Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Horoscop
Umor
Gastronomie
Aniversări
Reportaje
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3620
De la 07 Ianuarie 2003
123137360
pnl

Detectivul Şeliman şi hora falsificatorilor condusă de Mihai Bâlbă

  • Ioan Rotundu
  • 10 January 2020, 16:05
Despre lupta lui Andrei Şeliman (foto) cu birocraţia din administraţia publică locală s-a mai scris în Jurnalul în ultima parte a anului trecut. Aflat în conflict cu conducerea Primăriei Mitoc de pe urma unei moşteniri a socrului său, Şeliman a reclamat situaţia la Jurnalul. În urma discuţiei mele cu primarul Galiţ, acesta i-a explicat lui Şeliman care sunt paşii de urmat pentru a clarifica povestea moştenirii iar Şeliman s-a pus pe treabă. Nici prin cap nu-i trecea în acele momente ce piedici i se vor ivi în cale.
Pe scurt, Elena Buchie din satul Mitoc a decedat la data de 19 martie 2011, averea sa, respectiv casa şi terenul aferent rămânând moştenire fiului său Dumitru Buchie a cărui fată este actuala soţie a lui Andrei Şeliman.
Pentru că Dumitru Buchie n-a deschis succesiunea de pe urma decesului mamei sale Elena, au apărut o serie de probleme în momentul în care ginerele Şeliman a încercat să delimiteze proprietatea pentru că un vecin pe nume Valică Pleşca, profitând de relaţiile sale cu cei din Primăria Mitoc, a ridicat casă pe proprietatea E[lenei Buchie. Şeliman şi-a asumat sarcina de a descâlci dreptul de proprietate devenit moştenire pentru socrul său Dumitru Buchie. Un prim pas, indicat de primarul Galiţ, a fost să intabuleze terenul deţinut de decedata Elena Buchie iar pentru îndeplinirea acestei condiţii era nevoie de obţinerea unui certificat de moştenitor pe numele lui Dumitru Buchie.
Primele semne de nedumerire au apărut pentru Şeliman când a solicitat de la Primărie Mitoc anexa cu drepturile de proprietate ale Elenei Buchie. Secretara primăriei, Diana Boicu, şi funcţionarul de la Cadastru se cam codeau să-i elibereze anexa. Avea să se lămurească asupra acestei codeli când a descoperit la Oficiul de Cadastru Botoşani că terenul bunicii sale era intabulat. Problema că intabularea era făcută la data de 4.09.2012, actele purtând semnătura bunicii sale Elena Buchie, deşi aceasta era moartă din martie 2011.
Încăpăţinat, Şeliman a dorit să afle ce interese stau ascunse sub acest fals şi cine l-a comis. Aşa a aflat că în mandatul 2008 – 2012, la Primăria Mitoc a fost viceprimar Ovidiu Buturuţă, acum funcţionar în primărie. Buturuţă, bun amic cu Valică Pleşca, cu concursul secretarei primăriei Diana Boicu, l-au împroprietărit pe Pleşca în terenul lui Buchie.
Ca totul să devină o operaţiune cât de cât cu aparenţă de legalitate, Buturuţă l-a contactat pe inginerul cadastral Mihai Bâlbă, nimeni altul decât actualul director al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Botoşani. La Cabinetul privat al lui Bâlbă apare o cerere semnată de Elena Buchie prin care aceasta cere intabularea terenului împrejmuitor casei. Intabularea se face cu data de 4.09.2012. Deşi la acea dată Elena Buchie era decedată de mai bine de un an, toate actele poartă semnătura sa, trasă nu se ştie de cine.
Chiar şi în ciuda acestui fals, grosolan în comiterea lui de către Mihai Bâlbă, intabularea parcelei de teren cu nr. 5024 s-a făcut corectă. Tocmai această corectitudine a stricat jocurile viceprimarului Buturuţă şi ale lui Pleşca. Se pune la cale un alt fals. Apare ca din senin o altă cerere semnată de decedata Elena Buchie prin care aceasta solicită repoziţionarea terenului faţă de prima intabulare.
Pentru că repoziţionarea trebuia avizată de OCPI Botoşani, instituţia ăi comunică la data de 31.10l.2012 inginerului Bâlbă, mai bine zis Cabinetului său cadastral, că parcela cadastrală cu nr. 5024, prin repoziţionare se suprapune cu o altă parcelă. Această observaţie nu-l opreşte pe Mihai Bâlbă de a reface prima intabulare aşa cum a fost dorinţa viceprimarului Buturuţă şi a amicului săi Valică Pleşca.
Dispun de o copie a actelor falsificate de către inginerul Mihai Bâlbă dar cum eu nu sunt parte în această moştenire n-am a sesiza organele de cercetare penală. Sesizarea o pateu face Dumitru Buchie ca moştenitor al mamei sale Elena Buchie, ajutat de ginerele său Andrei Şeliman.
Dar fiind vorba de implicarea unor persoane cu funcţie de răspundere din Primăria Mitoc, corect ar fi ca procurorii DNA Suceava să se autosesizeze pentru că este evidentă infracţiunea de corupţie. Dacă acest fals a fost apreciat de conducerea PSD Botoşani şi l-a promovat pe Mihai Bâlbă în funcţia de director la OCPI Botoşani, cei din PNL; aflaţi acum la guvernare, să facă bine şi să-l demită cât mai repede cu putinţă. Cred că aşa ar fi corect!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii: Cerşetorul frustrat
O societate fără bani rămâne o utopie.
Suedia, denumită și țara fără cash, obligă bancile să dețină și să ofere clienților bani lichizi
Horoscopul săptămânii 6 – 12.01.2020
Călăraşi - Bună vreme gospodari!
„PNL e amețit de aburii sondajelor”
Felicitarea Jurnalului pentru cititorii sărbătoriţi de ziua Sf. Ioan
Liberalii n-ar trebui să uite că drumul spre Iad este ademenitor
Ioan Rotundu
Epica gastronomiei unei aniversări
Ioan Rotundu
Deputatul PSD Răzvan Rotaru este acuzat că a amenințat un polițist
care i-a cerut să mute mașină. Când i s-au cerut actele a scos legitimația
NOMINALIZĂRILE PENTRU PREMIUL NAŢIONAL DE POEZIE „MIHAI EMINESCU”- OPERA OMNIA, ediţia a XXIX-a
Drama Floricăi Horoşincă din Ştiubieni
Ioan Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 10 ianuarie 2020
Lumea lu' Rotundu: Chemarea străbunilor IV
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog