Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
14563
De la 07 Ianuarie 2003
80794983

Doina Federovici ne ameninţă că va prezenta investiţiile PSD

  • Ioan Rotundu
  • 20 May 2019, 17:51
Senatorul PSD şi totodată preşedintele partidului Doina Federovici a anunţat că în aceste zile va da publicităţii investiţiile realizate în judeţ sub guvernarea PSD. Desigur, dacă există astfel de investiţii, ele s-au realizat pe bani guvernamentali şi nu prin absorbţie de fonduri europene. Fondurile europene nu mai pot fi părăduite. Cele guvernamentale într-o veselie. Nu ştiu cu ce investiţii se va lăuda Federovici pentru a dovedi că liberalii mint când afirmă că nu s-au realizat investiţii în judeţ, dar eu aştept ca pe lista sa să apară finalizate şi următoarele investiţii:
1. Casa de cultură Dorohoi stă de 30 de ani la nivel de temelie. Primarul PSD Dorin Alexandrescu a încercat s-o mărite cu un privatizat dar s-au opus o parte dintre consilieri şi dorohoieni. Se pare că atunci când vine vorba de cultură, pielea celor din PSD se face ca de găină.
2. La nivel de temelie stă şi ceea ce s-ar fi vrut campus şcolar la Liceul „Dr. Ciucă” din Săveni, investiţie începută în timpul Guvernului Tăriceanu şi abandonată de toate guvernele PSD. Liceul are nevoie de spaţii de cazare pentru elevii care vin din comunele învecinate dar sistemul de învăţământ românesc, adânc bulversat de Ecaterina Andronescu ori de câte ori a ajuns ministru, nu este o prioritate a PSD-ului. Ştiinţa de carte nu-i o prioritate pentru gruparea infracţională care conduce PSD-ul şi Guvernul.
3. Tot din perioada Guvernului Tăriceanu stă la roşu o şcoală în satul Sapoveni, comuna Ungureni. Investiţia aparţine direct de ministerul Educaţiei şi a fost abandonată, elevii fiind chinuiţi să înveţe în spaţii necorespunzătoare.
4. Sper să avem surpriza să ne spună Federovici că s-au finalizat lucrările la barajul Vf. Câmpului de pe Şiret, locaţie unde s-a fotografiat mândră cu ministrul de resort acum 2 ani, lăudându-se că investiţia va fi finalizată până la sfârşitul anului 2018. Nu s-a schimbat nimic nici aici.
5. Sper să ne anunţe că a fost astupată şi groapa ce se voia temelie pentru un campus şcolar la Suliţa. Biata groapă devenise groapă de gunoi public şi rânjea sfidător la trecătorii care se întrebau care i-o fi rostul.
6. Despre drumul naţional Tg. Frumos – Botoşani a dat publicităţii atâtea comunicate că încep lucrările de modernizare, că de le punem cap la cap acoperim gropile existente. Nici în acest an nu se va face nimic dar mă aştept ca Federovici să-l treacă la investiţii în curs de licitaţie.
6. Aştept ca pe lista sa de investiţii să apară că se lucrează la drumul strategic al lui Macaleţi care a deveni imposibil de parcurs, drumul Flămânzi – Prăjeni, Vorona - Corni – Baisa, Havârna – Darabani, Hăneşti – Buhăceni, Dângeni – Mihălăşeni.
7. Poate ne va spune şi de ce nu se mai lucrează la drumurile judeţene Corlăteni – Dimăcheni, Coţuşca – Ghireni, Manoleasa – Zahoreni, Oneaga – Vorona, lucrări începute anul trecut şi aflate în stagnare din cauză că preţul la bitum s-a triplat iar constructorii vor recalculare de cost.
8. Era să uit de şcoala din Codreni, comuna Mileanca, şi ea începută în timpul Guvernului Tăriceanu şi rămasă nefinalizată, deşi este absolut necesară pentru localitate. Mai sunt şi alte investiţii care s-ar fi cerut să apară pe lista Doinei Federovici ca finalizate şi cu care PSD-ul să se laude.
Înclin să cred că pe lista ce ne va fi prezentată vor apărea investiţii realizate prin efortul primarilor şi la care conducerea PSD n-are nicio contribuţie. Se va lăuda cu asfaltarea drumului naţional – Manoleasa – Rădăuţi Prut,, investiţie a Regionalei de Drumuri şi Poduri Iaşi la care contribuţia judeţului este zero.
Federovici nu s-a decis să publice lista investiţiilor tam-nisam, adică peste noapte. Ne apropiem de alegerile europarlamentare şi vrea să scoată cât mai multe voturi cu care să se laude în faţa şefului cel mare. Inutil şi mincinos efort, pentru că Dragnea s-ar putea să-i ţină de urât lui Radu Mazăre. Semne bune justiţia are!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Emisiunea Presa-n gura lu' Rotundu cenzurată din nou
Botoşăneni revoltaţi la secţia de votare din Valeggio Sul Mincio – Italia
Ioan Rotundu
Delegație de la Primăria Municipiului Botoșani,
prezentă la Zilele Municipiului Bălți
Viorica Dăncilă a fost huiduită şi la Novaci, în judeţul Gorj
Printre protestatari se aflau membri USR PLUS
Un pamfletar german știa despre capcana întinsă ex-vicecancelarului austriac Strache
, înainte ca informația să apară în presă
Horoscopul săptămânii 20.- 26.05.2019
Catrenul săptămânii
Bancul săptămânii: Concediere motivată
Lumea lu' Rotundu: De la Botoşani la Verona - Invierea I
Sarbatoarea portului popular Romanesc 2016 Legnago
Stai acasă?
De la Botosani la Verona Invierea II
Dinamica economiei: Lecţia de economie
Cu tupeu, s-au afişat public şi sabotorii proiectului
Ioan Rotundu
Un nou val de dezvăluiri despre corupţia din poliţia şi justiţia botoşănene
Ioan Rotundu
Cum a fost albit de calitatea de făptuitor comisarul şef Aioanei
Ioan Rotundu
Maica Precista din DNA Suceava, ocrotitoarea comisarului şef Aioanei
Ioan Rotundu
Ipocrizia „şobolanului roşu”
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă