Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
21622
De la 07 Ianuarie 2003
90427133
Directorul Şcolii Hudeşti pune la cale

O ticăloşie menită să distrugă cariera unei învăţătoare

  • Ioan Rotundu
  • 19 February 2019, 22:27
Mirela Apătăchioaie este directorul coordonator al Şcolii Gimnaziale Hudeşti încă din vremurile Guvernului Ponta. Distinsă slugă a PSD-ului, învăţătoarea care avea să devină profesor graţie unei facultăţi de Psihologie fără cursuri la zi,m stă bine înfiptă în fotoliul de director.
Ca să puteţi avea o reprezentare cât de cât apropiată de realitate, reproduc un fragment din reportajul apărut în ediţia Jurnalului din 31 ianuarie 2016 intitulat „Mare bal mare organizat de baronul social-democrat de Hudeşti”. Este vorba de „Balul gospodarilor” organizat de primarul Viorel Atome (foto)i, unul dintre cei mai vechi primari PSD din judeţ.
Iată ce scriam în acel reportaj: „Haideţi să vă’ fac cunoştinţă cu principalele personaje care au organizat, susţinut şi participat la distracţie. Directorul de şcoală, Mirela Apătăchioaie este divorţată. Soţul său a fost vărul baronului şef Costel Nazare dar s-au despărţit din motive pe care încă nu le pot dezvălui. Apătăchioaie a ajuns director pe filiera PSD care controlează IŞJ Botoşani prin inspectorul şef Mihaela Huncă.”
Cum soţia primarului este şi ea cadru didactic, directorul Apătăchioaie s-a arătat profund recunoscătoare familiei Atomei, aşa că nevasta primarului trudeşte uşor pentru un venit lunar extrem de greu. Citez din acelaşi reportaj al balului organizat: „Nevasta primarului, prima doamnă a comunei cum îi place să i se spună, lucrează şi ea în şcoală. Are două norme. Catedră întreagă la Biologie, jumătate de normă ca secretară şi jumătate de normă ca bibliotecară. În plus, mai are ore şi în cadrul programului „Şcoală după şcoală” derulat la şcoala din satul Baranca. Una peste alta, prima doamnă a comunei Hudeşti primeşte lunar în mână 7.000 lei.”
Pe măsură de anii au trecut iar şefii de la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani s-au schimbat, Apătăchioaie, adânc ancorată în PSD, a rezistat pe funcţie şi chiar a început să dea ordine celor de la IŞJ să accepte deciziile sale luate la nivelul şcolii din Hudeşti.
Recent, o sursă din interiorul şcolii revoltată de decizia pe care Mirela Apătăchioaie vrea s-o impună Consiliului de Administraţie al şcolii referitor la viitorul statut de cadru didactic al învăţătoarei Bianca Beşliu, m-a contactat şi mi-a relatat o stare de fapt. Aflând cam ce poate pune la cale directorul aflat sub protecţia cupolei roşii a PSD-ului, bine izolată de eventuale confruntări cu adevărata democraţie, am început să mă interesez care este situaţia şi iată ce am reuşit să aflu.
La Şcoala Hudeşti se pregăteşte o reducere de cadre didactice. Dacă vă mai amintiţi, proasta de Dăncilă susţinea la început de an că nici un bugetar nu-şi va pierde postul. Probabil că aşa i-a suflat atunci plagiatorul Darius Vâlcov, adevăratul premier al lui Dragnea, că al României nu este niciunul.
Învăţătoarea Bianca Beşliu nu intră în reorganizarea care urmează a se face. Ea este calificată pe post, are masteratul necesar şi tocmai se pregăteşte să susţină examenul pentru gr. II didactic. Cu toate acestea, Apătăchioaie a anunţat-o că postul său se reduce dar că-i oferă un alt post în satul Baranca, aflat într-un cot al Prutului, la mare distanţă de Hudeşti şi cu dificultăţi de navetă.
Din câte mi s-a spus pe surse, directorul are un protejat al său care intră în reducerea de posturi şi pe care a decis să-l treacă pe postul învăţătoarei Beşliu. Despre situaţia de la Hudeşti ştiu şi liderii de sindicat de la nivel de IŞJ dar ei s-au spălat pe mâni ca Pillat din Pont, afirmând că „doamna director n-o agreează pe doamna Beşliu şi o vrea scoasă din şcoala Hudeşti”. Până şi vechilii boierilor aveau respect pentru legile pământului şi nu pedepseau ţăranii trecând peste aceste legi.
Directorul Mirela Apătăchioaie, de va proceda cum doreşte, încalcă legea şi-i determină şi pe membrii CA s-o facă. Probabil că ştiindu-se sub protecţia PSD nu se teme de consecinţe. S-ar putea să afle că „fiecare naş îşi are naşul” şi să scoată din poşetă nişte bani cu titlu de daune morale şi materiale. Există acelaşi risc şi pentru membrii CA
Astfel de jocuri protectoare se fac în mai toate şcolile din judeţ, aşa că eu am încercat să aflu ce anume o determină pe Apătăchioaie să rişte un proces pe care-l va pierde, numai să n-o mai vadă pe Beşliu. Şi de această dată am găsit „binevoitori” care să mă dumirească.
Mandatul de director al Mirelei Apătăchioaie se apropie de sfârşit şi va urma un nou concurs. Bianca Beşliu este văzută ca un cadru didactic competent şi cu reale calităţi didactice, fiind simpatizată de colectiv. Apătăchioaie a mirosit că Beşliu devine un pericol pentru un nou mandat al sau de director. Aşa că, mutând-o de la Hudeşti într-un sat de ţigani dă două lovituri. O blochează să mai dea examen pentru gr.II didactic şi o scoate din cursa pentru înscrierea la concursul de director.
Dacă cele ce mi s-au relatat nu sunt realităţi, atunci aştept de la împricinată un drept la replică. Unul demn de un adevărat psiholog, adică capabil să mă poată manipula.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 18 – 24.02.2019
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 15.02.2019
Lumea lu' Rotundu: Fabrica dispărută
Bancul săptămânii
Ministru iranian: Există un risc mare de război cu Israelul
Partidul lui Ponta cere demisia preşedintelui Autorităţii Electorale, Daniel Barbu,
după ce acesta a participat la o reuniune ALDE: A încălcat principiul
Invidia directorului şcolar Vasiliu pe munca profesorului Manolache
Ioan Rotundu
Ce drepturi și obligații avem în timpul unei percheziții domiciliare
sau a sediului social și ce avem de făcut?
În lipsă de poliţişti la sate, hoţii fură şi violează în zori de zi. Cazul Lişna
Ioan Rotundu
Baronul de Drăguşeni ştie să scoată câştig şi din apa chioară
Ioan Rotundu
Şoferul ministru Budăi conduce abil pe autostrada propagandei PSD
Ioan Rotundu
Inculpata Raluca Stâncescu şi maliţiozitatea judecătorului
Ioan Rotundu
Nici nu vă dați seama cât fierbe sistemul judiciar
Guvernul și Coaliția de guvernare vor ieși în genunchi
Lupul paznic la oi:
solicităm retragerea propunerii lui Mircea Drăghici pentru postul de președinte al Autorității Electorale Permanente
Impostorul ticălos Tudorel Toader trebuie canonizat sfântul infractorilor
Ioan Rotundu
Lupaşcule, şi un mincinos profesionist s-ar fi ruşinat!!
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 22.02.2019
Lumea lu Rotunu: O treabă ţigănească
Lumea lu Rotunu: O treabă ţigănească
Huiduit de Gomes, urecheat de Timmermans., Dragnea îşi vede de-ale sale
Ioan Rotundu
Cioloș, despre Dragnea
E nevoie de mult tupeu să te duci la Timmermans și să vorbești despre valori comune, după ce ți-ai pus slugile să-l dea în judecată
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă