Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
13003
De la 07 Ianuarie 2003
113137747

Deţinutul Adrian Năstase, solicitat sa se prezinte la INML azi

  • 26 June 2012, 23:00
Adrian Nastase trebuie sa se prezinte, azi, la Institutul National de Medicina Legala, cu toate documentele medicale, iar in cazul in care Spitalul Floreasca transmite ca acesta nu poate fi transportat, va fi examinat in sectia in care este internat, informeaza, marti, INML, citat de Mediafax.
INML arata, intr-un comunicat de presa, ca a primit, in 25 iunie, de la managerul Spitalului Clinic de Urgenta Floreasca o adresa prin care, pe baza registrului medical redactat si semnat de echipa de medici curanti, se solicita un raspuns la intrebarile adresate unitatii sanitare de catre Serviciul de Investigatii Criminale din Politia Criminale, respectiv daca Adrian Nastase poate fi transportat in vederea tratarii in reteaua medicala a Administratiei Nationale a Penitenciarelor".
"Prin adresa nr. A8/6393/26.06.2012 am comunicat managerului Spitalului Clinic de Urgenta Floreasca, ceea ce comunicasem si DGPM - Serviciul de Investigatii Criminale, respectiv faptul ca evaluarea starii de sanatate a pacientului in vederea transportului revine in sarcina medicului/medicilor curant/curanti (conform Ordinului MS nr. 1091 din 07.09.2006)", a precizat INML.
Marti, 26 iunie, Politia Capitalei a solicitat efectuarea unei expertize medico-legale, din care sa rezulte daca afectiunile medicale pe care le prezinta Adrian Nastase pot fi tratate in reteaua medicala a ANP si daca aceste afectiuni permit transportarea in siguranta a pacientului la penitenciarul indicat de comisie.
"In 26.06.2012, printr-o adresa trimisa prin fax si curier, ne-am adresat managerului Spitalului Clinic de Urgenta Floreasca, solicitand luarea masurilor necesare prezentarii pacientului Nastase Adrian la INML "Mina Minovici", cu toate documentele medicale relevante, in data de 27.06.2012, incepand cu ora 9.00-12.00, cand se intruneste comisia medico-legala pentru amanarea sau intreruperea executarii pedepselor privative de libertate din motive medicale. Am solicitat de asemenea ca in situatia in care starea pacientului nu permite transportul acestuia la sediul INML sa fim informati de indata, pacientul urmand sa fie examinat in sectia in care se afla", a precizat INML.
Fostul premier Adrian Nastase a incercat sa se sinucida, in 20 iunie, la locuinta sa din strada Zambaccian, dupa ce a fost condamnat definitiv la doi ani de detentie in dosarul "Trofeul calitatii". Nastase este internat la Spitalul Floreasca, unde a fost operat in 21 iunie.
Procedura de executare a mandatului privind pedeapsa cu inchisoarea a lui Adrian Nastase nu a fost incheiata, intrucat nu a fost intocmit procesul verbal de incarcerare, iar condamnatul nu a fost incarcerat intr-un loc de detentie sau intr-un penitenciar, a precizat, duminica, Politia Capitalei.
Politia Capitalei a trimis vineri, la Spitalul Floreasca, o solicitare referitoare la starea de sanatate a lui Adrian Nastase, pentru a se sti daca acesta poate fi mutat in penitenciar, in vederea executarii pedepsei de doi ani de inchisoare.
Purtatorul de cuvant al Spitalului de Urgenta Floreasca, medicul Bogdan Oprita, a anuntat, luni, ca in cazul solicitarii Politiei Capitalei din 22 iunie, referitoare la starea de sanatate a lui Adrian Nastase, s-a stabilit ca un eventual transfer al acestuia in penitenciar, pentru executarea pedepsei de doi ani de inchisoare, poate fi decis doar in urma evaluarii medico-legale, fiind astfel inaintate adrese catre Politia Romana si Institutul National de Medicina Legala.
El a mai spus ca Adrian Nastase ramane in Spitalul Floreasca si, dupa ce comisia medico-legala va da verdictul, unitatea sanitara se va supune acestuia.
Surse medicale au declarat ca starea de sanatate a lui Adrian Nastase este stabila si nu au intervenit complicatii postoperatorii.
Avocatii lui Adrian Nastase au depus in 21 iunie la Tribunalul Bucuresti o cerere de amanare a executarii pedepsei de doi ani de inchisoare, dispusa in cazul fostului premier in dosarul "Trofeul calitatii". Instanta a stabilit initial ca solicitarea sa fie luata in discutie in 5 iulie. Avocatii au formulat o cerere de preschimbare a acestui termen, solicitarea fiind admisa, luni, de instanta Tribunalului Bucuresti, care a dispus ca judecarea sa aiba loc in 28 iunie.
Totodata, avocatul Ion Cazacu a depus, in 25 iunie, la instanta suprema o contestatie in anulare in legatura cu condamnarea lui Adrian Nastase la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul calitatii". Judecarea contestatiei in anulare a fost stabilita de instanta suprema pentru 1 octombrie, insa avocatii fostului premier vor cere preschimbarea termenului.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei:Concluzie logică
Bonus din partea Rusiei pentru nemţi?
Ponta nu l-a convins pe Băsescu să meargă la Consiliul European
Rana lui Adrian Năstase a fost doar o zgârietură
De ce plagiatul lui V. Ponta ne priveşte pe toţi
USL, prin Legea Sănătăţii, ne pune să plătim din buzunar serviciile medicale ieftine
Şoferii pot fi amendaţi o singură dată într-o lună dacă circulă fără rovinietă
Salariaţii sunt lăsaţi de USL-işti să moară de foame
Fostul primar de Dângeni a fost „executat” de oamenii săi
Botoşani: Scandal ca la uşa cortului în Primăria Truşeşti
Botoşani: Cinci microbuze şcolare au luat ieri calea judeţului
Un pachet alimentar sau o masă caldă în loc de “corn şi lapte”
Înscrierea la screeningul pentru depistarea cancerului, pe final
Reforma sistemului de asigurări de sănătate este inevitabilă
Cine conduce cu adevărat Botoşaniul?
Ioan Rotundu
Adrian Năstase a ajuns la Spitalul Penitenciar Rahova
mai mulţi oameni au scandat împotriva fostului premier in faţa spitalului
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă