Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sport
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7834 lei
1 USD = 4.4307 lei


Număr accesări
Astăzi:
8697
De la 07 Ianuarie 2003
73876146
Deşi realitatea îl contrazice

Ştefan susţine că fără Comariţa, Eltransul s-ar prăbuşi

  • 13 July 2007, 23:00
Situaţia tensionată de la Elrans persistă, conflictul fiind departe de a fi dezamorsat. Aceasta este convingerea consilierului municipal PRM Ştefan Mihai (foto), care doreşte luni să convoace AGA mică pentru readucerea directorului Ioan Comariţa din concediu la şefia Eltrans. Motivul invocat de consilierul PRM constă în faptul că, în pofida nemulţumirii angajaţilor, care îl vor demis pe Comariţa, societatea va fi înmormântată fără acesta în cel mult doi ani. „Consiliul de administraţie este dator acum să ceară daune pentru ziua nelucrată la Eltrans săptămâna trecută. Lidera de sindicat a spus că totul a fost instantaneu. Nu cred că se poate pune această problemă la o unitate de calibrul Eltrans Botoşani” , a declarat Ştefan Mihai. Acesta recunoaşte din discuţiile cu angajaţii lipsa de comunicare dintre directorul Ioan Comariţa şi angajaţi, dar consideră că acesta este un specialist apreciat pe plan naţional. Acest lucru se vede în opinia sa prin debandada care este în momentul de faţă în cadrul societăţii, de când Comariţa este înlocuit de inginerul şef Groza.
„Eu sunt total nemulţumit de activitatea lui Groza. El ridică din umeri la toate problemele de acolo. Groza nu este bun nici de inginer şef. Noi trebuie să discutăm situaţia de la Eltrans şi de aceea trebuie să convocăm AGA” , a declarat Ştefan Mihai. Acesta susţine că cineva trebuie să muncească, iar societatea este în momentul de faţă în aer. Din punctul său de vedere Comariţa trebuie rechemat din concediu şi pus la treabă, pentru că că se întrevăd speranţe de dezvoltare a societăţii cu sprijinul transportatorilor din Dresda, de curând veniţi în vizită la Botoşani. „Dacă vom pierde trenul cu modernizarea tramvaielor în Botoşani, Eltrans dispare în curând. Actualele tramvaie sunt depăşite şi nu vor rezista. Nu am nimic personal cu directorul Comariţa, de câte ori a greşit eu am spus, dar este un specialist” , a subliniat Ştefan Mihai.
În opinia sa se vrea de fapt înmormântarea societăţii Eltrans. Consilierul PRM se mândreşte că există tramvaie în Botoşani şi nu ar vrea ca în Botoşani să dispară tramvaiele. În momentul de faţă salariaţii de la Eltrans sunt în grevă japoneză, iar aducerea directorului Comariţa ar putea da naştere unui nou conflict.
Ce trece sub tăcere consilierul peremist este că sub manageriatul lui Comariţa, societatea Eltrans a fost adusă deja în pragul falimentului. Apoi, sunt salariaţi care susţin că apropiatul faliment ar fi fost generat de relaţia Ştefan - Comariţă, care au promovat iniţiative păguboase. Ştefan n-a pomenit nimic despre comportamentul lui Comariţă faţă de salariaţi, care pare a fi unul violent. Nici de hărţuirile sexuale de care acesta este acuzat că le-ar practica cu angajatele. Despre pagubele pe care Comariţa le-a adus Eltransului, prin achiziţionarea unor autobuze care n-au dat randamentul scontat şi au mărit pierderile societăţii, consilierul peremist a tăcut iarăşi.
Se va vedea, în final, cine va învinge în toată această dispută: mafia creată în jurul lui Comariţa sau salariaţii care vor un director competent. (Bianca ALBU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariu la comentarii (CXLIII)
(Ioan Rotundu)
Românul şi căruţa
Horoscop
Viol necondamnat de judecător
Program TELE’M
Cugetări şi maxime din operele scriitorilor ucraineni
Dotarea serviciilor voluntare locale lasă de dorit
Peste 4 miliarde sancţiuni aplicate de Garda de Mediu
Proiect între Muzeul Judeţean şi raionul Făleşti
Materia elevilor e prea încărcată
A învins Bidaşcă
Lansare de carte la Penitenciarul Botoşani
Sloganul nu prinde şi la şoferii botoşăneni
Programului Samtid stă să eşueze
Noi standarde de eficienţă la serviciul de înmatriculări
Cea de a treia ediţie a Regatei Botoşanilor
Instituţia Prefectului pune stavilă revărsării râurilor
Codreanu o dă la pace cu deputatul Baban
Cupa „Traian Bălăuc㔠începe azi
Câmpanu şi Oprişanu au tăbărât bătăios pe Ciuştea
Ofertă de tâmălărie gealan la preţ scăzut
Deşi Câmpanu i-a săpat groapa, directorul Pavel nu vrea să cadă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă