Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Publicitate
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
14549
De la 07 Ianuarie 2003
108551190

Doina Federovici: Legea Voluntariatului, adoptată de Parlament

  • 28 May 2014, 23:00
Senatorul PSD Doina Federovici initiator al legii voluntariatului salută adoptarea de către Parlamentul României a acestei legi, lege menită să-i sprijine pe tinerii care se implică în activități de voluntariat.
„Mă bucur că un proiect la care au contribuit foarte multe persoane, Legea Voluntariatului, a fost adoptat astazi de Parlament. Am lucrat in cadrul acestui proiect alături de foarte multi colegi parlamentari, dar si de reprezentanți ai ONG-urilor de specialitate, cărora doresc să le mulțumesc pentru implicare.
Tinerii sunt principalii beneficiari ai acestei legi. De acum, voluntariatul va putea fi considerat experiență profesională, iar astfel aceștia își vor putea găsi mai ușor un loc de muncă. Prin această lege, încurajăm tinerii să se implice civic și totodată îi răsplătim pentru efortul.
Legea voluntariatului prezintă câteva mari avantaje. Voluntariatul, va fi recunoscut ca experiență profesională, iar voluntarii vor putea cere din partea organizațiilor sau instituțiilor gazdă un certificat de competențe recunoscut la nivel european. Un alt avantaj este că, dacă la un interviu de angajare doi candidați au același punctaj, cel care a activat ca voluntar va putea primi puncte în plus. În ceea ce privește avantajele pentru bugetul de stat, va fi interzisă disimularea unui contract de muncă într-unul de voluntariat, pentru eludarea de la plata taxelor către stat.
Vom putea ajuta astfel miile de tineri care activează ca voluntari în diferite organizații, și care, atunci când vor să se angajeze, întâmpină dificultăți din cauza lipsei de experiență profesională recunoscută oficial” – a declarat senatorul Doina Federovici Legea va fi publicata in Monitorul Oficial imediat dupa promulgare.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Asociatia Pro Democratia - simulare de alegeri
Programul manifestărilor de Ziua Eroilor
Metoda ,, Accidentul”, o nouă victimă la Dorohoi
Anuntt "Vasilache"
Anunț Urban Serv
Bancul zilei: Broscuţa surfă
Horoscopul zilei
Elvetia prelungeste restrictiile pe piata muncii pentru romani si bulgari
Prognoza meteo pentru joi si vineri
Narcisa Iorga (CNA): Antena 3 a impins un om sa se sinucida!
Horea Uioreanu a fost adus de anchetatori de acasa la sediul CJ
Angela Merkel ramane cea mai puternica femeie din lume - Forbes
Primarul Gheorghe Stefan
Noua strategie energetica a UE:
PNL si PDL vor fuziona si vor avea un candidat unic la presedintie
Botoşani: Profesori din cinci țări au luat pulsul învățământului botoșănean
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă