Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
22337
De la 07 Ianuarie 2003
120846803

Doctorul în plagiat Ionică Nechifor şi balul legumicol al oierilor

  • Ioan Rotundu
  • 10 December 2017, 23:00
Despre balul oierilor organizat de Ionică Nechifor în pretinsa sa calitate de preşedinte al Asociaţiei Crescătorilor de Ovine şi Caprine – Moldoovis Botoşani s-a scris în Jurnalul acum o săptămână. Organizat sâmbătă, 2 decembrie, la Cabana rediu, balul se voia a fi un eveniment de sărbătoare în cinstea oii atât de mult elogiată de ministrul Agriculturii Petre Daea încât a propus-o chiar brand de ţară, ignorând înţelepciunea populară care a stabilit de nu se ştie câte sute sau poate mii de ani sintagma „şti prost ca oaia”.
În organizarea balului, Ionică Nechifor a strâns de la participanţi câte 12.00 lei de căciulă, urmând ca aceştia să mai aducă carne de oaie şi miel în stare crudă şi preparată. S-a mai lăudat Ionică Nechifor că la bal va fi prezent însuţi ministrul Daea iar din partea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice vicepreşedintele Valeriu Tabără, şi el fost ministru al Agriculturii. De precizat că ambii invitaţi au fost deja musafirii lui Nechifor la ranch-ul său situat peste drum de Staţiunea Popăuţi ca să-i fie mai uşor în a-şi înmulţi cârdul de oi..
Cu aşa musafiri de onoare anunţaţi, s-a găsit cineva să printeze articolele apărute în Jurnalul despre isprăvile impostorului plagiator Ionică Nechifor şi modul în care devalizează patrimoniul Staţiunii Popăuţi şi să i le trimită ministrului Daea şi lui Valeriu Tabără. Se pare că acest gest n-a rămas fără urmări pentru că nici Daea şi nici Tabără n-au mai onorat cu prezenţa balul oierilor, lăsându-l pe Ionică Nechifor cu buzele umflate.
Dar, călit în luptele corp la corp cu toţi ce i-au stat în cale în mersul său spre a deveni stăpânul patrimoniului Staţiunii şi înzestrat cu o perversitate morală ieşită din comun (cel puţin aşa l-a descris Penora ,sora sa mai mare care regretă că nu l-a strâns de gât când îl creştea) Ionică Nechifor s-a repliat repede şi a transformat balul oierilor într-un bal al cultivatorilor de plante, făcând-o cu adevărat de oaie.
Redefinind balul al oierilor prin a-l corci cu cultivatorii de plante, a reuşit să-l aducă ca invitat de onoare pe Laurenţiu Baciu – preşedintele Asociaţiei Cultivatorilor de Cereale şi Plante Tehnice. Lui Baciu i s-au alăturat prefectul Dan Şlincu şi preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani Costică Macaleţi, cel pe care nu cu mult timp în urmă Nechifor îl gratula cu complimente precum „bandit” şi „hoţ”.
Participanţii la bal au primit câte o mapă cu fel de fel de planşe color, dovezi concrete despre cum a plagiat Ionică Nechifor munca generaţiilor de cercetători din cadrul Staţiunii Popăuţi. Sugerând că ar fi realizări ale Asociaţiei sale, Nechifor a pus în mapă planşe color cu piramida şi rozeta, figuri geometrice realizate din pielicelele color obţinute la Staţiune în cei peste 100 de ani de cercetare a rasei de oi Karakul. Cu o neruşinare greu de imaginat, Nechifor s-a folosit până şi de graficele şi imaginile din muzeul Staţiunii care ilustrează munca de cercetare a generaţiilor de oameni de ştiinţă care au contribuit de-a lungul deceniilor la obţinerea unor pielicele de culori care i-au uimit pe cercetătorii de profil din întreaga lume.
Ca nu cumva cei care au primit astfel de mape să ia de bune cele sugerate de Nechifor, le fac cunoscut că celebra piramidă ce are la bază pielicele negre, apoi brumării, maro, sur, roz şi în vârf, culme a cercetărilor, pielicele albe este creaţia fostei cercetătoare Elena Ursu, acum pensionară. Rozeta formată din pielicele de culori diferite este creaţia fostului secretar ştiinţific, ing. Brădăţan, directorul pe care Nechifor a reuşit să-l pensioneze ca să-i poată lua locul.
Să clarificăm şi statutul de preşedinte al lui Ionică Nechifor în fruntea Asociaţiei Crescătorilor de Ovine şi Caprine – Moldoovis. Această asociaţie a fost înfiinţată de Staţiunea Popăuţi prin cercetătorii Filoti şi Bosânciuc. Asociaţia avea rolul de a pune la dispoziţia crescătorilor de oi karakul material seminal pentru a obţine rase superioare.
Nechifor a pus ochii pe această Asociaţie, s-a lipit pe lângă conducerea Staţiunii, s-a infiltrat ca membru ca apoi, pervers cum îl ştie sora sa Penora, să pună mâna pe conducerea asociaţiei printr-o manevră numită fraudă morală. Din momentul în care Asociaţia a încăput pe mâna lui Nechifor, materialul seminal n-a mai fost distribuit crescătorilor de oi. În schimb, Nechifor a transformat Asociaţia într-o afacere de familie, impunând membrilor taxe şi ameninţându-i că dacă n-ar fi el, ei n-ar mai primi subvenţiile cuvenite.
Conform unei planşe din mamă, rezultă că Asociaţia lui Nechifor are 1.280 de membri răspândiţi prin Botoşani, Suceava, Neam ţi Vaslui. Fals! Poate o fi având cândva atâţia membri dar în ultima perioadă a fost părăsit masiv datorită lăcomiei sale şi taxelor tot mai mari impuse. În judeţul Botoşani au apărut asociaţii ale crescătorilor de oi karakul la Băluşeni, condusă de un anume Pascal, la Suliţa condusă de Turcan, cea condusă de Ţicalo, aşa că din nou Nechifor a făcut-o de oaie cu laudele sale minţind cu neruşinare.
Revenind la bal, mulţi dintre participanţi şi-au manifestat ulterior nemulţumirea că premiile au fost înmânate de către fiica şi feciorul lui Nechifor, nişte neica nimeni scoşi ca păduchii în frunte.
După calculele făcute de un participant, cheltuiala cu organizarea balului , la modul generos poate fi apreciată la suma de 500 lei de participant, restul banilor de până la 1.200 lei strânşi rămânând în buzunarul lui Nechifor. Aici, să recunoască toţi cei care au participat, Ionică Nechifor n-a mai făcut-o de oaie, pur şi simplu le-a tras-o în stilul său. Să fie primit!

N.R. – Redacţia mulţumeşte binevoitorului care ne-a pus la dispoziţie copii alb-negru ale planşelor din mapa distribuită de Ionică Nechifor.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Dacian Ciolos: Din Platforma Romania 100 se va desprinde un partid politic
La urmatoarele alegeri, indiferent cand vor avea loc, ne vom prezenta cu o oferta politica
SUA: Sapte romani au recunoscut in fata unui tribunal federal ca au furat bani fabricand carduri false.
Ei risca 20 de ani de inchisoare
„Am pierdut regina, am pierdut regele, am rămas cu nebunii!”
Parchetul General: Independenta financiara este o componenta esentiala a independentei Justitiei;
schimbarea acestei situatii ar demonstra dorinta de punere sub control a procurorilor
Mihai Tudose, dupa o intalnire cu Carmen Dan, despre atacurile asupra politistilor:
Lucrurile sunt scapate de sub control. Solutia - ultrajul sa nu mai fie tratat cu asa usurinta
Horoscopul zilei de 11.12.2017
Bancul zilei: Fantasticul molipsitor
Oresa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 8.12.2017
Inspectorul şef al ITM Botoşani cochetează cu Codul Penal
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă