Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
14922
De la 07 Ianuarie 2003
85075008

Doina Dreţcanu a uzat de baie de imagine

  • 22 October 2008, 23:00
Oficialităţile judeţului Botoşani s-au întâlnit ieri cu membrii delegaţiei Comitetului Naţional Român pentru Drepturile Copilului, însoţiţi de preşedintele Asociaţiei „Solidarite Roumanie”, Hubert Hinschberger şi de Genevieve Colot, primarul oraşului Saint Cyr sous Dourdan, deputat în parlamentul Franţei.
Membrii delegaţiei au comunicat, în cadrul unui un briefing, ce a avut loc la Prefectura Botoşani, că au vizitat, pe parcursul zilei 5 localităţi din judeţ: Dorohoi, Hudeşti, Baranca, Rădăuţi Prut şi Coţuşca. Delegaţia s-a deplasat în aceste localităţi în cadrul proiectului „Un plus de mai bine pentru copiii care au suferit de pe urma inundaţiilor din acest an”, derulat de Comitetului Naţional Român pentru Drepturile Copilului.
Cu acest prilej au fost distribuite ajutoare pentru circa 400 de copii constând în alimente, îmbrăcăminte 0-18 ani, rechizite şcolare şi jucării. La spitalul din Dorohoi au fost împărţite saltele pentru paturi, paturi rulante şi materiale antiseptice, în vreme ce la spitalul din comuna Hudeşti pe lângă saltele şi paturi a fost donat un electrocardiograf şi un cărucior pentru persoane cu handicap. Subprefectul David Şalgău, a mulţumit membrilor delegaţiei din partea Instituţiei Prefectului, pentru efortul acesteia de a veni în sprijinul copiilor sinistraţi.
„Noi nu tratăm copiii separat, ci ca un tot unitar. Protejăm social întreaga familie a acestora. Facem eforturi ca până la data de 20 noiembrie să finalizăm reconstrucţia caselor, cu ajutorul oamenilor de bine. Aceşti oameni care au pierdut totul chiar aveau nevoie de ajutoarele de la dumneavoastră. La copii mai puţini s-au gândit să le aducă rechizite şi chiar cred că cei mici apreciază acest gest”, a spus subprefectul Şalgău, delegaţiei franceze.
Deputata social democrată, Doina Dreţcanu, cea care i-a însoţit pe membrii delegaţiei a ţinut să sublinieze: „Calitatea mea e cu semnul întrebării”, a spus social democrata. Şi tot ea elucidează misterul, chipurile că, făcând parte din subcomisia pentru drepturile copilului din Camera Deputaţilor, a avut doar rolul de a asigura logistica şi ospitalitatea musafirilor pe parcursul misiunii caritabile.
Aşa o fi, dacă crede ea. Nu înseamnă însă că trebuie s-o creadă şi restul lumii. Tot campanie şi baie de imagine se cheamă, chiar dacă spune deputata, întâmplător s-a nimerit ca delegaţia să fie prezentă pe meleagurile botoşănene tocmai în această perioadă fiindcă de mulţi ani au misiuni în România.
La rândul său, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Constantin Conţac a ţinut să mulţumească musafirilor pentru gestul frumos şi deputatei Dreţcanu pentru aportul adus în slujba binelui. Totodată, Constantin Conţac a întărit spusele subprefectului Şalgău: „Noi în judeţ avem peste 1.200 de copii în sistemul instituţionalizaţi, dar în aceste localităţi, copiii sunt împreună cu familia. Am avut grijă de copii ca de un tot unitar”, a spus Constantin Conţac. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Clienţii fraudaţi de bănci, le pot da în judecată GRATIS !
UDMR, “Uber Alles!”
Primarul Racz Karoly, monument al şovinismului maghiar
Români, va ordon, învăţaţi ungureşte!
Vodafone va arunca în stradă o bolnavă pensionară, şi-i va confisca garsoniera
Comunicat de presă
Horoscop
Pretenţiile moşului
O afacere imobiliară barosană dar...zona e problematică
Comentariul comentariilor (CCXXII)
(Ioan Rotundu)
Este candidat cu patalama de la BEJ
Candidatul Oprişanu la Senat a mai dat o lovitură de imagine
Tot mai puţine incendii provocate de copii
Sanitarii vor grevă, deşi criza economică i-ar putea împuţina ca număr
Bătrână, victimă a unui atac sălbatic din partea unui câine comunitar
Lăsaţi fără colegii, ţărăniştii vor să devină chibiţii cuiva
Staţie PECO amendată cu 60.000 lei pentru că nu avea autorizaţie de mediu
Liderul ţărăniştilor, Marian Miluţ, l-a lăsat pe Furtună fără „coledziu”
Şi, totuşi, cui i se cuvine coroana de lauri?
Lansarea candidaţilor liberali la Polivalentă a fost blocată
Ghiorghiţă a vorbit ca proasta-n târg, iar Câmpanu este analfabet
Câmpanu şi-a propus să-i facă lui Ghiorghiţă cunoştinţă cu judecătorii
Ţiprigan vrea grevă cu orice preţ
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă