Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Aniversări
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20324
De la 07 Ianuarie 2003
122905973

Dezertorii din PSD se întorc dezamăgiţi că n-au primit ce li s-a promis

  • a cerut un post de sef de birou, de bugetar, nua primit nimic
  • 29 March 2010, 23:00
Deputatul Ioan Damian a parasit grupul independentilor si a revenit la PSD. Anuntul a fost facut in plen de viceliderul social-democratilor Aura Vasile, care a precizat ca Ioan Damian a depus o solicitare catre Biroul permanent al Camerei Deputatilor. Presedintele de sedinta, Ioan Oltean, a anuntat ca deputatul Niculai Rebenciuc a demisionat si el, luni, din grupul independentilor si s-a alaturat PD-L.
Ioan Damian pentru HotNews.ro: Am cerut un post de sef de birou, de bugetar. Nu numai ca n-am primit nimic, dar am fost luat in vizor in presa locala
Rep: De ce v-ati intors inapoi la PSD? Ce s-a intamplat?
Ioan Damian: Eu am facut acest pas poate neinspirat, poate pripit considerand ca aceasta miscare politica ma va ajuta ca eu la randul meu sa sprijin primarii din colegiul meu cu fonduri ca pot sa ajut legal pentru rezolvarea unor lucrari minore. Pentru mine personal nu am cerut si nu am primit nimic. Aceasta alianta parlamentara trateaza grupul independenti cu suficienta aroganta si chiar cu rautate. Vorbesc in special de PD-L care devenind un partid supraponderal ne trateaza cu aroganta, ba chiar mai mult, in presa locala suntem supusi, poate zic prea mult, unui linsaj mediatic.
Rep: De ce ati plecat de la PSD? V-ati bazat pe PD-L sau pe grupul independentilor?Ce promisiuni vi s-au facut?
ID: Am plecat bazandu-ma pe o colaborare in teritoriu intre PD-L si grupul independentilor. (...)Eu am inteles din discutiile purtate cu domnul Oprea, si sunt convins ca am inteles bine, ca a avut negocieri si discutii cu conducerea PD-L chiar cu Emil Boc in legatura cu un anume sprijin pe plan local, acordat independentilor care, la randul lor, ofereau sprijin aliantei din Parlament in promovarea initiativelor Guvernului. In ciuda eforturilor domnului Oprea pe plan local, nu doar in judetul Calarasi, ci si in alte judete organizatile locale ale PD-L, ne trateaza pe noi independenti nu doar cu superficilaitate, ci cu rautate si aroganta.
Ni s-a spus ca la gurile, metaforic vorbind, pe care ei le au de alimentat in teritoriu, nu am mai fi de adaugat si noi, si aici vorbesc ca nu e loc pentru unu doi trei oameni de angajat sa le gasim un loc de munca pe plaja bugetara. Nu vorbesc de sefi de deconcentrate, ci de un loc de munca obisnuit, pentru o paine cinstita. Au inceput sa ne bagatelize in presa locala, sa ne atace prin care care folosesc chestii de genul "ce sa le dam din banii nostrii?"
In ultima perioada de timp nu reusesc sa ma mai impac cu mine insumi, am constat ca a fost o miscare neinspirata si nimic nu voi putea sa rezolv ceea ce le-am promis catorva oameni din Calarasi si voi ramane doar cu rusinea.
Rep: Despre ce angajari era vorba ?
IP: A fost vorba de angajarea, nu numire pe functii la deconcentrate ca asta nu se poate, dar, angajarea pe un salariu minim de bugetar. Am pus problema numai in cazuri de forta majora pentru oamnei fara un loc de munca, si vorbesc ca am cerut un post de sef de birou, de bugetar. Nu numai ca n-am primit nimic, dar am fost luat in vizor in presa locala. (...) Cei de la PSD m-au primit inapoi. Am mers la grup parlamentar, le-am vorbit despre naivitatea mea si au acceptat sa-mi reiau activitatea alaturi de prietenii si colegii mei.
Ioan Damian a devenit deputat candidand din partea PSD, iar in luna februarie el a demisionat din PSD si a devenit independent. Neculai Rebenciuc a fost ales in 2008 pe listele PNL, partid din care a demisionat in octombrie 2009 pentru a se alatura independentilor, potrivit Agerpres. Anuntul vine la o saptamana de la prima dezertare din grupul independentilor din Parlament. Pe 22 martie, liderul independentilor din Senat, Liviu Campanu, anunta ca nu va face parte din partidul care va fi infiintat de ministrul Gabriel Oprea. "Este nevoie de o noua formatiune politica in Romania, dar nu cred ca drumul pe care am pornit in momentul de fata este drumul de care are nevoie electoratul din Romania in ceea ce priveste aparitia unui nou partid politic", a declarat acesta.
Agenţia de presă HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


„Oamenii de ştiinţă se confruntă cu o nouă formă de persecuţie”
Miniştrii apărării din cele doua state româneşti pun bazele unei colaborări
Acţiuni ale instituţiilor abilitate pe linia prevenirii şi combaterii faptelor antisociale
Tudor Gheorghe le-a cântat despre istoria şi limba română
despre ce a fost şi despre ce au de făcut
Întrebări cu şi fără răspunsuri în Săptămâna Patimilor
Ruşii din Basarabia vor să înveţe limba română dar au o problemă
Senatorii au tăiat salariul deţinutilor care urmează cursuri în penitenciar
Stimularea cerebrală profundă, o terapie promiţătoare pentru bolnavii de epilepsie
Spitalul de Psihiatrie a scăpat de sabia debranşării
9 din 10 români vor reintroducerea pedepsei capitale
şi închisoare pentru cei care critică religia ortodoxă
Bani pentru cultură şi sport
Bancul zilei: Doamna şi… chestia calului
Horoscop
Pământ gratis pentru revoluţionarii botoşăneni
lista cu beneficiarii de pământ numărul acestora a crescut ca din apă
C omunicat de presa - ISU
Cerere de drept la replică
Înfrângeri severe în campionatul judeţean
Părinţii vor ca liceul să aibă durata de patru ani
Părinţii vor ca liceul să aibă durata de patru ani
Criza grecească, o afacere bună pentru băncile europene
Nu vom impozita tichetele de masă, de vacanţă şi de creşă
Primarul din Sfântu Gheorghe refuză să schimbe plăcuţele trilingve
Primari acuzaţi că sabotează Programul „10 case pentru specialişti”
Scandal pe seama sporurilor salariale în unele sectoare bugetare
Preşedintele Băsescu a reuşit să-i jignească şi pe medici
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog