Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
19156
De la 07 Ianuarie 2003
76769700

Doiniţo, nu tulburaţi WC-urile ţăranilor că pute a minciună

  • Ioan Rotundu
  • 14 March 2019, 18:17
Cu nicio săptămână în urmă, ministrul Finanţelor, care este şi interimar la ministerul Dezvoltării, a emis o circulară prin care îi obligă pe ţărani să-şi mute WC-urile în casă şi să le racordeze la canalizarea localităţii sau să-şi facă staţie de epurare, dacă nu vor fi trecuţi de primar pe o listă ce va fi depusă la Garda de Mediu pentru a fi amendaţi cu sume consistente.
Este vorba de localităţile cu peste 2 mii de locuitori, România fiind obligată de o directivă a Comisiei Europene să fi realizat acest obiectiv, dar guvernele PSD au ignorat aplicarea directivei. CE a ameninţat România cu deschiderea procedurii de infringement, aşa că Teodorovici vrea să dreagă busuiocul aruncând incompetenţa guvernelor Ponta, Grindeanu, Tudose şi acum Dăncilă pe umerii ţăranilor., pe deasupra şi ameninţându-i cu amenzi.
Se pare că prin PSD s-a găsit o minte ceva mai luminată care a realizat că circulara lui Teodorovici a dat prost în preajma alegerilor europarlamentare, aşa că imediat conducerea PSD a trecut la vopsit gradul, elaborând o nouă strategie de manipulare publică, în centrul atenţiei intrând politica WC-urilor ţărăneşti.
Aşa se face că nevasta şoferului, adică Doina Federovici, în calitatea sa de preşedinte al PSD Botoşani a dat publicităţii un comunicat plin de promisiuni mincinoase, în speranţa că va linişti mişcările de revoltă a ţăranilor care au aflat ce le-a pregătit Guvernul PSD.
Moldova fierbe şi s-a mobilizat să protesteze masiv pentru a se construi şi în zona noastră autostrăzi. Speriaţi a amploarea protestelor, liderii PSD încearcă disperaţi să abată atenţia de la autostrăzi venind du nişte promisiuni lipsite de fundament, aberante şi imposibil de realizat în condiţiile actualului buget construit pe fantezii financiare care vor duce ţara la un dezastru economic şi social.
Din comunicat rezultă că PSD a elaborat un program prin care săracii din Regiunea Nord – Est a Româniri, adică din Moldova, să primească de la guvern sume cuprinse între 5 –i 10 mii de euro ca să-şi reabiliteze locuinţa şi să mute WC-ul în casă. Este vorba de judeţele Botoşani, Iaşi, Suceava, Neamţ, Bacău şi Vaslui. Adică bazinul de vot al PSD.
La o primă evaluare, pornind de la suma minimă de 5 mii euro şi aprecierea că în zonă vor fi 100 mii de ţărani săraci, suma necesară ar fi de 500 milioane euro, adică 2,35 miliarde lei, o sumă imposibil de acoperit de la bugetul ţării, gata secătuit de majorările de salarii în sistemul bugetar şi legiferării cu generozitate a pensiilor speciale şi de serviciu pentru slujitorii credincioşi ai PSD.
„Concret, după promulgarea Legii Bugetului de stat, Guvernul va acorda ajutoare de stat pentru familiile cu venituri mici din zona de Nord - Est a României pentru modernizarea caselor, respectiv pentru izolarea pereţilor exteriori, montarea de ferestre noi şi mutarea toaletelor în interiorul locuinţei”, stă scris în comunicatul Doinei Federovici.
Minciuna este evidentă. În legea bugetului nu s-a cuprins o astfel de cheltuială. Dacă era, Teodorovici, în calitatea sa de ministru al Finanţelor ar fi ştiut şi nu i-ar mai fi ameninţat pe ţărani cu amenzi. Miercuri, În Parlament, Legea bugetului a fost aprobată pe repede înainte fără a i se aduce vreo modificare faţă de conţinutul ei iniţial. Firesc, apare întrebarea, de unde au scos cei din PSD banii pe care, cu generozitate mincinoasă, îi oferă ţăranilor că-şi mute WC-ul în casă? Nu i-a scos de nicăieri. Pur şi simplu este o promisiune mincinoasă menită a calma spiritele şi a-i prosti pe ţărani să voteze la europarlamentare cu candidaţii PSD.
Orice om normal ştie că la ţară, cu 10 mii de euro faci o casă nouă. Ca să faci o anexă şi o fosă în spatele casei nu-ţi trebuie 10 mii de euro. Este evidentă că promisiunea a fost creată pe picior, fără niciun fundament real şi fără ca cineva din PSD să o ia în serios că va fi aplicată vreodată.
„…PSD din 2013 până în prezent am reuşit să construim și să reabilităm obiective de investiţii importante: şcoli, grădiniţe, unităţi sanitare, aducţiuni de apă, drumuri și poduri, însă acum dorim să le oferim botoşănenilor şi celorlalţi locuitori din Moldova condiţii de viaţă decente. Mai avem multe de făcut, însă numai prin astfel de investiţii și programe putem în câţiva ani să reducem din ce în ce mai mult decalajul mediului rural faţă de cel urban”, minte cu seninătate Federovici.
Dacă în judeţ s-au efectuat aducţiuni de apă este meritul primarilor şi nu al guvernului. Federovici să dea publicităţii o listă cu grădiniţele şi şcolile construite cu bani de la guvern. Eu îi voi oferi o listă cu grădiniţe şi şcoli din judeţ care stau de ani de zile la stadiu de temelie turnată, la roşu sau numai cu un acoperiş formal pentru că guvernele PSD n-au alocat banii necesari să fie finalizate şi aceste investiţii. Îi pot oferi o listă cu şcoli construite în comune cu primari PSD, cu bani de la Banca Mondială care stau părăsite pentru că nu sunt elevi. Să ne arate Federovici câte unităţi sanitare a înfiinţat PSD-ul în judeţ că eu îi pot oferi lista cu cele pe care le-a desfiinţat.
În disperare de voturi pentru europarlamentare, ca să le obţină, PSD-ul s-a băgat şi în WC-urile ţăranilor. Numai că afacerea pute rău de tot a minciună. Iar minciuna are picioare scurte, atât de scurte că puţini vor mai fi moldovenii care vor ajunge în 26 mai a.c. la urna de vot pentru a vota cu candidaţii PSD.
Dacă Federovici crede că cele afirmate prin comunicat sunt adevăruri, să indice public poziţia din Legea bugetului unde sunt alocaţi banii pentru WC-urile ţăranilor şi ce garanţii sunt că aceşti bani există şi din ce lună a anului vor ajunge la ţărani. Aştept!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Ticăloşia populistă a lui Dragfnea faţă de protestele naţionale #şîeu
Liviu Dragnea s-a dezlanțuit vineri la adresa omului de afaceri Ștefan Mandachi care a inițiat protestul pentru autostrăzi și a construit, pe banii lui, un metru de autostradă. Liderul PSD susține că, în loc
Darius Vâlcov, atac foarte dur la Isărescu:
Îmi doresc din tot sufletul ca noua echipă la conducerea BNR să fie una de patrioți / Altfel, România nu va putea să scoată capul din țărână
Îl calc în picioare! Liviule, marș la pușcărie tu și întregul PSD!
Noile directive ale evreilor către Dragnea: Patri(h)oţii
Ioan Rotundu
O decizie cretină menită să-i revolte pe primari
Cartierul Luizoaia, cartierul sufocat de gunoaie şi ciuruit de izvoare
Ioan Rotundu
TAXA SPECIALĂ DE SALUBRIZARE
Soluții posibile, identificate de primărie în favoarea agenților economici
Legat de insinuările făcute, îi recomandăm dlui Vâlcov să sesizeze, dacă are dovezi, organele abilitate,
pentru a nu-și îngreuna situația juridică deja dificilă, prin tăinuirea unor așa-zise adevăruri patriotice
Corina Crețu cere din nou Guvernului clarificări privind construirea celor trei spitale regionale:
Graficul general rămâne încă neclar, sub presiunea timpului
De ce a amânat Dragnea discuția despre sancționarea lui Tudorel Toader
Horoscopul săptămânii 11 - 17.03.2019
Bancul săptămânii: Şi scriitorii se tachinează
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
LLumea lu' Rotundu: Cu primarul după mine
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 8.03.2019
Ipocrizia fostului interlop, acum deputat PSD, Răzvan Rotaru
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 15.03.2019
Procese ciudate la vârf în DSP Botoşani
Ioan Rotundu
Lumea lu' Rotundu: Drumul blestemat
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă