Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
4091
De la 07 Ianuarie 2003
77878713

Directorii deconcentratelor împinşi de la spate de Instituţia Prefectului

  • 28 November 2006, 23:00
În cadrul şedinţei Colegiului Prefectural de ieri, parte din directorii instituţiilor subordonate Instituţiei Prefectului au fost din nou criticaţi şi puşi la treabă în vederea îndreptării unor carenţe şi a ieşirii din amorţeală. Deşi la modul general activitatea instituţiilor s-a desfăşurat cu respectarea prevederilor lege în vigoare şi a obiectivelor stabilite prin cele două Programe, Instituţia Prefectului nu a ezitat să facă unele menţiuni pentru îndreptarea carenţelor.

Nemulţumire la activitatea IPJ
Rezultatele Inspectoratului Judeţean de Poliţie pe trimestrul III al acestui an s-au dovedit nesemnificative. Pe lângă evoluţiile semnificative înregistrate cu privire la evaluarea activităţii prin sondaje de opinie interne şi externe, încheierea de protocoale de colaborare şi parteneriate, programe de pregătire profesională şi dezvoltarea unei reţele informatice Interpol, s-au constat şi aspecte nemulţumitoare. Pe linia prevenirii şi combaterii infracţionalităţii nu au fost înregistrate rezultate pozitive semnificative. Numărul de infracţiuni a scăzut doar cu 2% şi continuă situarea pe un loc fruntaş pe ţară. În plus, judeţul se află pe locul cinci în ceea ce priveşte volumul criminalităţii. Procentul de soluţionare a infracţiunilor a scăzut cu 5% astfel încât ne situăm pe locul cinci pe ţară. Se remarcă numărul mare de infracţiuni constatate de poliţia de ordine publică, respectiv 3631, peste jumătate din totalul pe inspectorat ceea ce denotă lipsa unei strategii de prevenire şi ţinere sub control a fenomenului infracţional de acest gen. Rămâne în atenţie activitatea infracţională din Piaţa Centrală a municipiului Botoşani, în combaterea căreia nu există rezultate semnificative, continuând să se manifeste în anumite limite toleranţa faţă de activităţile ilegale. Continuă să se înregistreze un număr mare de accidente grave şi un număr mare al infracţiunilor la regimul circulaţiei rutiere, rezultând de aici necesitatea intensificării acţiunilor de prevenire care u se regăsesc conform raportului IJP printre priorităţi. „Dezvoltarea reţelei informatice Intrapol funcţionează doar pentru Poliţia municipiului Botoşani. Demersul pentru extinderea reţelei către celelalte unităţi din teritoriu, precum municipiul Dorohoi şi oraşe, trebuie monitorizată în perioada următoare”, a precizat reprezentantul Instituţiei Prefectului Monica Negrilă. Referitor la dotarea cu autovehicule de intervenţie a structurilor de poliţie din mediul rural, acţiunea nu s-a finalizat, la unităţile de poliţie rurale existând un necesar de opt autoturisme.

Atenţionare la stoparea traficului de ţigări
Evoluţia principalilor indicatori se menţin la Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră în aproximativ aceiaşi parametri. În ceea ce priveşte stadiul realizării lucrărilor de investiţii din cele trei obiective de investiţii cuprinse în Programul Orientativ, se derulează lucrări de refacere doar la SPF Stânca. Nu au fost luate măsuri pentru îmbunătăţirea ghişeului unic de colectare taxe PPF. Continuă să se manifeste în mod constant traficul cu ţigări de contrabandă şa frontieră. „Aş dori mai multă vigilenţă la traficul cu ţigări. Trebuie să fie luate măsuri deosebite care să depăşească nivelul obişnuit al controlului la frontieră”, a declarat subprefectul David Şalgău.

Sancţiuni de două ori mai mari aplicate de Garda de Mediu
Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2005, numărul sancţiunilor aplicate de Garda de mediu a fost de două ori mai mare. Valoarea lor a fost de o dată şi jumătate mai mare faţă de cea a sancţiunilor aplicate în tot anul 2005. Comparativ cu trimestrul II 2006 a scăzut numărul inspecţiilor executate, respectiv 234, faţă de 286. Numărul sancţiunilor aplicate a crescut la 47, faţă de 45, la fel şi cuantumul amenzilor aplicate, la 14.500 RON, faţă de 110,3 RON. Au fost aplicate teri somaţii şi o suspendare de activitate.

Evoluţie descendentă a controalelor ISU
În domeniul prevenirii situaţiilor de urgenţă, în ceea ce priveşte evoluţia numărului controalelor pentru prevenirea incendiilor se menţine pe aceeaşi linie descendentă. Dacă pe trimestrul I au fost 302 controale, în trimestru II 289, în trimestrul III au fost 242. La fel şi în ceea ce priveşte controalele de protecţie civilă, respectiv 34, faţă de 48 în trimestru II. Un număr de 177 de unităţi a fost sancţionate contravenţional, cu zece mai puţine faţă de trimestrul II. Numărul cazurilor de intervenţie pentru stingerea incendiilor a crescut faţă de aceeaşi perioadă anului trecut, de la 51 anul trecut, la 71 în acelaşi trimestru a anului curent. „Problemele stringente pentru care deocamdată nu există rezolvare rămân ca şi până acum insuficienţa fonduurilor pentru a asigura dotarea Serviciilor Voluntare, dar şi faptul că administraţiile locale nu au angajat şefii de serviciu voluntar în 20 de unităţi administrativ teritoriale”, a precizat reprezentantul Instituţiei Prefectului.

Semnale negative asupra aprobării proiectelor Sapard
Direcţia Sanitar Veterinară şi de Siguranţa Alimentelor a prezentat un raport cu multe aspecte pozitive pe trimestrul III. Cu toate acestea, Instituţia Prefectului consideră că mai sunt multe de făcut în domeniul circulaţiei animalelor în judeţ, iar preţurile la care sunt achiziţionate animalele de către agenţii economici în domeniu sunt de nimic. Există semnale de la Comisia Tehnică de Avizare că reprezentanţii DSVSA Botoşani aprobă cu foarte multă greutate proiectele Sapard, fără a iniţia potenţialii investitori despre normele în domeniu.

Instituţiile sociale avertizate din nou pentru activitatea cu publicul
Casa Judeţeană de Pensii care are contact permanent cu publicul nu a prezentat numărul peroanelor care lucrează zilnic la ghişeele de relaţii cu publicul şi care sunt măsurile care se iau pentru descongestionarea aglomeraţiei de la ghişee. Directorul Gheorghe Livadaru a fost atenţionat de subprefectul David Şalgău pentru constatările făcute la ultima razie inopinat㠄Deplasarea în afara judeţului se face numai cu anunţarea Instituţiei Prefectului. CJP a fost singura instituţie unde directorul nu a fost găsit, dar nici nu a anunţat lipsa sa la Instituţia Prefectului, prezentând numele persoanei care îl înlocuieşte”, a specificat subprefectul Şalgău. Analizând materialul AJOFM se observă că instituţia şi-a desfăşurat activităţile în concordanţă cu programele în domeniu, dar nu a prezentat programul şi numărul de personal care lucrează la biroul de relaţii cu publicul. După o evaluare a activităţii Inspectoratului Teritorial de Muncă, s-a constatat că instituţia şi-a desfăşurat activitatea conform temelor din Programul Cadru de acţiuni pe fiecare compartiment în parte. Pe lângă campaniile de control deja existente, s-a constatat o diversificare a acestora. Activitatea pare a fi evoluat, dar ca şi la alte instituţii, nu se poate face o apreciere asupra organizării şi desfăşurării activităţilor ce au loc la sediul instituţiei, programul şi numărul de personal care lucrează la ghişeele de relaţii cu publicul. (Bianca ALBU)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


ASP va scoate la concurs posturi pentru medici
Combaterea violenţei asupra femeii
Bătaie pe posturile de directori de şcoli
Şcoala Nr.12 câştigătoare a premiului European Label
Biciclist căzut pe carosabil, luat în primire de un autoturism
Bătrână accidentată de un vehicul hipo
IŞJ aşteaptă echilibrarea bugetară
Citate şi cugetări din Argentina
Strategie juridică
Caltaboşii
Horoscop
Mai aveţi puţin timp!
Botoşanii îi pot oferi lui Băsescu soluţia independenţei energetice
(Cârcotaşul)
Comunicat de presă
Terapie de grup
Românul şi A DEPINDE
Sancţiuni drastice pentru operatorii de transport
Organizaţi pentru intervenţia de deszăpezire
Intervenţii pe centre la deszăpeziri
PSD-iştii au dorinţe năstruşnice. Vor helioport la Botoşani
S-au predat amplasamentele la cartierul Bucovina II
Microbuz şi motoscuter pentru agenţii comunitari
Niţură este chemat din nou la bară
Maraton de concerte a Rapsozilor
Festivalul „Colinda”, un eveniment interjudeţean de amploare
Conservatorii pledează pentru familie, credinţă şi moralitate
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă