Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Social
Horoscop
Umor
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
18818
De la 07 Ianuarie 2003
112996253
Din ciclul corupţia din justiţia şi poliţia botoşănene

Dezvăluiri despre promiscuitatea morală a cuplului Stavără – Stâncescu

  • Ioan Rotundu
  • 2 February 2018, 23:00
Aşa cum am promis cititorilor Jurnalul că voi urmări evoluţia dosarului penal în care sunt judecaţi pentru infracţiuni de corupţie fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, Raluca Stâncescu, concubinul său ţiganul Cătălin Stavără fost Borcoi, agentul de poliţie Constantin Batcă şi ofiţerul de poliţie Daniel Bogdan Buliga – şef al Serviciului Judeţean Anticorupţie Botoşani iată că sunt în măsură să vin cu noi informaţii şi dezvăluiri.
În primul rând este de consemnat că în ziua de 22 ianuarie a.c., la Tribunalul Tg. Mureş a avut loc o nouă şedinţă de judecată cu privire la verificarea măsurilor preventive. Raluca Stâncescu, amantul ei Cătălin Stavără şi agentul de poliţie Constantin Batcă se află încă sub control judiciar.
Cei trei au cerut instanţei de judecată ridicarea acestei măsuri. Prin încheierea şedinţei de judecată din 22 ianuarie a.c., judecătorul de şedinţă a decis „…menţine măsura controlului judiciar dispusă anterior faţă de cei trei inculpaţi şi menţinută prin încheierea penală pronunţată de Curtea de Apel Tg. Mureş la data de 29 noiembrie 2017.”
Aşadar, cei trei rămân în continuare sub control judiciar pentru că ridicarea acestei măsuri le-ar permite să poată lua legătura cu martorii din dosar şi să influenţeze în favoarea lor mersul judecăţii.
De reamintit că prin Încheierea penală nr. 40/2017 din 28 decembrie 2017, judecătorul Lucian Chiban a respins cererea de repunere pe rol a cauzei prin care inculpaţii Stâncescu şi Stavără urmăreau refacerea cercetării penale de către procurorii DNA Suceava, în speranţa că vor putea elimina o serie de acuzaţii care li s-au adus şi probat prin Rechizitoriul de trimitere în judecată.
Asupra acuzaţiilor care li se aduc inculpaţilor şi probaţiunea administrată de procurori în cursul anchetei boi veni cu precizări detaliate imediat ce va avea loc prima şedinţă de judecată pe fond iar judecătorul de dosar va lua interogatoriul fiecărui inculpat.
Până atunci vin cu noi dezvăluiri despre intenţiile cuplului Stavără – Stâncescu de a-şi spori aria câmpului infracţional simultan cu obţinerea unor calităţi oficiale care să le asigure protecţia necesară în faţa legii, dacă vor fi reclamaţi sau vor intra în vizorul procurorilor FNA.
În toamna anului 2015, în calitatea sa de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, Raluca Stâncescu a făcut presiuni asupra conducerii Penitenciarului Botoşani pentru a-l angaja pe amantul său Cătălin Stavără ca gardian pe secţie.
Nici nu dăduse Stavără examenul de angajare şi deja cei doi ameninţau şi şantajau diferite persoane cum că ea, Stâncescu, îi va condamna iar Stavără, ca gardian pe secţie "îi va ciomăgi cum scrie la carte”. Speranţele celor doi s-au spulberat când Stavără a dat testul psihologic pe care nu l-a trecut. De apreciat profesionalismul psihologului de la Penitenciar care nu s-a lăsat intimidat de intervenţia Ralucăi şi şi-a făcut corect datoria. Căzând afacerea cu Penitenciarul, în toamna anului 2016, în preajma alegerilor parlamentare, cuplul Stavără – Stâncescu au încercat că negocieze cu Partida Romilor un post de deputat pentru Stavără. Scopul era ca Stavără să ajungă deputat, Raluca să se mute la Bucureşti cu el şi să facă lobby pentru a fi pusă ministrul Justiţiei.
Şi această afacere nu s-a finalizat. Negocierile lui Stavără cu Partida Romilor pentru un post de candidat la Camera Deputaţilor la Buzău nu s-au finalizat din cauza uriaşelor prezenţii financiare cerute de către cei de la Partida Romilor. Treabă ţigănească, ce mai!
Căzând şi această pistă de a se pune la adăpost pentru a nu fi traşi la răspundere pentru numărul mare şi bătător la ochi de infracţiuni comise, pentru cuplul Stavără – Stâncescu începuse să apară nori negri la orizont. La reclamaţiile depuse la DNA Suceava de către fostul agent de poliţie rutieră Dan Haureş s-au adăugat şi reclamaţiile botoşăneanului Ioan Jijie.
Apoi, procurorii DNA deja îi aveau în vizor pe comisarul şef Cristian Cucoreanu şi ofiţerul Dumitru Aioanei – şeful Serviciului de Criminalitate Economică. Raitele date de către procurorii DNBA Suceava cu mascaţii prin sediul IJP Botoşani aveau şi scopul, încă ţinut la secret, de a aduna probe împotriva Ralucăi Stâncescu, ofiţerul Dumitru Aioanei având în lucru nişte dosare în care numele Ralucăi apărea într-o ipostază deloc onorabilă pentru aceasta. Însuşi ofiţerul Aioanei se afla în atenţia procurorilor DNA. El a scăpat deocamdată de propriile sale bele devenind martor cheie în dosarul cuplului Stavără – Stâncescu.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cum continuă judecătorii să-l şicaneze pe Pitorac
Protejând-o pe Mihaela Lazăr care i-a devalizat contul firmei
Bancul zilei: Nedumerire conjugală
Horoscopul zilei de 1.02.2018
In PSD se discuta deja despre o remaniere guvernamentala
Ce tensioneaza din nou partidul
Ploi si vant, de vineri, in toata tara
Salarii scazute la bugetari:
expertii criminalisti incep protestul fata de scaderea veniturilor cu peste un sfert a veniturilor
Scandalul Microsoft: Parchetul General a sesizat Inspectia Judiciara inca din septembrie 2017
cu privire la Mihaela Moraru Iorga, procurorul de caz
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 2.02.2018
O ordonanţă emisă de procurorul Andrei Ostafie deschide cutia Pandorei
Practicienii în insolvenţă pot da iama prin contul firmei fără a răspunde pena
IPprofesor de la şcoala Tudora anchetat pentru gesturi şi limbaj porno
Ioan Rotundu
Primarul Târzioru acuzat că a pus de-o spălătorie auto sub pereţii muzeului
Ioan Rotundu
Marea noastră tragedie
Ioan Rotundu
Romania TV: Taieri de salarii pentru 40.000 de bugetari
Kovesi, prima reactie in scandalul Microsoft:
Ca sef de institutie nu am alte parghii la indemana decat sa sesizez Inspectia Judiciara, atunci cand un procuror greseste. / Nu este niciun motiv sa-mi dau demisia
Catrenul săptămânii
Preotul maniac, ierarhii ticăloşi şi educatorii nevolnici
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă