Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ultima oră
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Decese
Comentarii
Anchete
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
12826
De la 07 Ianuarie 2003
120837292

Dispută aprigă între şcoli, din cauza microbuzelor şcolare

  • 6 October 2008, 23:00
O sesizare primită pe adresa redacţiei, în urmă cu câteva zile, ne informa că între Şcoala cu clasele I-VIII Coşula şi Şcoala de Arte şi Meserii (SAM) Copălău s-a creat o situaţie tensionată, cauzată de problema transportului către SAM a copiilor din comuna primarului Mircea Acatrinei.
Supărător este faptul că, deşi ambele unităţi de învăţământ sunt dotate cu microbuze şcolare, nici unul dintre ele nu funcţionează, motiv pentru care circa 20 de elevi de la Coşula, care învaţă la SAM Copălău, sunt nevoiţi să străbată zilnic circa 5-6 kilometri, asta în varianta în care nu aleg cealaltă alternativă: să nu vină la ore deloc!
Conform sesizării venite din partea unui cadru didactic „Microbuzul şcolar din Coşula (foto) nu funcţionează pentru că mai marii comunei nu au de unde să plătească consumul de motorină necesar. Pe de altă parte, microbuzul din Copălău stă parcat, bine mersi, pentru că nu are şofer. Iar cei care plătesc şi sunt nevoiţi să meargă zilnic kilometri întregi până la şcoală şi înapoi sunt elevii din Coşula care învaţă la SAM”.
Încercând să aflăm cum mai stau lucrurile, am poposit la sfârşitul săptămânii trecute, la Primăria Copălău, unde am discutat problema ivită cu primarul Marius Didel Ceplinschi. De la acesta am aflat că la nivelul administraţiei locale problema transportului elevilor de la Coşula la Copălău şi retur este cunoscută. „În urmă cu câteva zile am discutat cu primarul de Coşula, Mircea Acatrinei şi, împreună, am stabilit ca până la viitoarea rectificare de buget să plătim jumi-juma, fiecare primărie, suma necesară funcţionării microbuzului şi aducerii elevilor la şcoală. Vom folosi deocamdată microbuzul din Coşula, pentru că al nostru, în afara faptului că nu are cota de motorină alocată pentru acest an şcolar, nu are nici şofer, post care trebuia înfiinţat prin şcoală. Vă daţi seama că suntem şi noi afectaţi, pentru că microbuzul este cel care ne transportă elevii de la Cerbu la Copălău”, susţine primarul Ceplinschi.
În cealaltă tabără, la Primăria Coşula, primarul Acatrinei ne informează că este direct interesat de rezolvarea situaţiei, mai ales că, datorită faptului că ambele şcoli posedă microbuze funcţionale, s-a ajuns într-o situaţie cu adevărat ruşinoasă, ca nici unul din ele să nu fie folosit. „Practic, problema este a celor două şcoli, căci microbuzele şcolare lor le-au fost repartizate şi ele răspund de modul în care sunt utilizate. Situaţia creată este mai degrabă un moft al celor două şcoli, o divergenţă între cei doi directori, fiecare dorind, din comoditate sau pentru a nu-şi bate capul prea mult cu obţinerea cotei de motorină sau cu întreţinerea, ca pentru transport să fie folosit microbuzul şcolii vecine. Cei de la Copălău vor ca elevii să fie aduşi de cei de la Coşula, că de-aia au primit cei de acolo microbuz, iar cei din Coşula, ca şcolarii să fie duşi şi aduşi de microbuzul de la Copălău, pentru că de acolo este şcoala”, afirmă primarul Acatrinei.
Mai mult decât atât, acesta susţine că este supărat pe cei de la şcoală pentru că nu au asigurat transportul elevilor la SAM Copălău deoarece, pe semestrul acesta, le-a fost asigurată cota de benzină necesară. „Am vorbit deja cu primarul Ceplinschi, să achităm noi, jumătate-jumătate, motorina necesară transportului. Dacă este nevoie, dau şi bani din buzunar pentru rezolvarea acestei probleme, pentru că trebuie să acordăm o atenţie sporită şcolarizării elevilor noştri. Ei trebuie să meargă la şcoală, să se pregătească şi să ridice nivelul comunei, nu numai la Copălău, ci şi la Botoşani, căci, spre marea noastră bucurie, avem de anul acesta elevi care învaţă la Liceul Pedagogic dar şi la alte unităţi de învăţământ din municipiu”.
După ancheta noastră am aflat că microbuzul şcolar a început din nou să circule între Coşula şi Copălău. Nu se ştie pentru cât timp! (B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor (CCVIII)
(Ioan Rotundu)
Horoscop
Păţania managerului cu mintea slabă
Omul este sincer: vinde că-i crişcă măseaua după bani
Explicaţia Don Juanului Geoană
Dragoste de Iliescu
Discursul românului basarabean în apărarea românilor din Timoc
Vladimir Putin, renegat de propria mama
Comisia Europeană propune prelungirea concediului de maternitate
Istoria României după 1989 la patru mâini
Vitali Klitschko se bate din nou!
Micii stranieri alintaţi de profesori
Maşină incendiată cu intenţie
Au răcnit că vor în locuinţe ANL, iar acum au datorii de 80.000 RON
Se caută traseu alternativ pentru drumul DJ 208 C
CJ Botoşani este în pragul unui colaps financiar
Raliu pentru vitezomani la Botoşani
Şeful Gărzii Financiare a fost uns subprefect
să fie promovarea recompensa efortului depus în campania alegerilor locale?
Fostul prefect Cristian Roman încurajează promovarea foştilor săi „locotenenţi”
Angajaţii de la Permise Auto au şanse să intre de Crăciun în „casă nouă”
Ţurcanu are privilegiul de a verifica băncile
Soarta Gărzii Financiare a rămas pe mâinile lui Calimandriuc
Şi grefierii vor salarii mărite
Ţărăncuţele au apetit sexual şi devin mame la vârste tot mai fragede
Avertizare Hidrologică de Cod Portocaliu pentru Botoşani
Dispariţia profesorului Ion Smedescu
Dispariţia profesorului Ion Smedescu
Prelungire COD PORTOCALIU Botoşani
Ţâbuleac condamnă irefutabil, făcând praf prezumţia de nevinovăţie
s-a găsit ţapul ipăşitor pentru starea proastă a drumurilor din judeţ
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă