Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Administraţie
Social
Horoscop
Reportaje
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10957
De la 07 Ianuarie 2003
89201043
Din ciclul corupţia în justiţia şi poliţia botoşănene

Cum a ajuns Casapu victima lui Arapaşu, bruta în uniformă de poliţist

  • 26 January 2018, 23:00
Filonel Casapu (foto) este locuitor al satului Pancu Teodoru din comuna Vorona. Omul lucrează prin Franţa dar şi pe acasă pentru a stânge bani să poată plăti profesorii care se ocupă de fiica sa interpretă de muzică populară.
În acest sat locuieşte şi familia lui Constantin Cojocaru, o familie a cărei membri sunt cunoscuţi în zonă ca fiind extrem de violenţi. Casapu a intrat în vizorul lor în tomna anului 2016, pe când se ducea cu maşina pentru a schimba butelia de aragaz. Membrii familiei Cojocaru l-au aşteptat, l-au blocat în trafic şi au început să-i lovească maşina şi pe el. Până şi nevasta lui Cojocaru i-a tras două palme. Casapu a sunat la 112 şi a cerut ajutor. Cei ai lui Cojocaru au sunat o rudă de-a lor, călugăr la Schitul Vorona, care a venit cu în goana mare cu ditamai Jeep-ul, participând şi el la bătaie.
Într-un târziu a venit şi maşina Poliţiei din care au coborât agenţii Daniel Bunduc şi Iustin Arapaşu. Deşi el era cel bătut, Arapaşu a scos pistolul şi l-a ameninţat pe Casapu că-l împuşcă. A mai scos şi un tub cu spray paralizant. Casapu susţine că i-a vorbit frumos şi l-a întrebat de ce-l ameninţă pe el când cei din familia Cojocaru l-au bătut fără ca el să fi reacţionat în vreun fel.
Degeaba, Arapaşu l-a avertizat că dacă-i va mai ieşi în cale îl omoară. Cât despre bătaia aplicată lui Casapu de către membrii familiei Cojocaru în frunte cu călugărul bătăuş, Arapaşu n-a fost deloc interesat. Au fost de faţă la cele întâmplate Gheorghina Alexoaie, Viorel Casapu şi Ioan Rusu.
Filonel Casapu a depus plângere împotriva agentului Iustin Arapaşu la şefii lui de la IJP Botoşani. Plângerea a ajuns la poliţistul Martiniuc şi se oare că în momentul de faţă ar fi la poliţistul Vasiliu care i-a şi spus lui Casapu că nu-i va fi uşor pentru că a reclamat un poliţist.
În toamna anului trecut, mai exact în seara zilei de 16 octombrie, Filonel Casapu a avut o ceartă cu concubina sa pentru că n-a fost atentă când din curtea casei i s-a furat un autoturism. „Într-o familie mai sunt şi certuri,N-am bătut-o, n-a venit salvarea, nu eram beat pentru că eu nu consum alcool de peste 25 de ani” – mi-a relatat Casapu. S-a dus la naşii care ar urma să-i cunune şi le-a spus că s-a certat cu nevasta. Naşii au venit să-i împace. Între timp nevasta sa a sunat pe o fiică care la rândul ei a sunat la 112.
Tocmai soţii Casapu se împăcaseră şi erau la o cafea cu viitori naşi când în curtea lor a dat năvală maşina Poliţiei din care a coborât Iustin Arapaşu şi încă un poliţist. Fără vreo altă întrebare, cei doi poliţişti l-au luat la bătaie pe Casapu, l-au trântit la pământ, l-au încătuşat şi au continuat să-l lovească sălbatic cu picioarele şi pumnii. Plin de sânge, Casapu striga să nu-l omoare. Strigau şi cei de faţă dar poliţiştii se dezlănţuiseră şi continuau să-l lovească cu sălbăticie. Arapaşu îi striga că-l omoară pentru că şi-a permis să-l reclame. Mai striga Arapaşu că degeaba l-a reclamat, el nu se teme de niciun şef. Legea este el şi cum o aplică el.
După ce l-au bumbăcit bine, încătuşat cu două rânduri de cătuşe, l-au urcat pe Casapu în maşină şi l-au dus la Botoşani. La Urgenţe i s-au recoltat probe de sânge şi s-a constatat că omul nu era băut. L-au dus la Psihiatrie pe motiv că este nebun şi l-au abandonat acolo. Cei de la Psihiatrie n-au vrut să-l interneze pentru că nu exista niciun motiv s-o facă. Aşa că Filonel Casapu a aşteptat să se facă dimineaţa şi să plece acasă.
Acasă avea să afle că i s-a aplicat şi o amendă de 1.000 lei pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice. Cum poţi tulbura liniştea şi ordinea publică în casa ta aflată la margine de sat numai poliţistul Arapaşu poate şti!
Certificatul medico-legal nr. 1202/9 din 24.10.2017 atestă că Filonel Casau avea plagă frontală dreapta, plagă piramida nazală, lovituri gambă dreapta şi acuza dureri cefalee şi locoregionale. Pe lângă certificatul medico-legal Casapu are şi martori, naşii şi vecinii care s-au adunat la ţipetele acestuia către poliţişti să nu-l omoare.
Din nou Casapu a depus plângere asupra poliţistului Arapaşu, de data aceasta la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani. Plângerea lui Casapu a format obiectul dosarului nr.896/P/2017. Pentru ziua de 17 ianuarie a.c. a fost citat de către procurorul de caz, Cristina Alina Atomei, să se prezinte pentru a da relaţii.
Deocamdată cercetările se fac pentru purtare abuzivă, lovire şi ameninţare. Nimic despre violare de domiciliu, pentru că poliţiştii au pătruns în curtea lui Casapu fără a avea acest drept şi fără a exista o situaţie de forţă majoră, nimic despre sechestrare de persoane, pentru că l-au ridicat de acasă şi dus la Urgenţe şi Psihiatrie în mod forţat, fără a se dovedi că decizia lor era justificată.
Ciudat, dar pe când Casapu se pregătea să ajungă la Parchet, a fost sunat de către poliţistul Vasiliu şi somat să treacă mai întâii pe la el şi abia după discuţia lor să meargă şi la procuror. Nu ştiu cine este acest Vasiliu şi ce hram poartă dar constat că nu-i străin de modul de lucru al mafiei din IJP Botoşani.
Revenind la agentul de poliţie Iustin Arapaşu din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 1 Botoşani, se poate observa că stă în modul său de lucru manifestările violente faţă de cetăţeni şi mai ales practica de a ameninţa cu pistolul şi pusul cătuşelor. Încătuşat a fost şi Ionuţ Şfaiţer din Vorona, tot fără a exista motive întemeiate. Mai sunt şi alţii, dar deocamdată nu am finalizate anchetele jurnalistice.
Cât despre procurorul Cristina Alina Atomei rămân circumspect că va finaliza ancheta în mod corect. Acest procuror a fost mâna dreaptă a Ralucăi Stâncescu şi numele de Atomei este legat de instrumentarea unor dosare fabricate din dispoziţia şefei sale Raluca Stâncescu.
Voi prezenta în curând povestea unui astfel de dosar plăsmuit în urma căruia cariera unui bun profesionist a fost distrusă, protejând astfel mafia din IJP Botoşani.
Mai rămân cu nedumerirea de ce-o fi afirmând public agentul de poliţie Iustin Arapaşu că el nu se teme de niciun şef. Voinic este la trup, nu ştiu şi dacă la o verificare psihologică profesionistă ar fi găsit sănătos. Dacă într-o zi acest poliţist va comite un act necugetat, aşa cum au comis şi alţi poliţişti, cui va reveni răspunderea?
Ioan Rptundu
26.01.2018

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Bărbatul ideal
Autorii morali ai crimei de la Vorniceni ocupă funcţii înalte în IJP Botoşani
Teodor Balş, botoşăneanul care s-a opus Unirii Principatelor
Teodor Balş, botoşăneanul care s-a opus Unirii Principatelor
Locatarii unui bloc de pe strada Sucevei sunt în rahat… la propriu
Poliţistul Panţâru , protectorul hoţilor din comuna Truşeşti
Lumea lu Rotundu: Emisiunea din 26.01.2018
ANAF - cu ochii pe conturile lui Mihai Gadea.
Dosar de proprire, la Judecatoria Sectorului 3
Cine este Ioana Bran, propusa Ministru al Tineretului si Sporturilor:
deputata PSD din Satu Mare, secretara a Camerei Deputatilor, fiica unui milionar in domeniul distileriei alcoolului
Cine este Radu Oprea, noul ministru pentru Mediul de Afaceri:
Are o firma abonata la contracte cu statul si e trimis in judecata pentru evaziune fiscala si spalare de bani
Cine este Danut Andrusca, propus ministru al Economiei:
Deputat PSD cu activitate modesta in Parlament, apropiat al baronului PSD de Neamt Ionel Arsene, care a fost acuzat recent de trafic de influenta
Horoscopul zilei de 27.01.2018
A fost publicat noul program de guvernare:
cresc salariul minim si punctul de pensie, scade TVA in 2019
Lista completa a ministrilor din cabinetul Vioricai Dancila
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă