Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10711
De la 07 Ianuarie 2003
122582650

Dizolvarea Consiliului Local Santa Mare s fost evitată

  • secretarul primăriei a fost pus sub atentă urmărire
  • 10 August 2010, 23:00
Ieri, Consiliul Local al comunei Santa Mare a fost convocat de către prefectul Cristian Roman în şedinţă de îndată. Motivul a fost că, din punct de vedere procedural, erau îndeplinite condiţiile pentru dizolvarea consiliului, deoarece nu există nici un document care să dovedească faptul că acesta a adoptat măcar o hotărâre în ultimele trei luni.
În urma unui control de fond, efectuat de reprezentanţii Instituţiei Prefectului asupra activităţii desfăşurate de către primarul, consiliul local şi secretarul comunei Santa Mare, s-au constatat grave disfuncţii şi nerespectări ale actelor normative în vigoare, însemnând că nu se respectau procedurile legale de convocare şi desfăşurare a şedinţelor consiliului local, respectiv pentru adoptarea şi urmărirea aplicării hotărârilor consiliului.
De asemenea nu există nici un document care să consemneze activitatea comisiilor de specialitate ale Consiliului Local Santa Mare. Consilierii au răspuns în unanimitate convocării făcute de prefect şi şi-au manifetat disponibilitatea de a urmări ei înşişi respectarea procedurilor legale privitoare la convocarea şedinţelor şi adoptarea hotărârilor. „Era contraproductiv să facem demersuri pentru dizolvarea Consiliului Local, pentru că nu cred că avea nevoie comuna acum de alegeri anticipate parţiale, mai ales având în vedere cheltuielile pe care le-ar presupune un astfel de scrutin. Practic consilierii au lucrat, însă nu există documente care să dovedească acest lucru şi vina îi aparţine în primul rând secretarului. Aceştia au fost receptivi şi au înţeles ce trebuie să facă, urmând ca lucrurile să intre într-un făgaş normal în cel mai scurt timp”, a declarat după şedinţă prefectul judeţului, Cristian Roman.
Pentru a se asigura că legea se va respecta şi la Santa Mare, reprezentantul guvernului în judeţ a considerat că se impune monitorizarea activităţii secretarului prin desemnarea unui jurist care să participe la şedinţele de consiliu local. Secretarul Consiliului Local al comunei Santa Mare, Ioan Timofte, a mai fost sancţionat cu reţinerea a 20% din salariu pe o perioadă de trei luni pentru nereguli constatate în activitatea sa, iar în prezent el este din nou în curs de cercetare la comisia de disciplină şi urmează să i se facă încă o sesizare. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Românul şi privitorul ca la teatru
Program Tv SOMAX, miercuri, 11 august
Bancul zilei: Vârsta însurătorii
Din nou se schimbă manualele şcolare
Mutarea în sediul vechi al Primăriei Botoşani amânată iarăşi
Săpun şi scutece de la UNICEF pentru copiii sinistraţi dorohoieni
Om bătrân fraierit de un ţigan tânăr
paguba s-a ridicat la suma de 2.800 lei
Orasul Botoşani va rămâne două zile fără apă
De ce nu mai sunt copii la joaca in spatele blocului?
Traian Basescu: Eu mă simt bine în ţara mea...
Vladimir Putin a ajutat la stingerea unor incendii in zona capitalei ruse
Cum ar trebui pedepsiti vitezomanii romani
Blue Air a suspendat toate cursele interne, din lipsa de pasageri
Medicul Apetroiaie părăseşte şefia DSP cu sufletul împăcat
Încă se mai pot depune la APIA cereri pentru subvenţii agricole
Din nou scandal pe seama examenului de titularizare
Băncile continuă să-şi jumulească clienţii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog