Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
21752
De la 07 Ianuarie 2003
122907401

Doinea Cornea a primit şi crucea legiunii de Onoare a Franţei

  • 13 October 2009, 23:00
Ambasadorul Frantei in Romania, Excelenta Sa Dl. Henri Paul a inmanat Dnei Doina Cornea, figura emblematica a rezistentei sub regimul Ceausescu din anii 1980, decoratia Legiunea de onoare in grad de comandor, in cadrul unei ceremonii intime care a avut loc in mediateca Centrului Cultural Francez din Cluj, pe 9 octombrie, transmite Romanian Global News citand Centrul Cultural Francez din Cluj.
„Astfel, Franta o onoreaza in mod deosebit pe Dna Doina Cornea pentru lupta sa continua pentru drepturile omului si impotriva totalitarismului.
Dna Doina Cornea s-a declarat onorata de acesta inalta distinctie, si a multumit Ambasadei Frantei pentru ajutorul pe care i l-a acordat de-a lungul timpului. Ea a mai multumit prietenilor si familiei, fara de care nu ar fi rezistat" se arata in comunicatul de presa remis cu aceasta ocazie.
"Se vor împlini în curând douazeci de ani de când v-ati câstigat libertatea si douazeci de ani de când regimul pe care l-ati denuntat cu determinarea pe care tocmai am descris-o mai sus, s-a clatinat. Era esential pentru Franta, ca prin dumneavoastra, sa fie comemorata aniversarea evenimentelor la care ati luat parte în linia întâi.
Trezirea constiintei dumneavoastra s-a petrecut, asa cum ati relatat, cu ocazia unei vizite în Franta, unde, confruntata cu libertatea tonului si a criticii la adresa puterii, ati fost constienta de stadiul represiunii în care traiau românii.
Sunt fericit ca doua decenii mai târziu, la 30 iunie anul acesta, ati acordat Institutului francez din Bucuresti sansa de a va lansa cartea intitulata « Jurnal - ultimele caiete ».
Doina Cornea, în acest an, 2009, pentru lupta dumneavoastra de o viata împotriva tiraniei si pentru demnitatea umana, în numele Presedintelui Republicii si în virtutea puterilor care mi-au fost conferite, am onoarea de a va decora cu Legiunea de onoare în grad de comandor," a spus Excelenţa Sa Domnul Ambasador al Franţei în România, Henri Paul, in Discursul cu ocazia Acordării decoraţiei de Comandor al Ordinului Legiunii de Onoare doamnei Doina Cornea.
Romanian Global News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


14 octombrie ziua oraşului Chişinău- La mulţi ani Chişinău!
Bogat şi sărac: Jucăria lui Medvedev s-a stricat la Chişinău
O nouă speranţă pentru românii din Basarabia
care doresc redobândirea cetăţeniei române
Anunţ important pentru românii din Portugalia referitor la cărţile de muncă
Cum a plecat Boc din Guvern
Horoscop
Anticarul şi poliţistul
Te invită în castelul ei să-i fii rege
Program TELE'M Botoşani, miercuri, 14 octombrie
Udrea se răzbună
Nou-născut mort în patul părinţilor
Numărătoarea evacuaţilor din casele retrocedate
Mort … de nervi
Nu cred într-un Merlin de rasă ariană
Ioan Rotundu
Fetiţa dispărută, căutată de o armată de oameni
O firmă din Iaşi reface „Drumul Usturoiului”
Orb, norocul a dat peste Rerbenciuc
Pneumoniile fac ravagii
Pensionarii din învăţământ şi cu dinţii de catedră
Nou director şi la DSP. Ciofu T. Tamara a fost demisă
Bursele sociale pentru liceeni sunt pe cale de dispariţie
Spitalele au primit bani, dar vor avea şi controale la sânge
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog