Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Economic
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
14228
De la 07 Ianuarie 2003
114942809

Din fiecare sută de lei încasată, românii cheltuiesc 16,5 lei
pe taxe şi peste 70 de lei pe consum

  • 5 January 2010, 23:00
La fiecare suta de lei incasata in toamna lui 2009, fiecare familie de romani a cheltuit 16,5 lei pe taxe si impozite si 72,5 lei pe consum (mancare, bautura, provizii etc) arata datele Institutului National de Statistica remise marti, HotNews. E drept, cei care domiciliaza la oras au cheltuit in medie cu aproape 500 de lei lunar mai mult decat cei care locuiesc la tara mai arata INS, care precizeaza ca veniturile unei familii din zona urbana au fost in trimestrul III 2009, cu 41,3% mai mari decat ale gospodariilor din mediul rural.
O cincime din venituri s-au dus pe cheltuieli legate de locuinta (apa, energie electrica si termica, gaze naturale, combustibili, mobilier, dotarea si intretinerea locuintei). In trimestrul III 2009, acesteia i s-a alocat din cheltuielile de consum 19,4%. Cea mai mare parte a cheltuielilor cu locuinta (18,4% in trimestrul I, 14,3% in trimestrul II si 14,4% in trimestrul III ) a fost absorbita de consumul de utilitati necesare functionarii si incalzirii locuintei (apa, energie electrica si termica, gaze naturale si alti combustibili).
Veniturile banesti au fost in medie de 1.950 lei lunar pe gospodarie (672 lei pe persoana), in timp ce veniturile in natura au reprezentat 318 lei lunar pe gospodarie (110 lei pe persoana).
Salariile si celelalte venituri asociate lor au format cea mai importanta sursa de venituri (51,3% din veniturile totale ale gospodariilor in trimestrul unu, 52,3% in trimestrul doi, respectiv 52,1% in trimestrul trei 2009).
In trimestrul trei 2009, veniturile totale medii pe o gospodarie din mediul urban au fost cu 41,3% mai mari decat ale gospodariilor din mediul rural si cu 14,6% mai mari fata de ansamblul gospodariilor. Cheltuielile pentru investitii, destinate pentru cumpararea sau constructia de locuinte, cumpararea de terenuri si echipament necesar productiei gospodariei sau cumpararea de actiuni detin o pondere mica in cheltuielile totale ale gospodariilor populatiei.
Cheltuielile efectuate de gospodarii pentru sanatate (4,5% din cheltuielile totale de consum) si mai ales cele pentru educatie (0,7%) au inregistrat un nivel scazut, in special datorita faptului ca satisfacerea acestor nevoi ale membrilor gospodariilor se realizeaza in cea mai mare parte prin servicii publice de care acestia beneficiaza in cadrul sistemului asigurarilor sociale sau gratuit.
Agenţia de presă HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Nu rataţi primul spectacol din anul 2010
Anul 2010 va fi un an de creştere, dar standardul de viaţă al românilor nu se va modifica
Iavorenciuc – o familie cu probleme
Poveste de toamnă, cu incendii şi bani arşi, povestită-n plină iarnă
Boboteaza în tradiţii şi obiceiuri
Jobenul lui Boc
Probleme cu doamna de muzică
Program TELE'M Botoşani, miercuri 6 ianuarie
Analiştii economici: Decizia BNR arată normalizarea situaţiei politice
Leul, îmbarcat pe o traiectorie de apreciere
Prioritatea guvernului celui de-al doilea stat românesc este integrarea europeană
Mulţi basarabeni vin în Ţară ca să serbeze Crăciunul pe stil vechi
Cultură şi spiritualitate românească la parohia ortodoxă
“Sf. Apostol Toma” din Dandenong
Părintele Arsenie Boca: “Să ne ferim de judecăţile cele îndrăzneţe”
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă