Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12334
De la 07 Ianuarie 2003
122872401

Directorul Institutului Matei Balş în vizită la prefect

  • 8 May 2014, 23:00
Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. dr. Matei Balş”, vizitează în aceste zile judeţul Botoşani pentru punerea bazelor unui proiect transfrontalier privind circulaţia peste graniţe a bolilor infecţioase. Academicianul l-a vizitat în această dimineaţă pe prefectul Costică Macaleţi, din dorinţa de a solicita şi sprijinul autorităţilor locale pentru realizarea cât mai rapidă şi facilă a proiectului.
În esenţă, se doreşte cooptarea Spitalului din Dorohoi ca partener într-o amplă campanie ce cercetare, de informare şi educare a populaţiei de la graniţă pentru realizarea unui obiectiv general de scădere a incidenţei de transmitere a bolilor infecţioase peste frontierele de stat.
Însoţit şi de alţi profesori universitari, printre care prof., dr. Carmen Mihaela Dorobăţ, managerul general al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” Iaşi, academicianul şi-a propus să viziteze tot astăzi unitatea medicală din Dorohoi, unde să afle detalii şi despre cazuistica bolilor infecţioase din zona de Nord a judeţului Botoşani.
Viitorul proiect transfrontalier are deocamdată doar linii generale şi îşi propune, în principal, schimburi de experienţă cu partenerii de peste graniţe, studii şi cercetări, campanii de prevenţie cu privire la acest tip de afecţiuni. Mesajul cercetătorului este „o colaborare productivă pentru managementul transfrontalier al bolilor infecţioase” Una dintre afecţiunile care creează mari probleme în acest context este, se pare, hepatita de tip C. (Liana Anuţei)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Ţigări de contrabandă reţinute în urma cooperării la frontiera de est
Autoturism oprit din drumul spre Moldova
Astăzi, în faţa riscurilor şi a provocărilor de la graniţa Uniunii Europene, popoarele continentului trebuie să fie unite, mai mult ca oricând(P)
Noul viceprimar al municipiului Botoşani este Eugen Ţurcanu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog