Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
5750
De la 07 Ianuarie 2003
90836209
Din motive de protecţie politică a funcţiei sale

Primarul din Mileanca boicotează acţiunile de combatere a coronaviruşilor

  • Ioan Rotundu
  • 27 March 2020, 19:23
Am descoperit pe Facebook un text postat de Costel Bardan din care rezulta că primarul comunei Mileanca, Alexandru Azamfirei (foto), a interzis cetăţenilor de la solicita de la primărie imprimatul de declaraţie pe proprie răspundere iar pentru că angajatul primăriei care răspunde pentru situaţiile de urgenţă a încălcat ordinul primarului a fost umilit public într-o şedinţă a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă convocată astăzi dimineaţă.
Am contactat mai multe persoane din Mileanca şi satul Codreni şi am aflat cu stupoare că cetăţenii sunt extrem de revoltaţi de modul în care primarul lor se comportă în această perioadă de criză pandemică şi că nu-i lasă pe tinerii voluntari să-i ajute pe vârstnici pentru că aceştia ar face politică în defavoarea lui atunci când intră în contact cu bătrânii satelor din comună.
L-am contactat telefonic şi pe Ioan Ursache, angajatul primăriei care răspunde pentru Situaţii de Urgenţă . Acesta mi-a explicat că în primărie este o atmosferă tensionată întreţinută de primarul Azamfirei pe motiv că salariaţii din primărie l-ar vorbi de rău faţă de săteni.
„Nu am voie să mă ridic de pe scaun că-mi taie ziua de muncă, Îmi vorbeşte şi ne vorbeşte cu „oi”, are un limbaj de cioban deşi de profesie este medic veterinar. Pentru că la laptopul şi imprimanta mea am imprimat 70 de declaraţii pe propria răspundere şi le-am trimis la un punct comercial din satul Codreni, aflat la 10 km de Mileanca, primarul m-a umilit public şi mi-a interzis pur şi simplu să-mi exercit atribuţiunile de serviciu. Deşi în aceste momente grele eu am mari răspunderi faţă de cetăţenii din comună, primarul mă blochează să-mi exercit competenţele şi obligaţiile de teama ca nu cumva la alegerile care vor veni am să-i iau locul” – mi-a explicat Ioan Ursache.
Am mai aflat că primarul Alexandru Azamfirei s-a exprimat public c㠄mă doare undeva de Rotundu dacă-l chemaţi”. S-a referit la faptul că am fost solicitat d tinerii din fanfara Mileanca pe care primarul i-a oprit să-şi prezinte numărul artistic pe motiv să sunt ajutaţi de persoane liberale, el fiind primar PSD.
Iată şi un punct de vedere al lui Costel Bardan din satul Codreni: „Adică este interzis a se consuma hârtia primăriei și curentul electric. Cât de penibil, josnic trebuie să fie un primar, pentru a ţine cont de asemenea aspecte în cazul de faţă, adică să amestece politicul, într-o situaţie de criză? Actuala conducere a primăriei menţionată mai sus, adică cele două persoane, a interzis implicarea şefului ISU pentru situaţia de urgenţă în care se află România, de teama "campaniei electorale.” Bardan face referire la primarul PSD Alexandru Azamfirei şi soţia sa Daniela care este directorul şcolii şi despre care localnicii cred că de fapt ea conduce primărie şi nu soţul ei.
Aşa cum am mai arătat, primarii din judeţ au tipărit la primărie sute de declaraţii pe propria răspundere şi le-a dat spre distribuire către săteni la unităţile comerciale. La Mileanca, interesele meschine, egoiste ale primarului, teama de a nu pierde funcţia la apropiatele alegeri locale, l-au determinat să ia măsuri care ar trebui să fie analizate de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani şi sesizate organele de cercetare penală.
Dacă sunt amendaţi cetăţenii care încalcă ordonanţele militare, de ce n-ar fi trimişi în judecată şi primarii inconştienţi şi care sabotează, blochează acţiunile de limitare a efectelor coronaviruşilor.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii: Îngrihorări pentru noaptea nunţii spulberate de mireasă
Presa'n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 20.03.2020
Lumea lu rotundu De la Botosani la Verona - Invierea I
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Horoscopul săptămânii 23 – 29.03.2020
Prea multă nebulozitate în jurul moşierului Tudorel Toader
Ioan Rotundu
Plafonarea preţurilor, o metodă comunistă golită de conţinut
Ioan Rotundu
Trista experienţă politică a lipitorului de afişe Chiteală
Ioan Rotundu
Cine destructurează corupţia i8nstalată în Poliţia Oraş Ştefăneşti?
Ioan Rotundu
Cum au jumulit soţii Vaipan veniturile sălii de sport
Ioan Rotundu
: Restricțiile de circulație devin obligatorii / Am decis să folosim și Armata
ANAF recomandă interacțiunea la distanță cu unitățile fiscale
Coronaviruşi şi mizeria morală a politicienilor şi preoţilor
Ioan Rotundu
Cum a blocat poliţistul Vaipan activitatea primăriei şi şi-a salvat naşul de la omor prin imprudenţă
Ioan Rotundu
Ticăloşiile Guvernului Orban pe fond de coronaviruşi
Ce-au făcut coronaviruşii dintr-un fost militar pe submarin izolat acasă
Ioan Rotundu
Tupeul soţilor Vaipan, contrabandistul Başagă şi profesorii umiliţi şi timoraţi
Ioan Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 27.03.2020
TELE'M BT: Dosarul zilei . Cristian Roman, şeful Cabinetului prefectural
Urmărit pentru a fi omorât de către interlopii din Poliţia Ştefăneşti
Primarul oraşului, Florin Buţura, m-a avertizat asupra pericolului care mă paşte
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă