Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Editorial
Umor
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
26673
De la 07 Ianuarie 2003
108300024
Din ciclul corupţia din justiţia şi poliţia botoşănene

Plângere penală împotriva poliţistului Liviu Sandu din Unţeni

  • Ioan Rotundu
  • 16 March 2018, 23:00
Liviu Sandu este agentul şef al Poliţiei Unţeni. În această calitate el l-a cercetat penal pe cetăţeanul Floria Zaharia şi l-a trimis în judecată în baza Dosarului nr. 22692/193/2017/a1, pentru faptele de furt, distrugere şi nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti.
Floria Zaharia susţine că agentul de poliţie i-a întocmit dosarul de trimitere în judecată în baza unei declaraţii a cetăţeanului Toader Călugăreanu, declaraţie pe care cetăţeanul în cauză n-are fi întocmit-o şi semnat-o. Citez din conţinutul plângerii penale depusă împotriva poliţistului: „Agentul de poliţie Sandu Liviu a pus în mişcare urmărirea mea penală ce avea la bază doar o plângere penală prealabilă depusă la Postul de poliţie Unţeni pe data de 22.09.2015 de către petentul Călugăreanu Toader care nu îndeplineşte condiţiile legale de formă în sensul că nu poartă semnătura acestuia, ca atare nu poate fi asumată de către autorul plângerii, potrivit dispoziţiilor art. 289 (4) CPP, condiţii în care nici nu putea fi pusă în mişcare acţiunea penală date fiind rigorile procedurale prevăzute de art. 295 CPP;”
Zaharia susţine că după ce poliţistul a inventat această declaraţie a trecut la ascultarea unor persoane care au fost şantajate să declare ce le-a dictat poliţistul la indicaţia lui Ionică Nechifor. Despre Nechifor se ştie că este cumnatul lui Zaharia şi că aceştia sunt în duşmănie. Dealtfel, susţine Zaharia, Nechifor s-a lăudat prin comună că l-a aranjat pe Zaharia cu ajutorul agentului de poliţie Liviu Sandu.
Iată ce stă scris în plângere despre audierea de către poliţist a martorului Maricel Froicu: „Agentul de poliţie Sandu Liviu a viciat procedura de inculpare a mea în acest dosar chiar de la început deoarece audierea principalului martor, Froicu Maricel, nu s-a desfăşurat la Postul de poliţie Unţeni aşa cum era normal şi legal, ci la sediul SCDCOC Popăuţi-Botoşani şi a fost efectuată în biroul directorului Atanasiu, de către şefii de posturi de poliţie de la Răchiţi şi Unţeni, Hagiu Maricel şi respectiv Sandu Liviu. Toţi aceştia trei, împreună cu Nechifor (care este foarte apropiat şi bun prieten cu fiul petentului Călugăreanu Toader, Călugăreanu Valeriu, dar şi cu şeful de post Sandu Liviu.), l-au obligat pe Froicu Maricel, sub ameninţare şi şantaj, să dea acea declaraţie de incriminare a mea. Nechifor Ionică, cu care mă am în duşmănie cruntă, aflând de situaţia litigioasă pe care o am cu Călugăreanu Toader, a profitat de această situaţie şi a înscenat această mizerie, folosindu-l pe Froicu Maricel ca pion principal.”
În plângerea lui Floria Zaharia sunt consemnate mai multe abuzuri ale poliţistului care ar fi fost comise în cadrul cercetărilor efectuate asupra acestuia. Interesant este că toată cercetarea poliţistului s-a efectuat sub supravegherea procurorului Andrei Ostafie din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani. Iată ce spune Zaharia despre implicarea procurorului: „În final, mai menţionez şi superficialitatea şi indulgenţa procurorului Ostafie Andrei care a supravegheat urmărirea penală. Susţin aceasta pentru că dacă agentul de poliţie Sandu Liviu a efectuat cercetări cu rea credinţă şi în mod tendenţios, atunci procurorul de caz trebuia să-l atenţioneze în acest sens şi să ia măsurile ce se cuveneau.”
Plângerea penală Floria Zaharia a depus-o la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani, joi, 15 martie a.c. şi a fost primită şi înregistrată de către procurorul Larisa Rusu.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Argumentele cu care Segal crede că poate dovedi ascunderea adevărul
Ioan Rotundu
„Nicule, acesta o va păţi mai rău ca noi!”
Ioan Rotundu
Ce merite au poziţionat-o pe Doiniţa sub Dragnea
Savin Bădic se războieşte cu directorul AJOFM Teodor Dimitriu
Ioan Rotundu
Val Guraliuc, harnic tunător la Securitate sub numele conspirativ „Ludi”
Ioan Rotundu
Florin Egner, mincinos, ticălos şi josnic informator al Securităţii
Ioan Rotundu
Catrenul săptămânii
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 16.03.2018
Lumea lu' Rotundu: Mărţişoare literare II
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă