Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
18198
De la 07 Ianuarie 2003
112742806

Din ciclul „Afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul”

  • buruianul de pe strada Pod de Piatr
  • 8 September 2013, 23:00
La sfârşit săptămânii trecute am ajuns dintr-o acţiune jurnalistică şi pe strada Pod de Piatră, stradă paralelă cu Calea Naţională în segmentul cuprins între străzile Ion Pillat şi Petru Rareş. Asfaltul străzii este bun, probleme sunt cu trotuarele situate de-o parte şi de alta a străzii.
Printre vilele luxoase şi cele mai multe de prost gust în privinţa arhitecturii alese se află şi terenuri încă nefolosite de stăpâni. În zona acestor terenuri burianul din grădină s-a extins şi pe trotuar acoperindu-l, aşa cum se poate vedea şi din fotografie. Buruianul nu numai că a invadat trotuarul, dar rădăcinile acestuia umflă dalele, sparg patul de ciment pe care s-au aşezat dalele, mai pe şleau distrug.
Normal ar fi fost ca cineva de prin Primăria Botoşani, care are în răspundere zona respectivă, să-l fi pus pe stăpânul terenului să cureţe buruianul de pe trotuar sau să-l fi amendat. Se pare că oraşul nostru a ajuns un fel de stână fără stăpân, de vreme ce fiecare fiecare dintre noi face ce-i trece prin cap în paguba domeniului public.
La capătul străzii dinspre Ion Pillat se află un bloc care pare a fi şi el proprietate privată, poate un sediu de firmă. Cert este că pe lungimea de gard a acestui bloc buruianul a invadat şi el trotuarul. Arată urât şi este o dovadă că cei care sunt stăpâni peste bloc n-au deloc simţ civic şi să fi pus mâna pe o sapă să taie burianul. Din fotografie se poate vedea că în faţa blocului este parcată şi o dubiţă de transport marfă.
Dacă de la Primăria Botoşani s-ar fi acţionat cu fermitate de către inspectorul pe zonă, cu certitudine că acel burian n-ar mai fi crescut ca în junglă. După cum arată strada Pod de Piatră pe unele porţiuni şi după cât de luxoase sunt zonele adiacente (Calea Naţională, str. Ion Pillat) nu putem spune despre oraşul păstorit de primarul Portariuc că pe afară-i vopsit gardul şi înăuntru-i leopardul.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Ce verifică bărbatul după un accident auto
Au intrat fraudulos in Palatul Buckingham şi au încercat să jefuiască
Patriarhul Kirill, huiduit la Chişinău
Criza din Siria: SUA nu se angajează să aştepte raportul ONU
Lumea lu' Rotundu: Comoara dispărută
Băsescu a dat liber la urmărirea penală împotriva lui Videanu şi Silaghi
Siria: Imagini video cu victimele atacului din 21 august au fost arătate congresmenilor americani
Ponta nu uita,
Va veni şi vremea ta!
Ioan Rotundu
Puturoşii satelor au tupeu
Ioan Rotundu
Botoşani: Ce-a fost mai întâi în Rotunda: biserica sau gunoiul?
Ioan Rotundu
Centrul Vechi riscă să rămână abandonat de afacerişti
Auditul de la Locativa îl vizează de fapt pe Cătălin Flutur
Hoţ la spital
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă