Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Economic
Învăţământ
Sănătate
Horoscop
Decese
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
17287
De la 07 Ianuarie 2003
80797707
Deşi legea îi interzicea,

Fratele unui candidat a ajuns membru într-o comisie de votare

  • 30 November 2008, 23:00
Botoşănenii au luat votul uninominal în serios. Chiar dacă nu au dat năvală pe secţiile de votare, la unele circumscripţii s-a stat chiar la coadă. La rândul lor şi oficialităţile s-au grăbit, mai mult sau mai puţin să îşi exprime opţiunea vizavi de cei ce pe care consideră că întrunesc condiţiile să ajungă în viitorul Parlament. Primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Ţâbuleac, vicepreşedintele CJ, Constantin Conţac, conservatorul Viorel Pană, viceprimarul Florin Ghiorghiţă, deputatul Cătălin Buhăianu, Gabriel Oprişanu, Dan Humelnicu, prefectul Gheorghe Sorescu şi-au făcut datoria de buni cetăţeni.
Un incident mai puţin fericit s-a consumat la secţia de votare 49 de la Liceul de Artă, unde din comisia de membri făcea parte fratele unuia dintre candidaţii la deputăţie pe Colegiul Botoşani, respectiv al social democratului Liviu Conţac. Preşedinta BEJ a confirmat că la secţia 49 pe listă apărea şi Bogdan Ionuţ Conţac (foto) ca membru, dar a subliniat că nu a informat nimeni că acesta ar fi fratele unuia dintre candidaţi.
„Nu ne-a informat nimeni. Era obligaţia dumnealui să cunoască prevederile legii. În condiţiile în care este rudă până la gradul doi nu putea să facă parte din secţie. Vom verifica şi vom lua măsurile ce se impun”, a subliniat judecătoarea Dascălu. Luat la întrebări, Bogdan Ionuţ Conţac a declarat: „Nu dau niciun fel de informaţii. Sunt din partea PSD. Dacă preşedinta secţiei îmi spune, plec. Nu ştiam”, a precizat Bogdan Conţac.
Preşedinta Secţiei de Votare 49, Elena Părăscuţă a subliniat că ea a primit lista de la BEJ. „În acest an, componenţa Biroului Secţiei de Votare a fost trimisă de la BEJ. De acolo am primit lista. BEJ trebuia să verifice componenţa listelor. Nu am analizat gradele de rudenie”, a precizat Elena Părăscuţă.
În cele din urmă, Bogdan Conţac a făcut cerere de retragere, scăpând astfel de aplicarea vreunei sancţiuni asupra sa. „În urma verificărilor pe care le-am efectuat, privind prezenţa domnului Conţac Bogdan Ionuţ ca membru al secţiei de votare 49 Botoşani, Conţac a înţeles să se retragă din Biroul secţiei de votare, cererea de retragere a fost făcută la preşedintele secţiei, astfel încât secţia lucrează acum în opt oameni, şi nu în nouă. Aşa cum prevede legea, în ziua votării, nu mai poate fi înlocuit. Câtă vreme dumnealui a înţeles să se retragă din secţie, noi am luat act de cererea de retragere”, a spus Rodica Dascălu.
(Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor (CCLIII)
(Ioan Rotundu)
Botoşănenii „prin viroage şi coclauri”, spre Marea Unire din 1918
Şi-au condus colegul pe ultimul drum
Botoşănenii, interesaţi de Secţia de Artă
Trei preşedinţi de secţii de votare înlocuiţi
Nemţii vor să pună la treabă vântul de la Bucecea
Horoscop
Medicii şi avocaţii, răii platnici la fondul de sănătate
Zile grele pentru patronul Debeli
Profesoara porcoasă la vorbă şi mânioasă în fapte
Autorităţile şi-au dat votul fiecare cu câte o speranţă
Mesajul primarului Cătălin Mugurel Flutur către botoşăneni, cu prilejul Zilei Naţionale a României
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă