Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
2841
De la 07 Ianuarie 2003
80757441

Directorul general ADP al Sectorului 1, trimis in judecata pentru luare de mita.

  • In acelasi dosar, consilierul PNL Daniel Chirvasa, trimis in judecata pentru marturie mincinoasa
  • 12 March 2018, 23:00
DNA i-a trimis in judecata in stare de libertate pe directorul general al Administratiei Domeniului Public (A.D.P.) Sector 1 Bucuresti, Alin Vieru, pentru luare de mita, si pe consilierul PNL Daniel Chirvasa si pe sefa Serviciului Juridic din cadrul A.D.P Sector 1 Bucuresti, Anca-Maria Gagu, pentru marturie mincinoasa, arata un comunicat al institutiei.
Potrivit rechizitoriului intocmit de procurori, in perioada iunie-iulie 2017, inculpatul Vieru Alin, in calitatea de director ADP, prin intermediul subordonatului sau Stoian Alin-Nicolae, inspector de specialitate in cadrul Serviciul Tehnic, a pretins de la reprezentantul unei asocieri de firme (martor in cauza) plata unui procentaj de 10% (in total 1.804.800 lei) din valoarea unui contract de prestari servicii in favoarea beneficiarului A.D.P. sector 1.
Banii respectivi au fost pretinsi de inculpat in legatura cu indeplinirea indatoririlor sale de serviciu ce vizau derularea in bune conditii a contractului respectiv.
Ulterior, in baza acestei intelegeri, Stoian Alin-Nicolae a primit de la martor, pentru directorul general al A.D.P. Sector 1 Bucuresti, sumele de 13.600 lei respectiv 6.800 lei, reprezentand mita "corespunzatoare" pentru lunile aprilie-iulie 2017, din care si-a insusit cea de-a doua transa.
Deoarece, suma de 13.600 lei reprezenta doar cca. 1/5 din suma pretinsa lunar, inculpatul Vieru Alin i-a spus lui Stoian Alin-Nicolae sa remita banii respectivi, fara nicio explicatie, consilierului local Chirvasa Viorel-Daniel.
La audiere, Gagu Anca-Maria si Chirvasa Viorel-Daniel au facut cu intentie afirmatii necorespunzatoare adevarului cu privire la aspecte esentiale ale cauzei asupra carora au fost intrebati, in contradictie vadita cu aspectele care rezultau din probatoriul cauzei.
Anterior, in aceeasi cauza, procurorii anticoruptie au incheiat cu Stoian Alin-Nicolae un acord de recunoastere a vinovatiei, in sarcina acestuia retinandu-se savarsirea infractiunii de complicitate la luare de mita.
Stoian Alin-Nicolae a recunoscut comiterea faptei si a acceptat incadrarea juridica pentru care a fost pusa in miscare actiunea penala si este de acord cu felul si cuantumul pedepsei aplicate, precum si cu forma de executare a acesteia respectiv: - 3 ani inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani si interzicerea, pe o perioada de 2 ani de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice si de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Robert Cazanciuc a depus un proiect de lege pentru reducerea duratei proceselor in contencios administrativ
Il sustin pe Liviu Dragnea, doar ca o confirmare oficiala nu se face asa
Alina Bica cere sa fie supusa unei expertize medicale in Costa Rica. Judecatorii romani nu sunt de acord
Comisia Europeana a deschis o investigatie aprofundata in legatura cu ajutoare acordate de stat Complexului Energetic Hunedoara
De la ciocul mic, Orban a făcut ciocul mare
Ioan Rotundu
Tudorel Toader despre o eventuala sesizare a CCR privind revocarea Codrutei
Kovesi: Eu sunt pregatit
Theresa May a convocat Consiliul de Securitate,
dupa otravirea fostului agent dublu Serghei Skripal / Presa scrie ca ar putea acuza Rusia
Ambasada Rusiei acuza Londra de un joc foarte periculos
in gestionarea anchetei otravirii fostului agent dublu Serghei Skripal
Universitatea Central Europeana, infiintata de Soros, isi deschide o filiala la Viena
Horoscopul zilei de 13.03.2018
Bancul zilei: Anunţ mnatrimonial
Cele două canalii care-şi bat joc de sărbătoarea Centenarului
Ioan Rotundu
Savin Bădic se războieşte cu directorul AJOFM Teodor Dimitriu
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă