Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22597
De la 07 Ianuarie 2003
122882664

Detalii scandaloase legate de unitatea moderna pentru arsi care zace nefolosita la Spitalul Floreasca

  • legaturile dintre profesorul Ioan Lascar, firma care a dotat unitatea si Sorin Oprescu
  • 8 November 2015, 23:00
O unitate pentru arși, superechipată și ultracostisitoare din Spitalul de Urgenta Floreasca nu a fost pusă în funcțiune pentru a trata victimele incendiului de la Clubul Colectiv, deși a fost inaugurată acum jumatate de an de ministrul Nicolae Bănicioiu. Firma care s-a ocupat de utilarea acestei unități este Gemedica, deținută de Aurel Galea (49 de ani), prieten intim, sponsor de campanie electorală și partener de afaceri al lui Sorin Oprescu.
RISE Project a descoperit un detaliu relevant legat de felul în care a curs investiția de 9 milioane de euro: profesorul Ioan Lascăr, membru în comisia de licitație care a hotărât ca dotările să fie furnizate de firma Gemedica, acordă consultații la clinica Academica, pe care Galea o deține împreună cu Oprescu.
Altfel spus, Lascăr a elaborat caietul de sarcini al unei licitații care a fost câștigat㠖 în absența oricărei concurențe – de o firmă a patronului clinicii la care Lascar insusi castiga bani.
În zilele care au trecut de la dezvăluirea faptului că în București există o unitate modernă destinată îngrijirii arșilor – nefuncțională, deși, în primăvără, a fost inaugurată, en fanfare – Spitalul Floreasca nu a răspuns la niciuna dintre întrebările adresate de RISE Project, legate de acest caz.
În vreme ce moartea eliberează, unul câte unul, paturile de spital în care și-au trăit agonia arșii de la clubul Colectiv, unitatea de elită de la Spitalul Floreasca, care le-ar fi putut prelungi zilele la șase dintre ei, zace, în continuare, nefolosită.
Echiparea clinicii, împreună cu instruirea celor care urmau să o folosească, a fost realizată, între 2013 și 2015, în baza unui acord cadru care presupunea livrarea produselor și serviciilor descrise mai sus contra unei sume de până la 9 milioane de euro (38,9 milioane de lei).
Firma Gemedica a câștigat licitația organizată de Spitalul Floreasca în condițiile în care a fost singura care s-a înscris în competiție.
De altfel, la toate licitațiile organizate de Spitalul Floreasca și câștigate de firma Gemedica (toate câte au fost găsite de RISE Project pe site-urile de specialitate), această companie a participat singură, fără să o concureze nimeni.
Unitatea de urgențe pentru arși, inaugurată acum o jumătate de an, ale cărei echipamente sunt evaluate la 9 milioane de euro, este parte integrantă din clinică de chirurgie plastică, deja existentă, a Spitalului Floreasca. Este formată din șase paturi și o sală de operații.
Profesorul Ioan Lascăr, șeful secției de chirurgie plastică de la Spitalul Floreasca, a povestit, în primăvără, la inaugurare, care este atuul terapiei care va putea fi efectuată în această unitate superechipată: „Oxigenarea țesuturilor nu se face doar pe cale sanguină și respiratorie. Oxigenul pătrunde în țesuturi și prin tegumente”.
Justificând nefolosirea unității pentru îngrijirea arșilor de la Clubul Colectiv, Ioan Lascăr a invocat, tot ieri, rațiuni de operativitate, zicând că e mai ușor pentru personalul medical să îi trateze pe toți pacienții în același loc, adică în cadrul saloanelor deja exitente ale secției de chirurgie plastică.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Logica beţivului
Reţeta zilei: Gogoşari în oţet
Horoscopul zilei de 9.11.2015
Comisia Europeana: Romania nu a activat Mecanismul UE de protectie civila, dar a cerut ajutor la Bruxelles
Seful Pentagonului acuza Rusia ca pune in pericol ordinea mondiala
Washingtonul isi adapteaza "postura operationala" pentru a contracara orice "agresiune" rusa
Regele Mihai I, catre tinerii protestatari: Timpul Romaniei voastre a inceput!
National Arena, Sala Palatului si 93% din scoli NU au autorizatie ISU
Amenda ridicola prevazuta in aceste cazuri
Donald Tusk: Germania trebuie sa faca mai mult pentru a proteja granitele UE
Miting la Roma in memoria victimelor din Colectiv: "Coruptia ucide!"
Trailer cu vehicul militar american lovit de tren in Germania
soferul roman a decedat
Partidul Colectiv, al unui tanar traseist politic, a fuzionat cu Partidul National Colectiv
Visul din stradă s-a spulberat,
Din nou politicienii l-au confiscat!
Ioan Rotundu
Un dialog lămuritor cu deputatul Mihai Baltă
Ioan Rotundu
Botoşani: O trupă de poliţişti rutieri a luat cu asalt Staţiunea Popăuţi
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 6.11.2015
Din nou în lumea sufletelor… moarte
Ioan Rotundu
Lumea lu' Rotundu: Cu faţa spre cultură
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog