Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
23257
De la 07 Ianuarie 2003
87675075
Din trecutul infracţional al unui consilier judeţean PSD

Cum beţivanul drumar Todică l-a dărâmat pe şeful Poliţiei Săveni

  • Ioan Rotundu
  • 13 September 2019, 12:01
După publicarea articolului intitulat „Prins băut la volan - Consilierul judeţean PSD Todică s-a plâns cumătrului Târzioru”, pe canelele de corespondenţă privată am primit un nu val de informaţii care de care mai şocante privind activitatea infracţională a drumarului Gheorghe Todică (foto), şeful Districtului Drumuri Naţionale A se înţelege că activitatea sa infracţională se referă la nerespectarea regulilor de circulaţie şi obişnuinţa sa de a se urca băut la volan.
Deşi prins în repetate rânduri de către poliţiştii rutieri că era beat la volan, de fiecare dată Todică a scăpat fără sancţiuni de ordin penal cum prevedea legea.
Dintre toate informaţiile primite, pe surse, am reuşit să obţin confirmarea unui eveniment consumat cu ceva ani în urmă, care a avut drept consecinţă, nu tragerea la răspundere penală a infractorului Todică, ci demiterea din funcţia de şef al Poliţiei Oraş Săveni a ofiţerului Georgel Şincoviţă. Iată cum s-au derula faptele:
În primăvara anului 2008, agentul de poliţie rutieră de la Poliţia Săveni, Traian Vasiliu (se pare că-i piaza rea a lui Todică) , l-a descoperi pe Todică beat la volanul maşinii personale. Pentru că Todică a încercat să fugă, agentul de poliţie l-a blocat pe strada de ieşire din Săveni către Avrămeni, nu departe de localul de alimentaţie publică acoperit cu stuf. La scena care s-a consumat a asistat şi un localnic ce are casa în imediata apropiere a localului.
Pentru că Todică a refuzat să i se recolteze probe de sânge, refuzul fiind la rândul său infracţiune, i s-a deschis un dosar penal iar de anchetă a fost însărcinat să se ocupe , deja vechea noastră cunoştinţă şi infractor rutier, agentul de poliţie Ion Achiţenie, acum pensionar şi care recent a lovit o fetiţă de 14 ani pe o trecere de pietoni din Darabani. Dosarul a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Săveni, şef la acea dată, celebra Raluca Stâncescu, aflată în relaţii extraordinar de apropiate cu primarul oraşului Relu Târzioru. Important de precizat că Stâncescu este în momentul de faţă condamnată la 4 ani şi 2 lună închisoare cu executare pentru acte de corupţie, condamnare nedefinitivă.
Imediat ce lui Todică i s-a adus la cunoştinţă că are dosar penal, un întreg mecanism s-a pus în mişcare pentru a-l salva. Agentul Achiţenie, prim-procurorul Stâncescu, primarul Târzioru şi-au unit forţele pentru a găsi salvarea lui Todică. Iar salvarea a venit de la Botoşani, mai exact de la Secţia de Drumuri Naţionale unde şef era omul de încredere al PSD, Viorel Zacreţchi, care a emis o adresă cum că segmentul de drum naţional pe care a fost prins beat la volan Todică era închis pentru circulaţia publică, aşa că Todică n-a comis nicio infracţiune. În aplauzele grupului de protecţie, lui Todică i s-a închis dosarul prin a fi achitat.
Dosarul s-a închis dar şeful Poliţiei Săveni de atunci, ofiţerul Georgel Şincoviţă, care a ordonat cercetarea penală a lui Todică, trebuia cumva pedepsit exemplar. Iar pedeapsa a venit de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Botoşani sub forma unei comisii de control.
Comisia n-a constatat nicio deficienţă în întocmirea dosarelor, de exemplu adresa falsă emisă de la Secţia de Drumuri Naţionale Botoşani, ci a găsi nereguli în activitatea şefului. Imediat ce controlul a fost finalizat, Georgel Şinjcoviţă a fost demis din funcţia de şef şi numit Cătălin Ilaşcu, nimeni altul decât actualul prim-adjunct al şefului IJP Botoşani. Despre Ilaşcu se spune că PSD şi familia Bidaşcă din care face parte l-au pregătit pentru funcţia supremă de şef.
Ca să fiu şi mai precis în redarea informaţiilor primite, mi s-a mai adus la cunoştinţă că Todică a fost implicat în mai multe accidente rutiere, printre care cel de pe raza comunei Ungureni, başca cel de la Popăuţi. Deci prezenţa sa beat la volan este o tradiţie plăcută sufleţelului său dar neplăcută pentru agenţii de poliţie rutieră care, dacă-l prind, riscă să afle ce putere are Todică, cumătrul primarului Târzioru, ambii baroni locali cu grade diferite în PSD Botoşani.
Mai am în lucru şi alte isprăvi de-ale consilierului judeţean PSD, drumar de Săveni, Gheorghe Todică. Pe măsură ce voi avea convingerea că sunt reale, le voi publica.

P.S. – De precizat că Todică a fost prins beat la volan ăn staţia Cristal din Săveni şi nu pe raza comunei Manoleasa cum s-a anunţat iniţial. A fost prins de către poliţiştii de frontieră care au anunţat prin 112 Poliţia Săveni.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Dacă mâine ar suna din nou Alexandra la 112, situația s-ar putea repeta
Fostul primar Pitorac a depus plângere penală împotriva actualului Dan Oloeru
Ioan Roundu
Anunț cu privire la reluarea curselor de transport în comun in satul Cătămarești-Deal
Românii primesc bonus de la PSD 10 ani închisoare dacă rostesc adevărul
Ioan Roundu
Costele, dacă tăceai, filozof rămâneai!
Ioan Roundu
Liberalii, dacă vor la guvernare, s-o facă fără Orban
Ioan Rotundu
Horoscopul săptămânii 9 – 15.09.2019.98.2019
Catrenul săptămânii
Bancul săptămânii: Traian Băsescu şi Coca-Cola
Lumea lu Rotundu : Turcanenii
Presa`n gura lu` Rotundu: Emisiunea din 6.09.2019
Consilierul judeţean PSD Todică s-a plâns cumătrului Târzioru
Ioan Rotundu
Presa`n gura lu` Rotundu - Emisiunea din 13.09.2019
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă