Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
19682
De la 07 Ianuarie 2003
112744290

Doi angajati ai Ministerului de Externe, urmariti penal de DNA, sub control judiciar, pentru luare de mita

  • 22 September 2015, 23:00
Procurorii DNA au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar pe o perioada de 60 de zile fata de doi angajati din cadrul Ministerului Afacerilor Externe (MAE), Nelu Bitica si Gabriela Bitica, pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu si luare de mita, informeaza DNA intr-un comunicat.
Potrivit comunicatului difuzat de DNA, "procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de combatere a coruptiei au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar pe o perioada de 60 de zile, fata de inculpatii:
- BITICA NELU, sef birou administrativ la Accademia di Romania de la Roma (centru cultural aflat in gestiunea Ministerului Afacerilor Externe), sub aspectul savarsirii infractiunilor de abuz in serviciu si luare de mita
- si BITICA GABRIELA, economist la Biroul Financiar din cadrul Ambasadei Romaniei de la Roma, sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita".
"In ordonantele de dispunere a controlului judiciar se arata ca, in cauza, exista date si probe din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt:
In perioada octombrie 2012 - iulie 2013, inculpatii Bitica Nelu si Bitica Gabriela, in calitate de angajati ai Ministerului Afacerilor Externe, au pretins de la reprezentantii unei societati comerciale sume de bani si un autoturism, reprezentand 10% din valoarea lucrarilor atribuite de ambasada catre firma acestora si au primit efectiv de la acestia suma de 13.300 de euro.
Primirea sumei respective de bani, de catre inculpatii Bitica Nelu si Bitica Gabriela, s-a facut in mai multe etape in perioada noiembrie 2012 - martie 2013, in orasul Roma din Italia, cu exceptia sumei de 1.450 de euro pe care sotii Bitica au primit-o la Bucuresti printr-un intermediar.
Societatea respectiva a derulat mai multe contracte de lucrari cu Accademia di Romania din Roma.
Inculpatii au pretins si primit suma respectiva de bani pentru ca, in executarea atributiilor de serviciu, sa atribuie in mod preferential contracte si pentru a indeplini acte astfel incat firma privata sa beneficieze de toate verificarile si aprobarile necesare achitarii sumelor solicitate in contul lucrarilor efectuate.
Societatea comerciala a colaborat cu Accademia di Romania din Roma si, in luna iulie 2013, a prezentat un deviz de efectuare a unor reparatii a 12 spatii din incinta academiei in suma initiala de 19.300 euro.
Bitica Nelu a solicitat ca, pe devizul prezentat pentru procedura de selectare in scopul atribuirii altor lucrari, cunoscand ca o alta firma propusese un pret de 25.000 euro, oferta sa fie suplimentata cu 5.000 euro. Prin indeplinirea defectuoasa a atributiilor de serviciu de supraevaluare cu 5.000 de euro a devizului prezentat initial, Bitica Nelu a produs in dauna Ministerului Afacerilor Externe din Romania un prejudiciu material de 5.000 euro", arata DNA.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 23.09.2015
Bancul zilei: Sinceritatea bănăţeanului
Reţeta zilei: Suc de roşii pentru Iarnă
Ţigări de contrabandă de peste 60.000 de lei confiscate la frontiera de est
DNA: Pedeapsa aplicata lui Liviu Dragnea are un "cuantum simbolic"
Dreptul de vot a fost tratat de acesta ca pe un moft
Serviciul danez de contrainformatii nu crede ca in valul de migranti sunt
teroristi Risca prea mult sa fie descoperiti, inclusiv de refugiatii care fug chiar de ei
Liviu Dragnea sus’inut la pre;edin’ia PSD de organizatiile din Giurgiu si Mehedinti
Hitler reactioneaza la scandalul Volkswagen DieselGate, o parodie savuroasa
Croatia cere Serbiei sa trimita refugiatii in Romania
Botoşani: Liniştea de dinaintea furtunii în PSD Botoşani
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă