Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
34454
De la 07 Ianuarie 2003
103177892
De;şi au contribuit din plin la aducerea României pe margine de prăpastie

Gaşca roşie botoşăneană continuă cu minciuna şi ipocrizia

  • Ioan Rotundu
  • 14 October 2019, 0:04
Săptămâna trecută, imediat după căderea Guvernului Dăncilă, gaşca de parlamentari botoşăneni s-a retras la Botoşani şi au emis comunicate mincinoase şi pline de ipocrizie, în speranţa că vor putea să acopere dezastrul economico-financiar produs ţări de guvernele din 2012 încoace. Minciună,m corupţie, ipocrizie, impostură sunt valorile morale promovate de PSD, inclusiv de gaşca de parlamentari botoşăneni la scara judeţului. Ţara a fost jefuită într-un mod diabolic iar liderii PSD ieşeau cu rândul să declare public că ei aduc fericire poporului român.
Din 2012 încoace milioane de români au părăsit ţara din cauza guvernelor PSD. Iar ca aceşti români fugăriţi din ţară de „fericirea” oferită de PSD să nu poată vota atunci când aveau dreptul, Guvernele PSD i-au umilit în fel şi chip, spre uimirea şi în dispreţul întregii Europe.
Rând pe rând ambasadorii ţărilor democratice acreditaţi la Bucureşti, văzând cum PSD-ul duce ţara spre un dezastru economico-financiar cu consecinţe politice şi sociale specifice regimurilor comuniste, au luat atitudine şi au încercat să se facă înţeleşi că ce face PSD-ul nu cu România, ţara se mai numeşte stat de drept şi nu mai sunt respectare libertăţile democratice ale cetăţenilor.
Dar, cum ar putea senatori precum Doina Federovici, fotografiată la braţ cu infractorul Dragnea, să înţeleagă ce s-a întâmplat n România în toţi aceşti ani de guvernare socialistă când cultura ei generală şi p0olitică este de nivelul analfabetului funcţional? Dacă ar avea o cât de câtă educaţie politică, ar fi înţeles de ce a căzut Guvernul Dăncilă, de ce a ieşit diaspora în Piaţa Victorii în 10 august anul trecut, de ce sutele de mii de români din întreaga ţară au ieşit în stradă, înfruntând frigul iernii numai pentru a bloca demersurile legislative ale PSD prin care voiau să instaleze dictatura din perioada lui Ceauşescu.
Senatorul Lucian Trufin, ajuns din calic baron local PSD, nu este în stare să lege două vorbe în mod coerent (la-m filmat la Păltiniş acum doi ani) dar a adresat jigniri fostei social-democrate Mihaela Huncă, pe care, până de curând, n-o mai scotea din „săru’ mâna”.
Huncă este profesoară, a educat generaţii de elevi, iar împreună cu medicul deputat Tamara Ciofu, sunt singurele parlamentare intelectuale. Restul sunt o adunătură de oportunişti. Desigur, cât a fost în fruntea PSD, şi Huncă a procedat ca toţi ceilalţi. Dar a fi jignită de un neica nimeni precum Trufin, poreclit în satul său Papalete, este de acum dovada lipsei de respect şi a precarei educaţii.
Sper că de această dată toţi cei din PSD care au contribuit la distrugerea României, să fie judecaţi şi depuşi după gratii, pentru că merită cu prisosinţă un astfel de tratament din partea societăţii. Trebuie dată o astfel de lecţie de istorie pentru generaţiile viitoare de politicieni. Să ştie că a cere şi primi votul românilor nu este o oportunitate de furt ci o responsabilitate faţă de comunitate, faţă de ţară.
Dar să sintetizăm care sunt realizările majore ale guvernelor PSD cu care au „fericit” poporul român şi cu care se laudă gaşca roşie botoşăneană:
1. N-oi spun eu, o spun investitorii străini că în România rata inflaţiei creşte galopant, leul s-a depreciat într-un ritm imprevizibil şi s-a creat un blocaj financiar. Gaură în buget, recunoscută şi de socialistul Victor Ponta, de peste 30 miliarde lei, o uriaşă datorie externă creată prin împrumuturi pentru acoperirea pomenilor electorale precum plata pensiilor şi salariile bugetarilor. Un deficit uriaş, de zeci de miliarde de lei, la balanţa de import-export pentru că în ţară producţia a stagnat şi chiar recesionat, creşterea economică fiind generată de un consum bazat pe infuzie de bani din împrumuturi şi nu din creşterea producţiei şi a investiţiilor. Practic, guvernele PSD au nenorocit viitorul a cel puţin trei generaţii de români de acum înainte. Cu aşa ceva se laudă parlamentarii botoşăneni, când ar trebui să dispară în gaură de şarpe pentru a nu ajunge după gratii.
2. Din exportatori de energie electrică România a devenit importatoare iar producţia de energie este tot mai scăzută. De ce ? Pentru că banii de investiţii au fost confiscaţi de PSD şi folosiţi la pomenile electorale pentru a-şi cumpăra liniştea guvernării necesară furatului.
3. Niciun spital regional, din cele 8 promise, nu s-a construit. În schimb s-au majorat salariile medicilor care, nici aşa, n-au renunţat la a condiţiona actul medical de anumite sume de bani. Sistemul medical are uriaşe probleme dar nu s-a dorit rezolvarea lor pentru că banii necesari au luat drumul pomenilor electorale Să ne spună gaşca roşie unde-s banii cu care urma să se construiască la Botoşani spitalul de urgenţă? De 7 ani ne mit că se va construi acest spital.
4. Sub guvernele PSD au dispărut in România investiţiile, au crescut preţurile la electricitate şi gaze,combustibil iar importurile au crescut vertiginos. Puţinii investitori care erau interesaţi de a investi în România au fost alungaţi cu Legea Offshore
5. După trei ani, timp în care infractorul Dragnea tot flutura Programul PSD de guvernare şi susţinea că-l ştie din scoarţă-n scoarţă, ne-am ales cu ZERO km nou începuţi şi terminaţi. S-au lăudat doar cu lucrările începute anterior, deschizând 94 de km în loturi separate, ceea ce le face inutilizabile circulaţiei. Ne-am pricopsit de pe urma PSD cu un tronson „muzeu”, restul proiectelor fiind blocate şi cu termenele de execuţie depăşite. De cel puţin 5 ani nevasta şoferului ajunsă senator şi preşedinte de Organizaţie PSD Botoşani ne minte cu modernizarea drumului Tg. Frumos – Botoşani. Are tupeul să mai emită comunicate mincinoase şi ipocrite. Acestea au s-o ducă după gratii dacă noua guvernare va decide să-i pedepsească pe corupţii, oportuniştii, mincinoşii şi ipocriţii din PSD.
6. PSD a dat un asalt fără precedent asupra justiţiei, a distrus DNA-ul ca să nu mai ancheteze marii corupţi, a decapitat parchetele ca procurorii să nu mai poată efectua anchetarea baronilor locali care au jefuit fondurile europene şi guvernamentale. Valul de critici venit de la Bruxelles nu i-a impresionat. Dimpotrivă, au dat drumul din închisori la peste 7.000 de criminali, violatori şi tâlhari care au băgat groaza în românii din întreaga ţară. A distrus sistemul poliţienesc, lăsând comunele fără poliţişti şi la cheremul hoţilor iar acolo unde sunt poliţişti, sunt prost pregătiţi profesional pentru că instituţiile unde au fost şcolarizaţi sunt pline de profesori plagiatori şi cu acte de studii falsei. Aceste instituţii sunt pline de Gabrieli Oprea, izmanarul care, fără studii, era conducător de şcoală doctorală şi viceprim-ministru în Guvernul PSD.
7. Educaţia este la pământ. Sistemul a fost umplut cu învăţători şi profesori puşi politic, conducerile de ISJ-urilor formate din nulităţi politice, directorii de şcoli membri PSD, nici vorbă de criteriul competenţei profesionale. Mii de şcoli n-au autorizaţie sanitară, au WC-ul în curte, pică tavanul peste elevi, grădiniţe insuficiente iar la cârma ministerului sau schimbat miniştrii peste noapte,.fiecare cu legile lui, bulversând întreg sistemul. Manuale şcolare greşite, metode de predare învechite, lipsa materialelor didactice în şcoli precum hărţi, microscoape, ustensile necesare laboratoarelor de chimie şi fizică etc.
8. Iar cireaşa de pe torul guvernării PSD a fost pusă de către autoritatea europeană OLAF care a constatat că România, cele mai multe fraude cu fonduri europene în domeniul agriculturii, în 2018. La aceste fraude n-au lipsit şi membri ai găştii roşii botoşănene.
Aceasta este moştenirea guvernelor PSD lăsată românilor după 7 ani de guvernare socialistă. De aceea trebuie pedepsiţi. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


COMUNA MIHAI EMINESCU A CASTIGAT PROCESUL CU A.D.I. ZONA METROPOLITANA
Salvarea României nu cred că va veni de la Guvernul Orban
Ioan Rotundu
Când autoritatea publică a Urbanismului Botoşani este compromisă
Ioan Rotundu
Horoscopul săptămânii 14 -20.10.2019
Bancul săptămânii: Cum se roagă ginerele când îi trăieşte soacra
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Preşedintelui Costică Macaleţi i-au sărit… plombele
Ioan Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu Emisiunea din 11.10.2019
Cheful poliţiştilor organizat la cantonul din pădurea Vorona
Ioan Rotundu
Cum justiţia l-a declarat mort, de viu ce este, pe baronul – primar PSD de Cristeşti
Ioan Rotundu
Din istoriile istoricului ajuns baron PSD şi primar de Cristeşti
Ioan Rotundu
Nici în ceasul al 12-lea, baronul primar de Cristeşti n-a respectat legea (III)
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă