Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Economic
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11720
De la 07 Ianuarie 2003
122897369

Deznaţionalizarea prin intermediul bisericii aservite Moscovei

  • 20 May 2012, 23:00
Cu toţii ne dăm bine seama că pe episcopul Marchel de la Bălţi nu-l interesează atât de mult legea antidescriminării şi efectele ei asupra populaţiei cât să fie docil coloanei a cincea ocupante de pe teritoriul României de Est, Republica Moldova.
Mai rar se găsesc în aceste vremuri grele slujitori ai altarului fără interese. Nu voi vorbi despre maşinile lor luxoase, despre taxele grase din biserici, despre beţiile pe care le face episcopul Petru din Ungheni cu colegii săi din Odesa. Voi vorbi despre implicarea bisericii în planurile mârşave ale Kremlinului.
În perioada Sovietică capii Bisericii Ortodoxe făceau parte din vestitul KGB, notându-şi cu grijă toate numele posibililor “duşmani ai poporului”. După declararea “independenţei” Republicii Moldova agenţii au rămas în posturile lor confortabile unde îşi continuă lucrarea întru numele Kremlinului.
Un mare aparător al credinţei şi al neamului este individul din fruntea Episcopiei din Bălţi. Cu un trecut glorios în asudarea frunţii pentru binele PCRM-ului şi a lui Voronin, arhimandritul Marchel primeşte ca drept răsplată postul de episcop din partea Moscovei pentru mai multe activităţi contra Unioniştilor şi populaţiei autohtone.
Nu legea antidiscriminare este preocupaţia episcopului ci orientarea Moldovei către vest, către România. După alegerile din 2009, pe când nici nu se discuta despre legea antidiscriminare Episcopul Marchel ne sugerează că guvernării nu-i merge în treburile statului deoarece nu a fost binecuvântată de Mitropolia Moldovei, ci de Mitropolia Basarabiei.
Această declaraţie este primul atac asupra alianţei de guvernământ. Mitropolitul Vladimir s-a declarat pentru această lege dacă vor fi scoase din contextul legii sintagma „minoritate sexuală”, această sintagmă a fost eliminată, aserviţii Moscovei deja văd un duh al homosexualilor în această lege. Scopul lor este de a împiedica Republica Moldova din mersul ei european. Nu în zadar episcopul merge la toate adunările de partid ale comuniştilor ţinând câte un discurs pompos în faţa celor care interziceau populaţiei să frecventeze biserica.
Scopul lui diabolic este scaunul mitropolitan, o eventuală revenire (Ferească Dumnezeu) a comuniştilor pe arena politică din Chişinău iar asigura lui Marchel scaunul mitropolitan din Chişinău.
Marchel e conştient de faptul că integrarea Republicii Moldova în spaţiul european e posibil doar prin Unire, acest lucru îl dezavantajează, v-a fi nevoit bietul episcop să-şi ia genţile şi să plece cu primul tren spre Moscova, altfel îl aşteaptă zile negre.
Episcopul trebuie să răspundă pentru faptul că l-a alungat pe episcopul Petru Paduraru, actualul mitropolit al Basarabiei, cu bâte şi pistoale din scaunul eparhial unde ulterior s-a instalat ca episcop în acea eparhie, unde şi astăzi are sediu o clădire, proprietatea Mitropoliei Basarabiei, pentru faptul că binecuvânta kazacii să lupte contra moldovenilor în războiul de pe Nistru (aici miroase a trădare de Patrie) şi pentru multe alte fapte mai puţin ortodoxe.
Patriarhia Rusă instalează în Republica Moldova doar persoane contraversate, dacă ne uităm în biografiile tuturor episcopilor din Moldova, fiecare are câte un trecut interesant. Unul scotea draci din oameni, altul tipărea calendare porno la tipografia bisericii, altul bătea din palme când Voronin (după o beţie crâcenă) îl numea pe Isus comunist etc.
Instalarea lor are un singur scop, deznaţionalizarea populaţiei, chiar dacă vremurile sunt altele, politica Rusiei este aceeaşi. După ocuparea Moldovei de Est de către imperiul ţarist, în mintea arhiereilor ruşi trimişi cu misiune specială în Basarabia era deznaţionalizarea populaţiei.
Episcopul Irinarh Popov (1844-1858), a desăvârşit organizarea bisericii de aici după sistemul rusesc, numele preoţilor români sunt rusificate încă din seminar (Danilevschi, Florov, Vlaicov, Popovschi etc), iar după terminarea seminarului, se urmărea căsătoria acestora cu fete rusoaice şi ucrainence, pentru rusificarea familiilor.
Politica de rusificare a fost accentuată sub Popov şi Antonie Şocotov (1858-1871). În 1874 Moscova trimite în Moldova de Est denumită de ei Basarabia, pe arhiepiscopul Pavel care transformă seminarul teologic de limbă română în limbă rusă, interzicând elevilor să vorbească română chiar şi în afara orelor, cei care nu se supuneau erau grav pedepsiţi.
Într-un final Moldova de Est a fost umplută cu preoţi care nu vorbeau în limba neamului, lipsind sărmanul popor de slujbele în limba română. Mărturiile vorbesc de faptul că a strâns toate cărţile româneşti şi şi-a încălzit cu ele reşedinţa arhiepiscopală.
Succesorul său, Serghei Lapidevschi (1882-1891), a fost nevoit să accepte slujba în limba română pentru a calma spiritele. Interzicerea oficierii slujbei în limba română a condus la apariţia sectelor religioase, ca cea a inochentiştilor de la Balta, care propovăduia în română.
Aici am putea adăuga încă o sumedenie de exemple cu arhiereii ruşi care îşi duceau slujba întru numele Kremlinului, ceea ce de fapt se întâmplă până în prezent. Aveam şi eu reţineri referitor la minorităţile sexuale, însă sub presiunea populaţeie această sintagmă a fost ştearsă din lege.
Odată cu ştergerea sintagmei s-a anulat şi consecinţele, nu văd care ar fi problema acuma. Zarva pe care o face Marchel şi adepţii lui este aşa cum am mai zis o lucrare a Moscovei. Moscova doreşte să discrediteze Europa în faţa cetăţenilor Republicii Moldova, dornici de o schimbare spre bine, dornici de Europa, dornici de casa lor România. Chiar dacă această lege nu ar fi existat Moscova trebuia să o inventeze prin coloana a cincea.
Dacă nu exista această lege Marchel avea să ceară schimbarea constituţiei unde este scris clar în art. 16 alin. 2 “Toţi cetăţenii Republicii Moldova sînt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără deosebire de rasă, naţionalitate, origine etnică, limbă, religie, sex, opinie, apartenenţă politică, avere sau de origine socială.” Sunt sigur că dacă legea nu va fi votată pritenţiile lui Marchel nu se vor opri aici, va învinovăţi guvernarea de faptul că a încercat să voteze această lege.
Părerea mea este că fiecare trebuie să-şi caute de treabă, preoţii să slujească iar guvernanţii să guverneze. Statul nu se implică în afacerile bisericii, iar biserica se ocupă prea mult cu politica şi mai puţin cu sufletele oamenilor sărmani. Nu prea văd ca preoţii să dea o cămaşă din două saracilor.
ATENŢIE: Acest articol nu are ca scop discreditarea bisericii ci scoaterea la iveală a activităţilor personelor care o reprezintă.
Union.md

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Botoşani: Campania electorală văzută la faţa locului
Ioan Rotundu
Gura păcătoşilor adevăr vorbeşte
Ioan Rotundu
Furie in Grecia împotriva celarului german Angela Merkel
Un bancher elveţian a fost arestat intr-un dosar de fraudă de peste un miliard de euro
Votaţi „păsărica”!
Ioan Rotundu
Salvaţi-l pe "Vasilache"!
Raptul Basarabiei de către Rusia comemorat la Paris
Traian Băsescu vrea Legea Sănătăţii şi reorganizarea administrativă a României
Traian Băsescu, la Chicago: Reformele din justiţie sunt ireversibile.
presa nu va mai putea fi făcută "slugă" ca pe vremea lui Năstase
Numele candidaţilor cu şanse de a fi aleşi primar
situaţie actualizată
Dinamica economiei - Modern Calor
Peste o mie de botoşăneni la „Noaptea muzeelor”
Trimisul lui Vadim la Botoşani a fost Gheorghe Funar
Ministrul Dezvoltării a venit la Botoşabi cu promisiuni şi critici la adresa PDL
Primarii USL din Botoşani au dat o lecţie de fariseism politic
Ministrul Dezvoltării a venit la Botoşasni să constate că n-avem economie
n-avem că a fost distrusă de Guvernele Stolojan, Văcăroiu şi Năstase prin privatizări dubioase
Ministrul Hellvig i-a ridicat osanale lui Ţurcanu
Botoşani: Primarul de Vlădeni i-a dezamăgit pe micii actori talentaţi
copii prezenţi la la Festivalul „Gheorghe Hruşcă” au stat flămânzi
Ministerul Cepoi scurtează lista medicamentelor compensate
Fosta Apa Grup nu renunţă la procese
S-au înmulţit medicii de medicina muncii
Când, cald, când frig! Con diţii prielnice virozelor
Bancul zilei: Promisiunea e promisiune
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog