Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Religie
Poşta redacţiei
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
24131
De la 07 Ianuarie 2003
118528912

Doctorul personal al Papei Francisc a murit din cauza complicațiilor provocate de Covid-19

  • 10 January 2021, 18:17
Doctorul personal al Papei Francisc, Fabrizio Soccorsi, a murit din cauza complicațiilor provocate de noul coronavirus, transmite Vaticanul, citat de Catholic News Agency. br> dicul de 78 de ani, care era tratat pentru ”o patologie oncologică”, a murit la spitalul Gemelli din Roma, potrivit ziarului Vaticanului, L'Osservatore
Papa Francisc l-a numit pe Soccorsi drept medicul său personal în august 2015, când nu a mai reînnoit mandatul doctorului papal Patrizio Polisca, ce era și șeful serviciilor de sănătate ale Sfântului Scaun.
Odată cu pontificatul lui Ioan Paul al II-lea, cele două poziții au fost reunite pentru a fi ocupate de aceeași persoană, dar Papa Francisc a renunțat la acest obicei când l-a ales pe Soccorsi, un medic din afara Vaticanului.
Ca doctor personal al lui Francisc I, Soccorsi a călătorit cu Papa în vizitele internaționale. În timpul vizitei de la Fatima (Portugalia) din mai 2017, Papa a depus două buchete de trandafiri albi la statuia Fecioarei maria pentru fiica lui Soccorsi, grav bolnavă, ce a murit în mai puțin de o lună.
Soccorsi și-a început cariera în medicină și chirurgie la Universitatea Sapienza din Roma. În cariera sa a fost atât doctor practicant, cât și profesor de medicină, în special în domeniile hepatologie, sistemul digestiv și imunologie.
Papa Francisc a anunțat sâmbătă că se va vaccina "săptămâna viitoare", într-un interviu pentru televiziunea italiană Canale 5 în care a afirmat că opoziția față de vaccinul împotriva Covid ține de un "negaționism suicidar"
HptNews.ro

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comunicat de presă - Primăria Mihai Eminescu
Serviciile secrete americane au 180 de zile pentru a dezvălui ce știu despre OZN-uri
NASA a descoperit o bulă uriașă creată de om care protejează Pământul de radiații
Horoscopul săptămânii 11 – 17.01.2021
Bancul săptămânii: Replica inspirată a românulu
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaischi
Arhiepiscopul Argeşului spune că se va vaccina dup㠄cei din prima şi a doua urgenţă”
Madam Huncă continuă să facă legea în şcoli dar şi în IŞJ
Ioan Rotundu
Baronul PSD de Drăguşeni continuă să sfideze legea
Ioan Rotundu
Dosarul zilei . Dispute pe seama descoperirii unui mormânt
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă