Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
23332
De la 07 Ianuarie 2003
76834612

Dezinformarea şi lipsa profesionalismului ş-au unit împotriva lui Conţac

  • Ioan Rotundu
  • 11 October 2018, 18:24
Marţi, 9 octombrie, am circulat pe întreg drumul „ruşinii”, adică drumul naţional pe segmentul Rădăuţi Prut – Manoleasa Prut. Drumul, proaspăt reabilitat de către Regionala de Drumuri şi Poduri Iaşi cu ajutorul firmei Transporturi Auto SA Botoşani patronată de Constantin Conţac este perfect. Doar la intrarea în satul Liveni dinspre Mitoc am observat o serie de porţiuni de câţiva metri unde asfaltul s-a desfăcut. Cunoscând istoricul locului, nu m-am repezit să descopăr „senzaţionalul”, neştiind dacă Regionala i-a mai achitat lui Conţac cele 10 milioane de lei cât a costat lucrarea, mai ales că la sfârşitul lunii septembrie încă nu primise banii, deşi lucrarea era finalizată de la jumătatea lunii iunie.
A doua zi, adică miercuri 10 octombrie, pe traseul Rădăuţi Prut – Mitoc a circulat fostul primar al comunei Mitoc, liberalul Sorin Scutaru. Şi el a observat acele porţiuni cu probleme, le-a fotografiat şi le-a postat pe Facebook (foto) cu mesajul „"Aceste fotografii sunt făcute astăzi, 10.10.2018, pe noul DN 24C, la ieşirea din Liveni către Mitoc. Acest drum a costat 10 milioane de lei si nu are decât două luni de când s-a recepţionat. Ce părere aveţi, dragi beneficiari?”i
Mă mir că fostul primar nu cunoaşte, s-au a omis intenţionat, faptul că pe porţiunea de drum care străbate localitatea Liveni, anul trecut, Regionala Iaşi a făcut o serie de experimente dacă drumul să fie bitumat sau asfaltat. Este vorba de porţiunea de la intrarea în Liveni dinspre satul Iorga şi ieşirea din localitate spre Mitoc.
Această porţiune de 2 km, considerându-se asfaltată, n-a fost inclusă în lucrarea efectuată de Conţac. Exact când Conţac lucra la asfaltare am trecut prin zonă şi am observat abandonarea acestei porţiuni. Am scris Atunci un reportaj în Jurnalul şi am comentat faptul în emisiunea tv Presa-n gura lu’ Rotundu. Drept consecinţă Regionala i-a impus lui Conţac să mâzgălească porţiunea cu un strat subţire de asfalt ca să pară că totul este nou. Numai că fundamentul drumului fiind bitumat şi era de aşteptat ca totul să se desfacă sub greutatea maşinilor, ceea ce s-a şi întâmplat.
Sorin Scutaru a circulat pe porţiunea lucrată de Conţac contra plată, segmentul Manoleasa Prut – Iorga – Liveni şi n-a descoperit nicio altă problemă, cum n-a descoperit nici pe segmentul Liveni – Mitoc graniţă cui comuna Coţuşca, cale de peste 15 lm. Dar, pentru a se face remarcat pe Facebook, a procedat cum n-ar fi trebuit să procedeze un fost primar care este familiarizat cu problemele de administraţie publică şi ştie cum se lucrează cu instituţiile statului.
Regretabil este şi faptul că necunoscând istoricul locului, necâlcând vreodată prin această zonă, unii reporteri s-au grăbit să preia „senzaţionalul” descoperit de Scutaru şi să-l amplifice cu fel de fel de păreri care au multiplicat lipsa de informare. Contactat de astfel de reporteri, purtătorul de cuvânt de la Regionala Iaşi le-a livrat informaţii total diferite de realitate. Dacă era întrebat la modul concret de ce s-a procedat cu cârpeala celor 2 km şi nu cu o lucrarea pe bază de deviz, alt răspuns ar fi primit reporterul respectiv.
“După o examinare doar sumară ne putem da cu părerea, dar pentru o analiză mai profundă, pentru a vedea ce s-a întâmplat, trebuie făcută o expertiză” – a declarat purtătorul de cuvânt al Regionalei Nicolae Popovici. Ştia el bine care este situaţia reală, dar nefiind băgat în corzi a recurs la divagaţiuni.
Pe Facebook, comentatorii, neştiind realitatea, au comentat după cum au considerat de cuviinţă sau le-a permis nivelul de educaţie. Când dezinformarea prin lipsa informării se întâlneşte cu lipsa de profesionalism iese o manipulare de toată frumuseţea. Îngrijorător este că metodele de manipulare publică folosite intens de PSD au pătruns şi în presă, prinzând amploare.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Nelegiuirile BOR şi ale PSD spulberate prin vot de creştini
Ioan Rotundu
Ecouri botoşănene la referendumul naţional
Ioan Rotundu
Comisia Europeană cere explicații Guvernului.
Timmermans i-a transmis o scrisoare cu 18 întrebări premierului Dăncilă
Horoscopul săptămânii 8 – 15.octombrie 2018
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
ancul săptămâni: Democraţia de după Referendum
LLumea lu' Rotundu: Centenarul Unirii - Ştiubieni
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 28.09.2018
Coaliţia pentru Familie invocă boicotul neputinţei
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 12.10.2018
Şarlatanie a lui Nechifor girată de prefectul Dan Şlincu
Ioan Rotundu
La Botoşani, măcel barbar al vânătorilor italieni asupra ciocârliilor
Ioan Rotundu
Lumea lu' Rotundu:Centemarul Unirii - Durneşti
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă