Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
3365
De la 07 Ianuarie 2003
106284137

Doi botoșăneni au intrat în finala Concursului Premiile LSRS pentru Excelență Academică

  • 19 December 2013, 23:00
Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) anunță încheierea primei etape a competiției Premiile LSRS pentru Excelență Academică. Concursul s-a desfășurat pentru anul academic 2012-2013, participarea fiind posibilă pentru opt categorii. Astfel, dintre cei peste 200 de concurenți înscriși, 44 au trecut de prima etapă a jurizării pentru a intra în finala competiției astfel: câte 5 tineri pentru categoriile Studentul Român al Anului în America de Nord - nivel universitar și nivel post-universitar; Studentul Român al Anului pe Alte Continente; Studentul Român Erasmus al Anului și Studentul Anului în România, câte 6 tineri pentru categoriile Studentul Român al Anului în Europa - nivel universitar și nivel post-universitar, și nu în ultimul rând 7 tineri pentru categoria Premiul Special în Arte.
Avem plăcerea să vă informăm că doi dintre acești tineri eminenți - Lucian Crăciun - finalist la categoria Studentul Român al Anului în Europa-nivel universitar, și Ana-Maria Lebădă - finalistă în categoria Studentul Român al Anului în America de Nord-nivel universitar, provin din județul dvs.
Vă invităm așadar să-i cunoașteți mai bine și să-i promovați și susțineți prin mijloacele de comunicare în masă de care dispuneți. Atât Lucian, Ana-Maria cât și toți ceilalți finaliști reprezintă modele de succes în societatea noastră și sunt exemple firești ale ambiției și reușitei pe plan academic și profesional.
Lucian Ștefan Crăciun este din Botoșani și studiază la University of Warwick. Și-a dorit dintotdeauna să facă performanță și să atingă excelența, depășind orice limite, indiferent de activitatea sau de concursurile în care a fost implicat. Premiat an de an la fazele naționale ale olimpiadelor de matematică și fizică, Lucian a făcut un pas important alegând să-și continue studiile la Universitatea Warwick din Marea Britanie, la un profil ce îmbină matematica și științele economico-statistice.
A găsit acolo un mediu multicultural și elitist în același timp, unde își poate pune în valoare la maxim potențialul. Spirit competitiv, Lucian a reușit să termine anul întâi pe prima poziție în întregul departament. Pe plan profesional, Lucian Ștefan Crăciun a avut oportunitatea de a face două stagii în cadrul a două instituții fundamentale din România, Banca Națională și Ministerul Economiei. Pe termen lung, tânărul își dorește să lucreze într-una dintre cele mai importante organizații cu profil economico-financiar din lume și speră să revină în România la un moment dat pentru a contribui la dezvoltarea țării natale.
Ana-Maria Lebădă este din Botoșani și studiază la Columbia University, New York. Este primul român educat în antropologie socioculturală în Ivy League şi primul român care conduce Adunarea de Tineret de la ONU (ce a dat lumii primul Trimis pe Tineret al Secretarului General ONU din istorie – Ahmad Alhendawi).
Ca tânăr antropolog specializat în identitate naţională şi dezvoltare durabilă, are onoarea de a stabili agenda de discuţie pentru sute de tineri lideri care se adună la sediul ONU şi de a le insufla curaj, pasiune şi responsabilitate pentru a demara sau continua proiectele la care lucrează şi care au un impact direct asupra mediului şi comunităţilor naţionale şi internaţionale.
În 2012-2013, ca specialist în marketing şi comunicare, a avut privilegiul de a‐şi folosi cunoştinţele oferite de Şcoala Românească pentru a conduce cu succes cea mai importantă conferinţă pe mediu de la Columbia, singura organizaţie studenţească de dezvoltare durabilă cu membri din toate şcolile universităţii Columbia şi două conferinţe la nivel înalt organizate de directorul Columbia Business School. Reprezintă cu mândrie România în toată activitatea ei.
Distincția în Educație se premiază la început de an!
Premierea studenților va avea loc, conform tradiției, în cadrul Galei Studenților Români din Străinătate, ce se va desfășura și de această dată la Palatul Parlamentului. La eveniment sunt așteptați aproximativ 1000 de studenți și tineri profesioniști, personalităţi din mediul academic și sectorul public, din mediul de afaceri şi cel neguvernamental.
Vă invităm alături de noi la Palatul Parlamentului, în data de 8 ianuarie 2014. Rezervarea unui loc în sală este gratuită și se face completând formularul de pe www.gala.lsrs.ro. Accesul la eveniment se face exclusiv pe baza listelor de înscrieri.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Deputatul Gheorghe Coman, preşedinte PC Buzău, urmărit penal pentru luare de mită
el a fugit cu maşina in timpul flagrantului, dar a fost prins pe DN1, intre Buzău şi Ploieşti
Modificările legislative în problema conflictelor de interese, "pericol iminent" pentru fondurţle europene
Comunicat de presă APIA Botoşani
Pompierii botoşăneni, locul II la concursul internaţional
45 tone de furaje distruse într-un incendiu la Stăuceni
Maria Grapini: Foarte mulţi malaezieni doresc să vină în România
Avocatul Poporului, Crişu Anastasiu, şi-a dat demisia
Consiliul Naţional Secuiesc cere primarilor să afişeze în locuri publice proclamaţia "Marelui marş al secuilor"
Procurorul general i-a scris lui Traian Băsescu sa nu promulge modificările la Codul Penal
Horoscop
Bancul zilei: Prezervativele buclucaşe
Gastronomie: Sângerete afumat
Tudor Chirilă: Declar pierdută ţară
Orlando Balaș: România ridică-te!
Botoşani/Rădăruţi Prut: Un profesor a pierdut salariul colegilor la păcănele
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă