Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
23154
De la 07 Ianuarie 2003
92552858

Dezmăţul legislativ şi financiar la nivel de IŞJ Botoşani îmbracă forme agravante

  • Ioan Rotundu
  • 9 February 2021, 20:09
Cârdăşia dintre liderul PNL, deputatul Costel Şoptică şi liderul Pro România, profesoara Mihaela Huncă a generat la nivel de Inspectorat Şcolar Judeţean Botoşani un dezmăţ legislativ şi financiare care de agravează de la o zi la alta.
Păstrat în funcţia de inspector general al IŞJ, socialistul Gabriel Hârtie continuă să transpună în practică indicaţiile primite de la cumătra sa Mihaela Huncă şi liderul PSD Doina Federovici, acum preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani.
Singura modificare produsă în conducerea IŞJ a fost numirea în funcţia de inspector general adj. a liberalei Ada Macovei care, în loc să impună şefului Gabriel Hârtie să respecte legea şi să stopeze risipa financiară pe aprobarea fictivă a sutelor de ore pontate de directorii de şcoli ca fiind prestate de profesori, ea s-a înhăitat cu Hârtie şi conduc instituţia după cum sunt interesele deputatului Costel Şoptică şi ale Mihaelei Huncă.
Despre scandalul de la Şcoala Lunca s-a scris în jurnalul. Acolo, prin comuniunea Hârtie – Macovei, Consiliul de Administraţie al şcolii l-a numit pe un învăţător director, deşi acesta nu îndeplinea condiţiile legale. Învăţătorul care are ca singur merit faptul că în campania alegerilor locale l-a făcut cu ou şi cu oţet pe primarul PSD Marcel Marcu, susţinând candidatul PNL.
Marţi, 9 februarie a.c. am primit la redacţie un amplu memoriu despre o altă decizie abuzivă luată, de această dată, la Şcoala Gimnazială Călăraşi, tot cu aprobarea generalului Gabriel Hârtie. La această şcoală director este Carmen Voiniciuc (foto), o fostă muncitoare textilistă dar protejată de Mihaela Huncă de pe vremea când aceasta era şeful IŞJ. Voiniciuc s-a pricopsit cu diplomă de absolventă a unui Institut de educaţie fizică şi a fost numită director tot fără respectarea legii. Percepută în comunitate ca un exemplu clasic de analfabet funcţional, Voiniciuc conduce şcoala cu mână de fier iar atunci când este împiedicată de cineva apelează de protectorii săi Mihaela Huncă şi generalul Gabriel Hârtie, cumătrul Mihaelei.
„Astăzi 09.02.2021, directorul VOINICIUC CARMEN a organizat o şedinţă în cadrul Şcolii Călăraşi pentru a exclude reprezentanţii părinţilor în mod nelegal sub pretext că au lipsit la 3 şedinţe. Reprezentanţii părinţilor nu au fost convocaţi conform procedurilor legale ale art. 11 alin. (2) din ordinul MEN nr. 4619/2014. Deci, în şcoală s-au organizat şedinţe cu participarea fizică a 21 de persoane aşa zişi preşedinţi din comitetele de părinţi, parte din ele aduse cu maşina nurorii sale Lorena Voiniciuc (cu nota 5,35).” – stă scris în Memoriul remis redacţiei Jurnalului.
Fac aici o paranteză şi precizeze că nota 5,35 luată de Lorena Voiniciuc, nora directoarei, la examenul de titularizare nu a împiedicat-o să continue să predea în şcoală. Cu aprobarea inspectorului de la Resurse Umane din IŞJ, Elena Dămii, o altă socialistă care-şi bate joc de finanţele publice prin a îndruma directorii de şcoli agreaţi să procedeze la diferite şiretlicuri pentru a încasa bani în plus, Loorenei i s-a improvizat ore pentru predarea de limbi străine, deşi ea predare lb. română vreme de un an, cunoştinţele sale de limbă maternă fiind doar de nota 5,35.
Ce s-a întâmplat la Şcoala Călăraşi ilustrează modul în care acţionează corupţia instituţionalizată. Două reprezentate ale comitetelor de părinţi devenite membre ale Consiliului de Administraţie cereau la şedinţe informaţii detaliate despre deciziile pe care directoarea le cerea a fi aprobate. O astfel de atitudine justificată nu a fost pe placul directoarei, aşa că la 3 şedinţe nu le-a convocat cu scopul evident de a le exclude ulterior din CA, fapt realizat într-o şedinţă regizată.
„La şedinţă au avut ca ordine de zi alegerea altor 2 persoane reprezentanţi ai părinţilor în consiliul de administraţie. Procedura de vot a fost efectuată în mod vicios, nelegală, netransparentă profitând de ignoranţa şi bunul simţ al celor prezenţi, creând un haos total şi batjocoră la adresa şcolii Călăraşi în mod special şi învăţământului gestionat şi controlat politic de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani prin inspector general HÂRTIE GABRIEL. Ca drept dovadă, în starea de pandemie existentă, într-o sală de clasă, fără drept permisiv de lege au participat în jur de 25 de persoane sfidând cele mai elementare reguli privind situaţia pandemică din ţara noastră – elevi şi cadre neprotejate.
Mai mult, elevii au fost trimişi acasă urmând ca a doua zi să revină în aceeaşi sală infectată pentru desfăşurarea în continuare a cursurilor şcolare.”
– se mai arată în Memoriu.
Nu cred că se va autosesiza vreo autoritate să-io aplice directoarei Carmen Voiniciuc amenda ce i se cuvine pentru zădărnicirea combaterii bolii pentru că la Botoşani aceste autorităţi îi amendează doar pe cei necăjiţi şi lipsiţi de cunoaşterea legii. Mai am informaţia că directoarei Carmen Voiniciuc însăşi Elena Dămii, inspectorul cu Resurse Umane, i-a explicat că poate adopta orice în CA şi poate veni cu ore suplimentare la plată pentru că nu mai verifică nimeni documentele.
Are dreptate Dămii! IŞJ, de când a intrat sub controlul PSD şi acum binomul PSD – Pro România a devenit stat în stat. Cât despre şeful PNL Costel Şoptică, omul „este în călduri” şi nu mai are timp pentru a rezolva problemele importante ale comunităţii. Şi chiar dacă ar vrea, tot n-ar putea pentru că este şantajat cu un dosar penal ce stă în aşteptare pentru a fi pus pe masa unui judecător.
La Botoşani corupţia a cuprins toate instituţiile statului iar cetăţenii sunt părtaşi la menţinerea ei pentru că n-au curajul să ia atitudine publică. Ştiu o funcţionară care a fost bătută crunt de şeful ei şi care se teme să facă public acest mod de comportament al şefului specific lumii interlope. Voi trece peste starea de timorare şi frica de a-şi pierde locul de muncă ale acestei funcţionare şi în curând veţi afla numele şefului bătăuş.
Revenind la ce s-a întâmplat şa Şcoala Călăraşi, am şi un filmuleţ din clasa unde s-a consumat şarlatania directoarei dar pentru că trebuie prelucrat îl voi face public în curând.
Am încercat s-o contactez şi pe Elena Vrajotis, primarul comunei, s-o întreb dacă la şedinţă a participat şi consilierul său alături de cei doi consilieri locali şi care au fost reacţiile lor. Din păcate, la Călăraşi fiind probleme cu semnalul la telefon, n-am putut lua legătura. Voi încerca în zilele următoare!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 8 – 14.02.2021
Bancul săptămânii: Replică matrimonială dură
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Sorin Cîmpeanu, după școala online:
Calitatea actului educaţional a scăzut foarte mult. Pierderile sunt mari şi foarte mari. E greu de crezut că vom putea recupera tot
În toamnă s-ar putea să fie nevoie de un rapel la vaccinurile anti-covid, iar apoi de o doză anuală
Cu cât vaccinăm mai mult, cu atât virusul va încerca să supraviețuiască
Temeri nejustificate ale cetăţenilor din Frumuşica
Ioan Rotundu
Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni
Potlogăriile lui Nechifor lăudate la Radio România Iaşi
Ioan Rotundu
Ioan Ungureanu, stăpânul absolut al Vămii Stânca
Ioan Rotundu
Corupţia din Vama Stânca se bucură de protecţia înalţilor şefi (II)
Dosarul zilei: De ce s-au răsculat cei din Flămânzi?
Bruta pusă director de PNL se numeşte Cristian Delibaş
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă