Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Editorial
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
17483
De la 07 Ianuarie 2003
87582990
Din cauza unei discoteci rău famate

Truşeştenii îşi numesc localitatea Caracal II

  • Ioan Rotundu
  • 18 September 2019, 23:46
Despre discoteca din Truşeşti s-a mai scris prin presa botoşăneană dar nu s-a dorit o aprofundare a subiectului pentru că firile duc în mediul politic al PSD şi nu s-a dorit să fie deranjaţi liderii locali şi judeţeni ai acestui partid.
Povestea acestei discoteci este una interesantă. Ea a apărut în peisajul localităţii în urmă cu vreo 10 ani. Pe timpul primarului liberal Mihai Puruhniuc a fost închisă de către ANAF. Motivul ar fi fost evaziunea fiscală care se practica de către proprietarul Costel Boca.
Discoteca s-a redeschis în vremurile noi ale primarului social-democrat Grişa Ailenei. Nu cu acelaşi proprietar, pentru că vechiul proprietar Costel Boca a închiriat spaţiul societăţii CATALLEYA SRL ce are sediul în satul Orăşeni Deal, comuna Curteşti, patron fiind Florin Merticariu, un tânăr de vreo 25 de ani.
De când s-a redeschis discoteca, situată în imediata apropiere a Liceului „Demostene Botez”, a unor blocuri de locuinţe şi case particulare, în zonă nopţile nu mai sunt liniştite. Boxele date la maximul zguduie geamurile caselor, a blocurilor şi nu-i mai lasă pe localnici să doarmă.
Apoi, tineretul venit la distracţie se retrage în stradă, fumează, discută cu voce tare, iar cei mai „încălziţi” nu se sfiiesc să facă sex în văzul celorlalţi.
Zeci de reclamaţii au fost adresate agentului de poliţie din Truşeşti, Primăriei şi chiar conducerii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani. Numai că toţi cei sesizaţi s-au făcut că plouă. N-au luat niciun fel de măsuri. Primarul PSD Grişa Ailenei s-a apărat în faţa zecilor de localnici care au reclamat situaţia acestei discoteci că el nu a dat niciun fel de aprobare asupra programului şi că, potrivit legii, poate i ora 22.00, discoteca nu mai poate funcţiona. Dar primarul ştie că discoteca funcţionează şi până la ora 07.00 dimineaţa dar n-a luat niciun fel de măsuri asupra proprietarului şi nici n-a dat dispoziţie poliţiei locale să le aplice legea.
Veronica Duda, vecină cu discoteca, femeie la 69 de ani, bolnavă cu inima, în cursul lunii august s-a dus în audienţă la conducerea IJP Botoşani. Asta după ce a sunat în mod repetat la 112 şi i s-a răspuns obraznic, fiind luată în derâdere. A fost primită în audienţă de prim-adjunctul Cătălin Ilaşcu. I s-a promis că se vor lua măsuri. A apărut prin localitate un grupă de poliţişti, au efectuat ceva cercetări şi au dispărut cum au venit, fără a se lua vreo măsură. Localnicii spun că cineva de la judeţ a intervenit şi a oprit controlul poliţiei.
Tot în luna august, pe la ora 02.00, un tânăr a pus o fată cu fundul pe capota maşinii profesoarei de Psihologie de la liceu şi făcea sex cu ea. Fata urla iar cei de la blocul vecin au început să aprindă lumina şi să iasă în balcon. Soţul profesoarei, inginerul Coţovanu, era preocupat să nu se întâmple ceva cu autoturismul. Viorel Răus, ieşit în balcon, fluiera.
Scandalul locatarilor l-a determinat pe băiat s-o ia la fugă. Deşi sesizat, agentul de poliţie n-a efectuat nicio cercetare. De altfel, agentul este un tinerel care îşi respectă cu stricteţe programul zilnic 9 – 16: lipsit de experienţă în domeniul său de activitate, tinerelul este depăşit de situaţie iar de la judeţ nu primeşte nici un sprijin. Cu ceva ani în urmă la Poliţia Truşeşti, cu sediul nu departe de discotecă, lucrau cinci poliţişti. Acum a rămas unul, şi acela nepriceput.
Pentru că în luna august au fost cele mai zgomotoase nopţi, au sunat la 112 Veronica Duda, Ionică Găluşcă etc. în noaptea de 3 august orele 23.08 şi 00.41, în 10 august ora 00.56, în ziua de 17 august ora 00.35. Cum spuneam, agentul de poliţie de la 112 i-a luat peste picior pe cei care au sunat. Reclamat la conducerea IJP de către cetăţeni, Veronica Duda a primit în 12 august un răspuns semnat de comisarul şef Viorel Şerbănoiu cum că agentul de la 112 a fost muştruluit să vorbească civilizat cu cetăţenii care apelează telefonul. Nimic despre faptul că sesizările ce,lor care au sunat au rămas fără vreo reacţie din partea Poliţiei.
Viceprimarul Liviu Coteaţă, şi el PSD, a încercat să-i calmeze pe localnici invocând o situaţie similară la Vatra Dornei şi cum a fost ea rezolvată. Ionică Găluşcă i-a amintit viceprimarului că există o Hotărâre a Consiliului Local Truşeşti adoptată în 19 mai 2014 prin care s-a adoptat un Regulament de autorizare a unităţilor comerciale şi de alimentaţie publică şi ce program de funcţionare pot practica.
Dacă primarul Grişa Ailenei şi viceprimarul Liviu Coteaţă ar respecta prevederile acestui Regulament, întreg conflictul ar fi rezolvat şi localnicii şi-ar redobândi liniştea. Nu se vrea acest lucru din motive pur politice iar firele duc în interiorul PSD Botoşani, la nişte persoane influente şi cunoscute patronului discotecii.
Şi mai interesant este că în interiorul discotecii s-ar consuma etnobotanice şi droguri uşoare. Cel puţin aşa susţin localnicii din jur. Numai celor din la DIICOT Botoşani nu le-a mirosit a nimic suspect. O razie la vremea de noapte când somnul este mai dulce pentru unii şi alungat de tineretul din discotecă cu fum de ţigară şi alte ingrediente ar face lumină şi sub acest aspect. E o sugestie!
Ciudat este că direcţiunea Liceului „Demostene Votez”, unitate şcolară care furnizează „materie primă” discotecii, nu are nimic de obiectat. Probabil profesoara Cantemir, pusă de PSD director, nu vrea să se strice cu protectorii săi din IŞJ Botoşani sau să supere conducerea Primăriei, şi ea în totalitate PSD. Aşa că preferă tăcerea neutralităţii. Probabil că-i „pedagog de şcoală nouă” şi agreează libertinajul tinerilor.
Truşeştenii din jurul discotecii îşi numesc localitatea Caracal II şi spun că va veni şi vremea când întreaga mafie va fi cunoscută public.. Asupra acestui subiect voi reveni pentru că abia am ajuns la poarta lui.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Jocuri politice pentru preşedinţia CJ Botoşani
Ioan Rotundu
Bancul săptămânii: Femeile sunt destepte, nu te pune cu ele !
Catrenul săptămânii
Presa`n gura lu` Rotundu - Emisiunea din 13.09.2019
Horoscopul săptămânii 16 – 22.09.2019
Irlandezul machitor, primarul mafiot şi procesul verbal cu damf de samahoancă
Ioan Rotundu
MFP continuă și în luna septembrie emisiunile de titluri de stat pentru populație
Un judecător respiră aerul dreptăţii într-o atmosferă bântuită de corupţie
Ioan Rotundu
Biserica monument istoric din Ştefăneşti va fi în primăvară o ruină
Ioan Rotundu
Presa`n gura lu` Rotundu Emisiunea din 20.09.2019
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă