Miluţ. Mai ales după ce, în luna octombrie, botoşăneanul chiar ameninţase că îl va da în judecată pe preşedintele partidului, cerându-i despăgubiri morale pentru refuzul acestuia de a-i semna dosarul de candidatură pentru un colegiu de deputaţi în judeţul Botoşani. În fine, pentru că aşa este normal şi deontologic profesional, am acceptat să port o discuţie cu doctorul Marius Bogdan, care, după ce a recunoscut că „în principiu, articolul este scris corect”, a dorit să precizeze mai multe lucruri.
„În primul rând, lucru menţionat şi în „Contractul cu flămânzenii” din campania electorală, spitalul de la Flămânzi urma a se construi nu din banii domnului Miluţ, ci din contribuţia financiară a Uniunii Naţionale a Patronatului Român, al cărui preşedinte era şi este Marian Miluţ. Apoi, nu a existat niciodată intenţia ca la spitalul promis locuitorilor din zonă să fiu eu desemnat general manager, întrucât investiţiile derulate de mine în cele două cabinete medicale din zonă mă recomandă definitiv ca medic de familie. În al treilea rând, nu s-a pus niciodată problema unui împrumut sau a unei coparticipări a fostelor autorităţi locale la construirea spitalului, singurul lucru solicitat pentru construirea unităţii sanitare fiind acordarea unei suprafeţe de teren, de circa 5.000 de metri pătraţi, din domeniul privat al Consiliului Local Flămânzi. Care consiliu, a refuzat sistematic acordarea acestei suprafeţe, neexistând nici un document în acest sens. Acest lucru a şi determinat, de altfel, candidatura mea la funcţia de primar al oraşului Flămânzi. Fără să ne ascundem după degete, nematerializarea promisiunii preşedintelui PNŢCD Marian Miluţ, privind construirea spitalului local este în strânsă legătură cu votul dat de flămânzeni, la alegerile locale de anul trecut, ţărăniştilor”.
Colateral, am aflat că la ora actuală în PNŢCD situaţia se menţine la fel de încurcată. Atât Marian Miluţ cât şi Radu Sârbu, preşedintele ales anul trecut de mai bine de jumătate din membrii partidului la congresul extraordinar de la Bucureşti, emit dispoziţii în teritoriu, deseori contradictorii.
Mai mult, s-a ajuns la situaţia ca ambii „preşedinţi” ţărănişti să desemneze câte un candidat pentru alegerile euro-parlamentare care urmează. Vicepreşedintele PNŢCD Botoşani crede că situaţia se va limpezi doar atunci când Tribunalul Bucureşti va decide, pe cale judecătorească, ori numirea în funcţia de preşedinte al ţărăniştilor pe Radu Sârbu, ori menţinerea în fruntea partidului a lui Marian Miluţ.
Până atunci, din punct de vedere legal, Petre Marian Miluţ rămâne preşedintele PNŢCD-ului şi orice nerespectare a dispoziţiilor sale de către organizaţiile din teritoriu poate determina dizolvarea acestora şi crearea altora noi, cu alţi membri, fideli conducerii oficiale. (B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


COMUNICAT DE PRESĂ FSLI
Un licean a intrat în clasă cu o grenadă
Au sosit primii bani pentru reabilitarea drumurilor din Copălău
Comentariul comentariilor XLVII
(Ioan Rotundu)
Căzut în capcana nevestei
Horoscop
Puşche timbrat pe limba lui Ţâbuleac
Superafacere cu terenuri agricole
Invitaţie lansare de carte
PROGRAM TELE'M BOTOŞANI VINERI 27 Martie
Afiş lansare volum "Masoneria botoşăneană"
Spectacol la "Vasilache"
Armata ne cheamă din nou sub arme
Musaca de post
Zi încărcată pentru pompierii botoşăneni
Românul şi mila publică
Ţâbuleac se va război în continuare cu judecătorii şi Geanina Pintilii
Preşedintele Ţâbuleac are buget şi este gata de treabă
Tarifele la Sala Polivalentă au scăzut la jumătate
50 muncitori noi la Serviciul de edilitare
Joaca inspectorilor OJPC cu patronii este una de-a şoarecele cu pisica
Control la APIA, pentru a-l ajuta pe Epuraş să renunţe la şefie
Noi piedici în calea obţinerii medicamentelor
Unele primării pun piedici celui deal 13.lea salariu al profesorilor
La Spitalul judeţean se scot bani şi din papuci
Proaspătul buget aprobat va transforma Botoşanii într-un şantier imens
până şi veşnicul nemulţumit Florin Egner a lăudat bugetul pe acest an
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă