Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
23355
De la 07 Ianuarie 2003
120847821

„Doctorul” Ionică Nechifor şi masacrul asupra caprelor

  • Ioan Rotundu
  • 17 December 2017, 23:00
Denumirea corectă şi completă a Staţiunii Popăuţi este „Staţiunea de Cercetare - Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor Popăuţi - Botoşani”. Iniţial Staţiunea, adică în vremurile de început, se ocupa de creşterea raselor de vaci, mai exact de adaptarea unor rase la condiţiile climaterice din zona noastră.
Ulterior s-a trecut pe selectarea raselor de oi, rasa de oi karakul devenind principalul obiect de cercetare şi în acelaşi timp rasa pe seama căreia s-au obţinut cele mai deosebite succese ştiinţifice, calitatea şi culorile pielicelelor obţinute la Popăuţi devenind celebre în întreaga lume.
De la oi, cercetarea a fost extinsă şi asupra caprelor, ştiindu-se că acestea sunt mai darnice la muls iar carnea este mult mai gustoasă şi fragedă. Cercetările pentru adaptarea caprelor la condiţiile reliefului şi climei botoşănene au început după anul 2002. Programul de cercetare urma să încrucişeze rasa de capre carpatine cu ţapi aduşi din Olanda din rasa „Zanetti” şi „Boier”, ţapi de mare productivitate.
În vremea când Valeriu Tabără a ajuns din nou ministrul Agriculturii în Guvernul Boc, adică în anul 2010, a susţinut cercetarea de la Staţiunea Popăuţi şi chiar a remarcat că deja se obţinuse rase autohtone care dădeau o mare producţie de lapte şi carne.
Este la modă prin întreaga Europă creşterea caprelor pentru că laptele este mai puţin bogat în grăsimi nu produce colesterol, este benefic pentru sănătate şi chiar medicament împotriva unor boli, bogat în imunoglobulină, brânzeturile fiind de calitate superioară şi mult mai gustoase. De asemenea, carnea de capră este extrem de gustoasă şi sănătoasă, mult superioară cărnii de oaie.
În urmă cu patru ani, când la conducerea Staţiunii s-a infiltrat Ionică Nechifor, trimisul lui Florin Ţurcanu să înfăptuiască planul de falimentare pentru a pune mâna pe patrimoniul acestei unităţi format din marile efective de oi, capre şi mai ales peste o mie ha teren arabul şi păşune, efectivele de capre şi ţapi se ridicau la cifra de 260 animale.
Din momentul în care la cârma Staţiunii a fost instalat ciobanul Ionică Nechifor şi s-a început organizarea de târguri agrozootehnice care de fapt erau un fel de paravan pentru politica USL, au început tăierile de capre şi ţapi pentru grătarul oferit staff-ului politic dar şi pentru mesele cu caracter de pomeni electorale (foto). Ciudat, chiar fostul ministru Valeriu Tabără, ajuns între timp vicepreşedinte la Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice, devenit un invitat de casă al lui Nechifor, s-a delectat cu grătare din carne de capră şi şi-a burduşit portbagajul maşinii fără a se interesa şi cum decurg cercetările în domeniu.
De înfruptat cui carne de captă la grătar şi pachete la portbagaj s-a înfruptat şi actualul ministru al Agriculturii Petrea Daea şi soţia sa, vizitatori nocturni la ranch-ul lui Nechifor situat peste drum de Staţiune.
Cum am mai afirmat, scopul real al lui Ionică Nechifor este acela de a falimenta Staţiunea şi pune mâna pe cele peste o mie ha teren. Dealtfel în momentul de faţă la Staţiune nu se mai face nici un fel de cercetare, i-a rămas doar numele. După ce a masacrat efectivul de capre pentru grătare la politicieni, pachete la portbagajul acestora şi pomeni electorale, puţinele capre rămase Nechifor le-a dus la abator. Aşa s-a ajuns ca în condiţiile în care î n întreaga Europă se investesc sume uriaşe pentru dezvoltarea efectivelor de caprine, la Staţiunea Popăuţi să nu mai fie nici urmă de copită de capră.
Ionică Nechifor continuă să-şi îndeplinească planul de devalizare a patrimoniului unităţii pentru că niciuna dintre reclamaţiile depuse la Poliţie sau Parchet nu a fost cercetată la modul serios, deşi în cuprinsul acestora s-au oferit informaţii detaliate despre furtişagurile şi abuzurile impostorului incult ce acum a fost ridicat de corupţii din sistemul de învăţământ universitar la rang de „doctor”.
Dar despre noua strategie pusă la punct de Nechifor pentru a deveni stăpân peste patrimoniul Staţiunii veţi citi în curând. Asta-i Românica!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Flashmob cu bagaje si trolere in fata sediului PSD Sibiu
: Multi romani, in special tineri, se gandesc serios sa plece din tara
Explicatia Jandarmeriei pentru blocarea accesului protestatarilor catre trotuarul Palatului Parlamentului:
Este un obiectiv cu paza militara si nu este permisa o astfel de manifestatie atat de aproape
Horoscopul zilei de 18.12.2017
Bancul zilei: Complimente rputăcioase
Lumrs lu Rotundu: Eroi sau şarlatani
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 15.12.2017
Iarna zmeilor. Imagini impresionante din Bucuresti:
circa 10.000 de oameni marsaluiesc spre Parlament sub prima ninsoare a iernii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă