Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
23160
De la 07 Ianuarie 2003
120847626
Din declaraţia de presă de la Buzău rezultă clar că,

Preşedintele Klaus Iohannis patronează statul mafiot

  • Ioan Rotundu
  • 7 June 2022, 16:55
Marţi, 7 iunie a.c., preşedintele României, Klaus Iohannis, s-a deplasat la Buzău pentru a vizita o şcoală gimnazială care a obţinut rezultate deosebite în protecţia Mediului, vizita având loc şi cu ocazia Zilei Învăţătorului.
La finalul vizite preşedintele a susţinut o conferinţă de presă iar un jurnalist n-a ratat ocazia să-l întrebe „Domnule Preşedinte, aş vrea să vă întreb despre Legile securităţii naţionale, despre modificarea lor. A apărut o primă formă a acestor proiecte, publicate de G4Media, ce-i drept, şi au stârnit îngrijorări aceste proiecte în societate, în special în ceea ce priveşte puterile sporite pentru serviciile secrete, imunitatea pentru ofiţerii de informaţii, faptul că, de exemplu, preşedintele României va avea ultimul cuvânt în CSAT, deciziile nu se vor mai lua prin consens, că cetăţenii vor fi obligaţi să colaboreze cu serviciile de informaţii şi aşa mai departe. Dumneavoastră cum vedeţi aceste propuneri de modificare, dacă le susţineţi, dacă consideraţi că sunt oportune?”
În loc să răspundă aplicat la întrebare, preşedintele ne-a transmis să nu fim îngrijoraţi de aceste prevederi din proiectele depuse la Parlament, fără a ne da garanţii că acele prevederi absurde şi nedemocratice vor fi eliminate din proiectele în cauză înainte ca aceste legi să fie votate.
Iohannis a afirmat că nu se doreşte restaurarea vechii Securităţi şi are dreptate. Noua Securitate care se naşte sub patronajul său va fi mult mai puternică decât Securitatea lui Ceauşescu, primind puteri discreţionare iar instituţiile de control ale statului precum Parlamentul şi Curtea de Conturi având interzis dreptul de control asupra modului în care serviciile secrete cheltuiesc fondurile bugetare, adică banii publici.
„Astea sunt nişte speculaţii care sunt pur și simplu eronate. Eronată este şi scurgerea acestor prime forme către media, şi, în final, acum am trecut de această fază.” – a declarat preşedintele faţă de întrebarea pusă de jurnalist. Aşadar, preşedintele consideră „o eroare” aflarea de către populaţie a celor cuprinse în aceste proiecte de legi. Probabil că preşedintele ar fi dorit ca totul să se desfăşoare pe ascuns „noaptea ca hoţii” că tot avem PSD-ul la guvernare iar noi să fim puşi în faţa faptului împlinit.
În loc ca preşedintele să-l felicite pe cel care a dat presei spre publicare cele 10 proiecte de legi, el a trecut la ameninţări imposibil de acceptat din partea unui preşedinte de stat.
„Acum ne aflăm în faza în care avem primul draft. Acesta nu este destinat publicului larg, este un prim draft care urmează să fie analizat de Guvern, de CSAT, pe urmă de Parlament. Cineva, şi ştim cine, a considerat că este bine acum să le dea pe surse. Este o eroare majoră, fiindcă oamenii sunt îngrijoraţi, cu toate că avem doar un prim draft.” – a mai afirmat ameninţător preşedintele Iohannis.
E clar, preşedintele, în loc să-l felicite pe cel care, îndeplinindu-şi o datorie civică, a dat spre publicare acest6e legi, l-a ameninţat că ştie cine este şi chiar a rostit cuvântul „chestor”.
Ar fi vrut preşedintele ca aceste legi să se fi strecurat fără a fi dezbătute public, iar odată votate de Parlament, orice contestaţie la Curtea Constituţională ar fi fost respinsă de către cei 9 judecători puşi în funcţie politic şi plătiţi cu sume enorme, majoritatea având şi pensie specială.
Se mai poate îndoi cineva că Preşedintele României Klaus Iohannis nu patronează statul mafiot? Părerea mea este că nu trebuie să mai avem îndoieli. Faptele vorbesc de la sine!
Pentru o astfel de atitudine faţă de popor, preşedintele ar trebui demis. Avem acum explicaţia de ce preşedintele a acceptat PSD-ul la guvernare. Împreună cu UDMR, PNL şi PSD deţin în Parlament o majoritate care nu-l va demite niciodată pe preşedinte, câtă vreme acesta le va dovedi că este unul de-al lor.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 6 – 12.06.2022
Bancul săptămânii: Adevăr mincinos
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaischi
Revolta cetăţenilor în faţa noii birocraţii legiferată de Parlament
Ioan Rotundu
Guvernul Ciucă ne obligă să devenim cu toţii informatorii SRI
Securitatea lui Ceauşescu lucra mai diplomatic
Va scăpa, cine va putea!
Ioan Rotundu
Andreea, actriţa botoşăneană care a jucat în regia procurorilor DNA Iaşi
Ioan Rotundu
Un protest care i-a creat Adei Macovei dureri în cot
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă