Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
18698
De la 07 Ianuarie 2003
82025121

Dobârceni: Gaşca PSD l-atacă din nou pe primarul liberal Radu Livinschi

  • Ioan Rotundu
  • 20 November 2016, 23:00
La Dobârceni gaşca PSD-ului a suferit înfrângere după înfrângere politică, ceea ce a adus-o în pragul disperării. La alegerile locale din 6 iunie au încercat să-i bareze liberalului Radu Livinschi obţinerea unui nou mandat de primar, reuşind să rupă din echipa acestuia pe colaboratorul său apropiat Niculina Chiteală, şi ea fostă primar al comunei, insuflându-i acesteia că va câştiga alegerile în faţa lui Livinschi, ceea ce nu s-a întâmplat iar Chiteală a pierdut funcţia de viceprimar pe care o deţinea şi o putea deţine de rămânea în echipă cu Livinschi.
Însă cel mai înfocat social-democrat la Dobârceni este profesoara Monica Iliescu, soţia preotului Ionuţ Iliescu care preot fiind profesor de religie a reuşit performanţa să cârpească pe mai mulţi elevi. N-a păţit nimic, nevasta fiindu-i director şi lider PSD, la rându-i era protejată de Mihaela Huncă, liderul PSD de la judeţ pusă inspector general la Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani.
Recent s-au organizat examenele pentru funcţia de director iar la Dobârceni social-democrata Monica Iliescu a pierdut examenul şi funcţia în faţa profesoarei Grăpan. A mai fost descoperită Monica Iliescu că, în calitate de director de şcoală, pitise un post de îngrijitor pe care urma să angajeze pe un protejat al său. Şmecheria a fost descoperită la timp iar directorul Monica Iliescu nu şi-a mai putut angaja protejatul. Astfel de eşecuri profesionale şi politice au neliniştit grav gaşca PSD-ului din Dobârceni aşa că l-au reactivat pe reclamagiul profesionist Aurel Axine să-l hărţuiască pe primarul liberal Radu Livinschi cu reclamaţii în urma cărora, speră cei din PSD, să-l determine pe prefectul Dan Nechifor să-l demită.
Aurel Axine este angajat la ISU Primăria Dobârceni iar sâmbăta şi duminica incendiază nuntaşii cu cântecul său, Dacă în aceste zile de sfârşit de săptămână au loc incendii, Axine nu-i la datorie. În schimb, reclamă pe oricine şi orice i se pare lui că i-ar pune în pericol activitatea de gurist la nunţi sau funcţia din Primărie care-i asigură viitoarea pensie.
În urmă cu vreo doi ani, primarul Radu Livinschi a fost prins de poliţiştii rutieri băut la volan. Era în timpul liber şi în apropiere de casă dar l-au lucrat „prietenii”. A fost trimis în judecată, condamnat cu suspendare şi i s-a dat un termen de trei ani de încercare. Nu i s-au interzis drepturile civile de a alege şi a fi ales. Cu toate acestea, fiind primarul liberal, pe ultima sută de metri de funcţie, fostul prefect PSD Costică Macaleţi l-a suspendat din funcţie.
Fiind în preajma alegerilor locale, Livinschi n-a considerat să mai conteste ordinul de demitere ci şi-a depus din nou candidatura. Ales primar în ciuda jocurilor politice de culise făcute de PSD, reclamagiul Aurel Axine şi gaşca PSD-ului i-au contestat validarea. La Judecătoria Săveni, unde s-a depus contestaţia, s-a constatat că Radu Livinschi avea dreptul legal să candideze iar alegerea sa ca primar este validă.
Acum vin alegerile parlamentare iar la Dobârceni cei din PSD au dat în fierbere pentru că majoritatea celor din comună sunt alături de candidaţii PNL. Aurel Axine şi-a făcut datoria şi a reclamat la prefect că Livinschi trebuie demis pentru că a fost ales primar în cadrul celor trei ani de încercare daţi de instanţa de judecată, ceea ce duce la anularea mandatului de primar.
Presa de curte a PSD-ului a şi dat ca sigură demiterea primarului de la Dobârceni, prefectul Dan Nechifor aşteptând doar un referat de la secretarul Primăriei Dobârceni ca să emită ordinul de demitere. Totul este o manipulare grosolană a adevărului juridic.
De vreme ce Judecătoria Săveni a constatat că alegerea ca primar a lui Radu Livinschi a fost legală, prefectul nu poate printr-un ordin al său să anuleze o hotărâre judecătorească. Apoi, acel termen de încercare de trei ani se referă la condamnarea cu suspendare şi n-are nici în clin nici în mânecă cu drepturile civile de a alege şi a fi ales. Numai că prefectul Dan Nechifor este la rându-i înconjurat de jurişti loiali PSD-ului şi dacă nu va deschide ochii şi-l va demite pe primar, va deschide punga pentru că suspendarea nu va avea temei legal.
Iată, dar, cum încearcă cei din PSD să câştige alegerile şi guvernarea. Nu cu cinste şi onestitate ci cu manipulări, măsluirea adevărului, promisiuni populiste şi umilirea publică a celor care demonstrează competenţă prin ceea ce fac.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Negociere profesională
Horoscopul zilei de 21.11.2016
Conacul de la Durneşti, simbol eminescian, ciuntit de proprietarul avocat
Ioan Rotundu
Titlul de doctor poate fi retras in caz de plagiat doar de o institutie independenta de cea emitenta
Traian Basescu: Am ingenuncheat sistemul, dar nu l-am invins. Pe generali nu ii ia niciodata DNA
Liderul ALDE Covasna: Avem nevoie de un presedinte nou
Istoria il cere imperativ in fruntea statului pe mitropolitul Banatului, Ioan Selejan
Ştefăneşti: Buţura a scos afară din primărie mucegaiul social-democrat
Prognoza meteo pentru luni si marti
Proteste ale tinerilor din Chisinau si ale moldovenilor din diaspora: Se cere repetarea turului II al alegerilor
Angela Merkel candideaza pentru al patrulea mandat de cancelar (presa)
Leon Dănăilă i-a lăsat cu gura căscată pe liberali:
Discursul la care nu se aștepta nimeni
Înţelepciunea octogenarului
Ioan Rotundu
Sinăuţi: „Containerul morţii” a fost părăsit
Flămânzi: Primarul liberal Oloeru a umplut primăria cu neamuri
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă