Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
23339
De la 07 Ianuarie 2003
87415173

Directorul Casei Regelui Mihai: Am platit 4.042.348 de lei la ANAF; vom dovedi in instanta ca nu era datorie

  • 24 June 2016, 23:00
Directorul Casei Majestatii Sale Regelui Mihai, Ion Tuca, a afirmat vineri ca, desi a fost achitata suma ceruta de ANAF, regele va dovedi in instanta ca aceasta nu trebuia solicitata, iar ANAF va plati dobanzi, transmite Agerpres. El a subliniat ca "sumele pretinse de ANAF cu siguranta sunt nedatorate".
"Sigur ca in momentul in care dansii (n.r. - ANAF) vor fi obligati de catre instanta sa restituie sumele, trebuie sa se gandeasca si la dobanzile pe care trebuie sa le achite Majestatii Sale Regele", a declarat Tuca pentru Agerpres.
Potrivit acestuia, regele Mihai a cerut de la ANAF in data de 10 iunie suma care este pretinsa de organele fiscale pentru a face plata intregii sume, care a fost achitata integral in aceeasi zi, platindu-se 4.042.348 de lei.
El a precizat ca "dupa aceea s-a mai primit de la ANAF, probabil prin refacerea unor calcule, o suma infima care ar fi de regularizat".
"Cert este ca doamna judecator a decis ca se respinge suspendarea executarii sumei constituita ca si diferenta de plata, pe care noi n-o recunoastem ca fiind datorata, si este deschis un proces pe rol pentru a demonstra ca sumele, chiar daca sunt achitate de Majestatea Sa Regele, nu sunt datorate ANAF. Procesul, care are in vedere discutarea pe fond a naturii obligatiei, nu are inca un termen de judecata. Probabil ca se va judeca dupa vacanta judecatoreasca", a precizat Tuca.
Acesta a mai declarat ca "pana acum a fost discutata numai suspendarea executarii".
"Practic, prin plata pe care noi am efectuat-o, de buna credinta, am vrut sa aratam ca avem un comportament civic si ne supunem acestei dorinte a ANAF de a face plata, chiar daca nu este datorata. Consideram ca judecatorul pe fond trebuie sa decida daca exista sau nu datorata suma. Repet, noi am vrut sa platim inainte sa decida instanta, daca este sau nu datorata suma", a adaugat Ion Tuca.
Curtea de Apel Bucuresti a respins vineri cererea depusa de regele Mihai prin care acesta contesta obligatiile fiscale catre bugetul de stat, stabilite de ANAF, in cuantum de 4,1 milioane de lei.
Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs.
Regele Mihai a deschis un proces la Curtea de Apel Bucuresti prin care contesta obligatiile fiscale catre bugetul de stat.
"Respinge exceptia inadmisibilitatii. Respinge cererea ca neintemeiata. Dispune restituirea cautiunii consemnate in cuantum de 18.277,88 lei, conform recipisei de consemnare CEC Bank nr. 4207015/1 din data de 31.03.2016. Cu recurs in 5 zile de la comunicare. Recursul se depune la Curtea de Apel Bucuresti. Pronuntata public prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei, azi, 24.06.2016", se arata in minuta CAB.
In luna mai, ANAF a publicat lista cu datoriile fiscale ale persoanelor fizice, printre acestea regasindu-se si regele Mihai, cu datorii totale la bugetul de stat de 4,107 milioane lei, din care 1,999 milioane lei obligatii fiscale principale si 2,108 milioane lei obligatii fiscale accesorii.
Ulterior, biroul de presa al regelui Mihai anunta ca obligatiile fiscale restante ale acestuia au fost contestate, o procedura judiciara fiind in curs de desfasurare.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Liderii UE, declaratie dura dupa Brexit:
Marea Britanie trebuie sa paraseasca UE cat mai rapid. Nu va mai exista nici o negociere
Brexit: "Londependence" - o petitie cere ca Londra sa fie declarata independenta si sa adere de una singura la UE
Marile universitati britanice anunta ca taxele pentru studentii din UE inmatriculati in 2016 raman neschimbate,
dar pentru anul viitor e incertitudine
Marea Britanie, exclusa de la partea a doua a summitului european de vara
Brexit: O petitie care cere organizarea unui al doilea referendum pe tema apartenentei la UE
va fi avuta in vedere pentru dezbatere in Parlament, dupa ce numarul semnaturilor a depasit 100.000
Brexit: Britanicii cauta frenetic pe Google 'ce este UE',
la ore distanta dupa ce au votat sa o paraseasca
Horoscopul zilei de 25.06.2016
Bancul zilei: Popularitate ieşită din comun
Lumea lu' Rotundu: Alesul lui Dumnezeu
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 24.06.2016
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă